Džordž Kluni: Znao sam da je Vajnstin loš, ali nisam znao da je napastvovao žene (video)

Džordž Kluni: Znao sam da je Vajnstin loš, ali nisam znao da je napastvovao žene (video)

Autor: | 24/10/2017

0

Od kako je pokrenuta lavina otkrivanjem svega što je u poslednje tri decenije radio najmoćniji producent u Holivudu, Harvi Vajnstin, svakoga dana se javlja sve više žena, ali i muškaraca koji ne žele više da ćute i trpe sramotu, jer su bili zlostavljani i ucenjivani.

Džordž Kluni, koji je godinama sarađivao sa Vajnstinom i njegovom producentskom kućom Miramax, prozivan je više puta da je nemoguće da ništa nije znao o svemu što se dešavalo. Džordž je po prvi put javno govorio o tome.

- Od samog Vajnstina, za kojeg sam znao da nije sjajan čovek, više puta sam čuo da ima aferu sa ovom ili onom glumicom Ali takve stvari sam pripisivao njegovom hvalisanju, ali ni na kraj pameti mi nije bilo da je on neko ko je zlostavljao, silovao i ucenjivao žene - rekao je Kluni između ostalog.

Na pitanje šta njegova supruga Amal misli o svemu tome Džordž je rekao:

- Amal je zgrožena Vajnstinovim delima, ali mi je rekla da je i ona sama bila suočena sa sličnim ponašanjem u svojoj profesiji i da je to nešto što nije vezano samo za Holivud već je to pojava o kojoj se ćuti u čitavom svetu, a zbog toga sam izuzetno besan. Jer, mora da je neko znao šta Vajsntin radi i taj neko je ćutao. Zašto nije javljeno bilo kojim velikim novinama, zašto niko nije tu priču dao da se objavi ranije?

Voditeljka ga je upitala da li je sada njegov stav o svemu tome još rigorozniji jer je postao otac i ima i ćerku i sina, glumac je objasnio da ta činjenica ne bi trebala da bude presudna.

- Da, otac sam, ali bez obzira na to svest o tome treba da postoji u svakome od nas, da se takve stvari nikada ne dogode i da se svemu tome stane na put. Možda je Vajnstin samo početak, ali mislim da se kreće na bolje u čitavom svetu i da je došlo vreme da se više ne ćuti o takvim stvarima.

I Džordžov prijatelj Met Dejmon je objasnio da je Harvi bio se***a, da su kružile interne šale da ko preživi sastanak s njim je uspeo. Ali da ni on nije imao pojma da je Vajnstin seksualno napstvovao glumice i da ih je ucenjivao time.

- Znao sam za priču o Gvinet Paltrou jer mi je Ben ispričao, ali zaista nisam znao da je napastvovao žene. Znao sam da je oženjen Iv, ali da je imao afere kojima se hvalio. On je bio siledžija, energetski bi ispraznio prostoriju kada bi ušao...

Džulijan Mur je takođe imala susret sa Harvijem, ali nije imala tu vrstu iskustva kao ostale žene.

hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty

Najnovije vesti