Ivana Stamenković otkriva da joj je sud trajno oduzeo kćerku i da je time učinjena velika nepravda

Ivana Stamenković otkriva da joj je sud trajno oduzeo kćerku i da je time učinjena velika nepravda

Autor: | 08/03/2015

0

Nakon što su joj u junu prošle godine privremeno oduzeli starateljstvo nad kćerkom Petrom i dodelili je njenom bivšem suprugu Nikoli Pavloviću, pevačica Ivana Stamenković Sindi prošlog petka još jednom je preživela pravi pakao jer je sud doneo i pravosnažnu presudu u korist njenog bivšeg partnera. Iako je skrhana zbog ovakve nepravedne odluke, tridesetpetogodišnja majka je čak i u ovim teškim trenucima jaka i pribrana jer smatra da samo tako može da pomogne svojoj petogodišnjoj devojčici. Nekadašnja članica grupe "Models" i njen bivši suprug razišli su se kada je njihova kćerka imala godinu dana, a Centar za socijalni rad je tom prilikom njoj dodelio starateljstvo. Međutim, njen nekadašnji partner prošle godine odlučio je da započne spor za oduzimanje starateljstva, a iako su stručnjaci procenili da je Ivana podobna majka i da je psihološki profil deteta bio iznad proseka tokom života sa njom, na osnovu procene veštaka da otac može da joj pruži bolje uslove za život, Petra joj je oduzeta. Čitav slučaj postaje apsurdan ako se ima u vidu da je Stamenkovićeva za vreme braka bila fizički zlostavljana i da ju je Pavlović tukao i dok je bila trudna, ali i kada je držala njihovu kćerku u naručiju. Iako vodi spor protiv njega zbog nasilnog ponašanja, to joj nije pomoglo da dobije starateljstvo nad kćerkom.

Nakon što vam je tokom leta privremeno oduzeto starateljstvo nad detetom, sada je doneta i pravosnažna presuda, zbog čega je starateljstvo dodeljeno vašem bivšem suprugu?

- U pitanju je velika nepravda i to nikome nije jasno. Nisam okarakterisana kao nepodnobna majka, štaviše stručnjaci iz Centra za socijalni rad procenili su da se dobro staram o detetu. Petra je ocenjena kao inteligentno i veselo dete koje je iznad proseka, što su naravno bile zasluge majke koja se brinula o njoj. Međutim, sudski veštaci su utvrdili da, navodno, otac može da joj priušti bolje uslove za život i dodelili su njemu starateljstvo.

Koliko često imate priliku da provodite vreme sa svojim detetom?
- Privremenom merom dobila sam model po kome viđam svoje dete, a to je utorkom i četvrtkom po dva sata, dok svaki drugi vikend može da provodi sa mnom. Po mom mišljenju to je malo vremena za majku i dete koje su četiri i po godine bili nerazdvojni. Jer ona je najveći deo svog vremena provodila sa mnom, dok je oca viđala samo povremeno. Dete koje se u tom uzrastu odvoji od majke ne može, a da nema psihičke posledice...

Nastavak potresne ispovesti učesnice kulinarskog šou programa "Dvanaest veličanstvenih" pročitajte u novom broju magazina "Hello!" koji je u prodaji od ponedeljka, 9. marta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još