Milan Kalinić: Sve moje želje usmerene su ka mojoj deci

Milan Kalinić: Sve moje želje usmerene su ka mojoj deci

Autor: | 23/01/2015

0

Talentovani Milan Kalinić godinu je počeo učešćem u novom televizijskom projektu televizije „Pink“, takmičarskom talent šou-programu „Audicija“, u kome će sa kolegama Andrijom Miloševićem i Draganom Marinkovićem iz nedelje u nedelju tragati za najduhovitijim i najzabavnijim ljudima u regionu. Četrdesetdvogodišnji Beograđanin prethodnu godinu pamtiće po velikom povratku na male ekrane, posle gotovo tri godine iščekivanja prilike da publiku podseti na svoj specifičan voditeljski i glumački dar, što sada čini u emisiji „Pinkove zvezde“. Najveću podršku ovaj šoumen dobija od supruge Sandre, sa kojom će u maju naredne godine proslaviti prvu deceniju bračnog života, koji je pre šest i po godina prvo obogatila kćerka Tea, a tri godine kasnije i sin Vuk. Iako je pred praznike zbog visoke temperature bio prikovan za krevet, televizijski voditelj oporavio se na vreme da sa svojim najmilijim proslavi najradosniji hrišćanski praznik. Božić u domu Kalinića i ove godine obeležen je na tradicionalan način. Posle prazničnih dana voditelj i glumac vraća se profesionalnim obavezama, radujući se zimskom odmoru koji planira u narednom periodu. U razgovoru za magazin „Hello!“ govori o svojim očekivanjima u godini pred nama, osvrćući se na prvom mestu na svoj poslednji poslovni angažman.
- Nije bilo mnogo vremena za pripreme, tako da se u ovim prvim emisijama „Audicije“ uigravamo i ispitujemo teren. Tako je bilo i sa „Pinkovim zvezdama“, prve emisije su bile malo stegnute, a sada sve odlično teče. Voleo bih da publika razume da od ovog projekta ne želimo da napravimo melodiju lakih nota, već jednu ozbiljnu muziku. Pravimo takmičenje u kome želimo da promovišemo komediju, mlade, duhovite i talentovane ljude. Ne pravimo audiciju za frik-šou, niti za glumačku akademiju, već tražimo nove, interesantne i zabavne ljude. Prve dve emisije potvrdile su mi da idemo u dobrom smeru.

Koliko ste samokritični i zamerate li nešto sebi?

- Vrlo sam samokritičan u svom radu, i na televiziji, i u pozorištu. Stalno preispitujem sebe i svoje postupke, i šta god da uradim, uveren sam da može bolje. To, naravno, ne znači da je ono što uradim loše, nego uvek mislim da bi moglo i da bi trebalo da bude bolje.

Pre „Pinkovih zvezda“ publika vas gotovo tri godine nije gledala na malim ekranima. Da li ste se pribojavali povratka i reakcije publike?
- S obzirom na to da me dugo nije bilo na televiziji i uzevši u obzir da sam u tom periodu bio zaposlen na televiziji koja nije koristila to što me ima u svom timu, ne mogu da kažem da mi je to poljulalo samopouzdanje, ali sam počeo da  preispitujem sebe i da razmišljam šta to nije u redu, da li je možda stvarno problem u meni kada me ne uzimaju da radim ono u čemu smatram da sam dobar. U mene je počeo da se uvlači crv sumnje. Drago mi je što sam ponovo dokazao i sebi i drugima da imam to u sebi, ali zbog izvesnih razloga morao sam da čekam da mi ponovo bude pružena prilika da to i pokažem.

Šta vas je tokom odsustva ohrabrivalo?
- Najpozitivnije je to što sam bio posvećen svojoj deci i što sam mogao da učestvujem u njihovom odgajanju i vaspitavanju. Uz Vuka sam bio od rođenja, kao i uz Teu u nekim interesantnim godinama, koje mnogi očevi zbog obaveza propuštaju. Možda je zbog toga sve tako moralo da bude, da budem uz svoju decu u periodu kada im je to najpotrebnije.

Koliko sada imate vremena za njih i kako ga provodite?
- I Vuk i Tea navikli su da budem tu i sve ovo im je sada malo neobično. Mnogo me se užele, a ja svaki slobodan trenutak žurim da provedem sa njima u čemu uživam.

