Meril Strip užasnuta: Nisam znala da je Harvi sastanke sa glumicama odrađivao u hotelskim sobama!

Meril Strip užasnuta: Nisam znala da je Harvi sastanke sa glumicama odrađivao u hotelskim sobama!

Autor: | 10/10/2017

0

Priču o Harviju Vajnstinu (65) prvo je htela da objavi novinarka Šeron Vaksman dok je radila za The New York Times, 2004. godine. Ali novine ipak nisu objavile članak jer su, prema njenim rečima, holivudske zvezde Met Dejmon (47) i Rasel Krou (53) na nju vršili pritisak.

- Zvali su mene direktno i na kraju članak nije objavljen - rekla je Vaksman za The Wrap.

Tada je Vajnstin bio u Miramax-u, producentskoj kući koju je osnovao sa svojim bratom Bobom. Pod njihovim okriljem je distribuiran film 'Dobri Vil Hanting' koji je Dejmonu i Ben Afleku doneo Oskara za najbolji scenario. Vajnstinova kompanija je koproducirala i film 'Gospodar i ratnik: Daleka strana sveta' u kojem glumi Krou.

- Ovo mi je slomilo srce - komentarisala je vesti o potezima svojih slavnih kolega Džesika Čestejn (40) koja je rekla da su je bliski saradnici 'od početka upozorili na Vajnstinovo ponašanje'.

Mnoge holivudske zvezde ćutke su pratile vesti danima, sve do trenutka kada je Harvi Vajnstin dobio otkaz s pozicije izvršnog direktora svoje kompanije 'The Weinstein Company'. Direktori su izbacili producenta nakon žustrog sastanka u kojem je trećina upravnog odbora dala ostavku. S Harvijem se obračunao i njegov brat Bob.

Javnost je osudila ćutnju velikih zvezda koje su godinama sarađivale s producentom. Svetski mediji objavljivali su naslove poput 'Licemerni Holivude, ćutanje nije zlato'.

- Vaše ćutanje je glasno i svi ste učesnici u njegovim zlodelima - kazala je Rouz Mekgovan (44) za američki portal. Rouz je jedna od prvih žena koja je javno Vajnstina nazvala 'silovateljem'.

Ali u poslednjih nekoliko sati, holivudska elita reagovala je na optužbe o producentu kojem mnogi od njih duguju karijeru.

Jedna od prvih muških zvezda koji se oglasio o skandalu bio je reditelj i glumac Kevin Smit (47).

- Harvi je finansirao prvih 14 godina moje karijere. Sada znam da, kada sam ja profitirao, neki su užasno patili. Zbog toga me jako sramota - napisao je Smit.

Sledeći se javio Džordž Kluni, blizak prijatelj Metu Dejmonu. Vajnstin je Kluniju dao ulogu koja ga je proslavila, u filmu 'Od sumraka do svitanja'.

- Poznajem Harvija već dvadeset godina. Odlazili smo na večere, zajedno smo snimali, svađali se. Mogu vam reći da nikada nisam video da se ponaša kao seksualni predator, iako sam čuo šuškanja da mlade glumice spavaju s njim za uloge, ali mislio sam da su to glasine kojima je cilj da umanje talente tih žena. Ovo što sam pročitao, posebno deo da se nagodio sa osam žena, je za svaku osudu i ne može se objasniti - rekao je Kluni koji smatra da bi iz raskrinkavanja moćnog producenta moglo izaći nešto dobro.

Ceo svet je čekao da reaguje možda najveća zvezda Vajnstinovih filmova, Meril Strip (68), koja se inače glasno zalaže za pravo žena u branši. Meril je jednom u šali Vajnstina nazvala 'bogom'.

- Jedno moram da kažem, nisu svi znali za njegova zlodela. Harvi je strastveno podržavao radove glumaca i reditelja i svih filmskih radnika te je uvek imao poštovanja prema meni u našem profesionalnom odnosu. Ja nisam znala da je sastanke sa glumicama odrađivao u hotelskim sobama i toaletima. Da su svi znali za njegovo zlostavljanje, mislim da svi mediji ovog sveta ne bi ignorisali tu priču decenijama - kazala je Strip te žene koje su javno razotkrile Vajnnstina nazvala 'našim junakinjama'.

Dženifer Lorens, od koje su mnogi očekivali da će biti jedna od prvih koja će reagovati na vesti, oglasila se nakon Vajnstinovog otkaza.

- Bila sam duboko potresena kada sam to čula. Radila sam s Harvijem pet godina i lično nisam nikada doživela neprijatnosti od njega. Nisam znala da je uznemiravao žene godinama, to nema opravdanja i jako je šokantno. Saosećam sa svim ženama koje su bile žrtve tog odvratnog ponašanja. Želim da im se zahvalim što su smogle hrabrosti da o tome javno progovore - poručila je Lorens.

Džudi Denč, Kejt Vinslet, Džulijen Mure i Glen Klouz sve su osudile producentovo ponašanje i izrazile podršku ženama koje su ga razotkrile.

Inače stižu i nove optužbe...

Harvi Vajnstin silovao je italijansku glumicu Aziju Arđento i seksualno uznemiravao glumice Rozanu Arket i Miru Sorvino!

Ove šokantne tvrdnje stižu samo dan nakon što je saopšteno da je holivudski producent dobio otkaz u sopstvenoj kompaniji nakon optužbi glumica da ih je seksualno uznemiravao, masturbirao pred njima, terao ih da ga gledaju dok se tušira...

Sada je otkriveno da je Vajstin silovao Aziju Argento, glumicu koja je upoznala producenta kada je imala 21 godinu. Azija tvrdi da ju je Vajnstin naterao da ga izmasira, nakon čega ju je naterao da se skine kako bi je oralno zadovoljio.

Azija je ispričala da je bila na žurci studija Miramax u jednom hotelu 1997. godine, kada ju je Vajnstin poveo do prazne sobe i zamolio da ga izmasira. Ona je, kaže, jedva pristala, a onda se on okrenuo i počeo da je dodiruje i da je oralno zadovoljava. "Nastavio je iako sam mu rekla da prestane", rekla je glumica "Njujorkeru". "Rekla sam mu da nisam budala, ali sad kad pogledam jesam budala i još pokušavam da se izborim s tim. Nije hteo da stane, to je bila noćna mora", rekla je glumica i dodala da mu je nakon toga rekla "Ja nisam ku*va". Vajnstin joj se tada nasmejao i rekao da će taj natpis staviti na majicu.

Glumica je potom na Twitteru objavila klip iz filma koji je režirala i u kojem je igrala glavnu ulogu, a u kojem je scena silovanja upravo ona koju je doživela dve godine ranije s Vajnstinom.

U istom članku su glumice Rozana Arket i Mira Sorvino izjavile da im se nabacivao, ali da su obe uspele da ga odbiju. Dodale su i da su nakon toga njihove karijere "počele da blede".

Vajnstina je prva optužila glumica Ešli Džad, koja je rekla da joj je Vajnstin nudio da ga "gleda dok se tušira" tokom navodnog poslovnog sastanka u hotelu. Rouz Megovan bila je sledeća, i objavila je da joj je Vajnstin posle "Vriska" platio 100.000 dolara da bi ćutala o seksualnom incidentu, koji ni sada ne sme da otkrije, a zatim se javila voditeljka Loren Sivan, koja je priznala da ju je Vajnstin jednom zaključao u toaletu restorana i masturbirao pred njom!

hellomagazin.rs guliver/splash/getty

Najnovije vesti