Branka Katić: Ovo što mi se desilo je dokaz koliko je život divan

Branka Katić: Ovo što mi se desilo je dokaz koliko je život divan

Autor: | 06/03/2021

0

Branka Katić novi je stalni član „Beogradskog dramskog pozorišta“, potvrđeno je iz kuće na Crvenom krstu. Vest da se omiljena srpska glumica, koja je svojim talentom i ulogama ispisala neke od najlepših i najautentičnijih stranica naše pozorišne i filmske istorije, vraća na ovdašnju scenu, obradovala je kako njene kolege, tako i publiku. Uprkos tome što već dugo živi u Engleskoj, gde je zasnovala porodicu, kao i činjenici da se poslednjih godina posvetila inostranoj karijeri, brojni poštovaoci nisu je zaboravili.

Pročitajte: Branka Katić: Brinula sam za svoju porodicu

Foto: Ata Images

 

‒ „Beogradsko dramsko pozorište“ davne 1991. pružilo mi je šansu da zaigram pred publikom u svom gradu. Isto se desilo i prošle godine kada mi je Jagoš Marković, posle duge pauze i mog odsustva iz Beograda, ponudio ulogu u predstavi „Sumrak bogova“, i tako omogućio da ponovo postanem deo pozorišne scene. Osećam se kao deo velike i srećne porodice ‒ poručila je Branka u prvom zvaničnom obraćanju, a zatim, u razgovoru za „HELLO!“, krajnje emotivno dodala da je za nju povratak u teatar ravan povratku kući.

Na konstataciju da se, i pored zavidne i duge karijere, stiče utisak da je na pragu novog glumačkog početka, uz neodoljivi osmeh kojim nas je prvi put šarmirala još 1986. u komediji „Nije lako sa muškarcima“, otkriva:

Pročitajte: Branka Katić: Povratak u pravom trenutku

 

Hello!

 

‒ Upravo tako. Osećam se kao da sve krećem iznova. Ovo što mi se desilo je, po meni, najbolji dokaz koliko je život divan. Stalno nam pruža priliku za nove početke i nudi nove izazove. Zato mi je toliko drag i ovaj naš posao zahvaljujući kome ne prestajem da učim. Iako dugo radim, pred svaki novi zadatak imam tremu i pitam se hoću li biti dovoljno dobra, da li ću dati svoj maksimum. - kazala je legendarna glumica.

Branka Katić - Dugo sam razmišljala o povratku u Srbiju

Foto: Ata Images

 

Imajući u vidu da je, kada se pre dve decenije udala za britanskog reditelja Džulijana Farina, sa kojim je dobila sinove Luija i Džoa, privatni život organizovala u britanskoj prestonici, interesovalo nas je kako će u budućnosti funkcionisati.

‒ Iako me je poziv silno obradovao, priznajem da sam se dvoumila. Nisam odmah rekla „da“, ali su kolege bile mudre i uviđavne, pa su mi ostavile dovoljno vremena da razmislim o svemu i izvagam svoju životnu situaciju. Moje mlađe dete još pohađa srednju školu u Engleskoj. Zbog toga ću, neminovno, naredne dve godine provesti na relaciji Beograd‒London. Ipak, izuzetan je osećaj znati da si u rodnom gradu član jednog neverovatno kvalitetnog tima sa kojim je, drži me taj osećaj, sve moguće. - zaključila je Branka Katić.

 

Komentari (0)

Loading
Hello! hellomagazin

Slične Vesti