Nalazite li vremena za treniranje?
- Sport mnogo volim i teško mi je da ga se odreknem, ali organizam mi sve teže prati taj tempo. Pred Novu godinu sam se ozbiljno razboleo, dve nedelje sam imao temperaturu veću od četrdeset stepeni i sve vreme sam ležao u krevetu. Ne pamtim kada sam bio toliko bolestan. Sada sam se malo prizvao pameti, moraću da počnem da se ponašam shodno svojim godinama, četrdeset dve su mi.

Odnosi li se to i na vizuelne promene koje publici prikazujete iz emisije u emisiju?

- Meni je to slučajno palo na pamet, našalio sam se sa ljudima iz produkcije da ću, ukoliko mi ponestane inspiracije, preći na spoljna sredstva i to sam učinio. Dopada mi se što su ljudi šokirani promenama koje vide u svakoj emisiji i sigurno će ih biti još.

Kako se vašoj suprugi dopadaju vaše transformacije?
- Da se ona pita, toga ne bi bilo. Nije joj se dopadalo kada sam se ofarbao u crno, a bradu i brkove ne podnosi, tako da joj te moje improvizacije nisu nimalo interesantne.

Da li vam je ona najstroži kritičar?
- Sandra je dugo sa mnom i toliko je ušla u suštinu bavljenja mojim poslom da bi sigurno mogla da bude vrhunski televizijski radnik. Odlično poznaje i šou-biznis i pozorište i mnogo mi pomaže. Gotovo nepogrešivo me savetuje, ima vrhunske komentare, i pozitivne i negativne, i s vremenom sam naučio da  bih uglavnom samo nju trebalo da slušam.

Koliko je teško biti supruga čoveka koji se bavi javnim poslom?

- Sandra to zaista razume, svesna je svih prednosti i mana mog poziva. Vrlo je racionalna, spremna na svakakve situacije i sve to zajedno savladavamo.

Kako ste proveli praznične dane?
- Najvažnije nam je što smo bili zajedno. Ujutru nam je došao položajnik, to klinci obožavaju i poštuju se svi običaji. Božić smo kao i uvek proveli kod moje majke na ručku. Odrastao sam u porodici koja je, s jedne strane, bila krajnje liberalna, modernih shvatanja, ali se tradicija uvek poštovala, pa i ja to primenjujem u svojoj kući. Jelka je okićena još pre početka decembra, jer Vuk i Tea nisu mogli da dočekaju da to uradimo.

Da li ste im ispunili sve želje sa Deda-Mrazovog spiska?

- Tei to ove godine nije bilo toliko interesantno. Kada joj je maka rekla da joj Deda-Mraz neće doneti poklon ako ne bude dobra, odgovorila joj je: „To mi sada govoriš da bih ja bila dobra, a vrlo dobro znam da Deda-Mraz ne postoji. Ti mi donosiš poklon i ti me sada ucenuješ time“. Vuk još veruje u sve.

Jesu li možda poželeli još jednog brata ili sestru?
- Dovoljni su jedno drugom za sada.

Šta ste vi poželeli u ovoj godini?
- Sve moje želje usmerene su ka mojoj deci. Čak i kada poželim nešto za sebe, to je u stvari u vezi njih.

Planirate li zimski odmor?
- Ja sam strastveni skijaš, svojevremeno sam i tri puta godišnje išao na planinu. Sandra je uz mene silom prilika naučila da skija i s vremenom je zavolela skijanje, planinu i zimu. Teu smo naučili da skija kada je imala tri godine i sada me uveliko prati na stazi gde god da idem. Vuka ćemo učiti ove zime, to mi je želja za ovu godinu.

Da li vas njih dvoje radije gledaju na sceni „Pinkovih zvezda“ ili u stolici žirija „Audicije“?
- Oni za svoje godine zrelo posmatraju to što ja radim i za njih je to tatin posao. Njima nije značajno to što sam na televiziji, može samo da im se dopadne emisija, nevezano za to da li sam ja u njoj ili ne, jer je ne gledaju zbog mene. Njih najviše interesuje da tata bude pored njih i da provode vreme zajedno.

Intervju: Deana Đukić; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još