Haris i Melina Džinović: Svi detalji venčanja na impozantnoj jahti "Maltese Falcon"

Haris i Melina Džinović: Svi detalji venčanja na impozantnoj jahti "Maltese Falcon"

Autor: | 04/08/2014

0


U dubrovačkom sutonu, daleko od radoznalih pogleda, posle dvanaest godina zajedničkog života Haris i Melina Džinović konačno su jedno drugom izgovorili to dugo planirano “da”. Mada nisu hipici, a ni anarhiji nastrojeni buntovnici, uvek je nešto drugo bilo za nijansu hitnije i bitnije. Rađala su se deca, prolazile su godine, a oni su uživali u perfektnom skladu koji su stvorili.
- Bračne dane iskusili smo odavno, još pre dvanaest godina. Rokerski smo orijentisani, pa smo tako i živeli. Ne mora brak da bude egzistentan ako ga čiko iz opštine proglasi važećim - objašnjava u svom maniru bard balkanske muzičke scene.


Inicijativa da 11. jula konačno ozvaniče svoju vezu potekla je od Melinine kume Slavice Eklston. Iz jednog neobaveznog razgovora nekadašnja supruga vlasnika “Formule 1” shvatila je da Džinovići nisu zvanično u braku, pa je obećala da će ih na zajedničkom letovanju koje su isplanirali upravo ona venčati. U skladu sa reputacijom dame svetskog kalibra ostvarila je tu ideju onako kakva je i sama. Pobrinula se za intimni spektakl daleko od svih, u krugu najbližih prijatelja, na impozantnoj jahti “Maltese Falcon”, koja spada u najlepše i najluksuznije na svetu.


- U četiri po podne gosti su prevezeni na jahtu, gde smo im priredili neformalan i opušten doček. Bilo ih je svega tridesetak, to su naši bliski prijatelji i članovi porodice, pa je atmosfera zaista bila intimna. Osim bele haljine i burmi, ništa nije odavalo utisak da nije reč o neobaveznom početku krstarenja sa prijateljima. Čak nismo utvrdili ni tačno vreme venčanja, već smo se u suton, oko pola sedam, popeli na palubu da ispunimo formalnost. Matičarka Tihana Hrnić potpuno se uklopila u „scenario“, pa je i taj službeni deo bio nekako kratak, ali intenzivan i romantičan. Nije bilo nervoze i treme, karakteristične za takve događaje. Prezime sam preuzela sa posebnom lakoćom, jer ga od 2003. godine smatram svojim. Đina i Kan bili su presrećni, prisustvovali su venčanju svojih roditelja i tako iskusili nešto za šta većina dece ostane uskraćena. Kada smo razmenili burme, ispostavilo se da je Harisu njegova mala, pa smo je kasnije skidali uz pomoć sapuna. Na sreću, on je od onih muškaraca koji ne nose prstenje. Euforija nije ispratila ni odabir venčanice. Spontano sam odlučila da to bude moj model iz 2012. godine. Obožavam tu haljinu. Sećam se da je nastala u rekordnom roku, ideja je pretočena u savršenstvo i bilo je prirodno da je ponesem na sopstvenom venčanju - govori Melina za „Hello!“.


Haris je, s druge strane, imao jednostavne želje kada je reč o muzici. Zbog multikulturalnog sastava zvanica potrudio se da plej-listom dominiraju svima razumljive note.
- Izbegli smo formalnost prvog plesa, pa tako nije bilo neke duboko sentimentalne melodije, već je didžej Zoran, koji je pristigao iz Beograda, odmah počeo da zabavlja goste. Na početku je uglavnom puštana strana pop muzika, svima bliska i prepoznatljiva, jer je cilj i bio da se gosti što više opuste i zabave. U jednom trenutku otpevao sam „Shoot down the Moon“ od Eltona Džona, Melininu omiljenu pesmu, posle čega su usledile folk note, nezaobilazne na svim proslavama na Balkanu. Slavica je poželela da čuje „Kako mi nedostaješ“, a moja supruga pesmu Šabana Šaulića „Samo za nju“. Bio je to savršeni miks, koji se, kako smo se i nadali, poklopio sa ukusom zvanica - kaže Haris.


Poseban akcenat Džinovići su stavili na meni, koji je bio u rangu najboljih svetskih restorana. Gosti su dvanaest sati uživali u pažljivo selektovanim specijalitetima, a ponudom su dominirali divlja riba, plodovi mora, kobe bifteci i savršeno uklopljeno voće i povrće. Raritetna francuska i italijanska vina i šampanjci iz čuvenih podruma Bordoa samo su upotpunili gastronomsku rapsodiju na pučini. Ukusi tartufa, Mediterana i bisera azijskog podneblja u potpunosti su zadovoljili kriterijume domaćice, koja je nekoliko dana osmišljavala meni koji će ponuditi na dan svog venčanja. Na pitanje zašto su baš Dubrovnik odabrali za mesto na kome će se napokon venčati, Haris i Melina se uglas slažu da su razlozi bili više praktične nego emotivne prirode.


- To je mesto gde smo mnogo puta letovali i proveli predivne trenutke, ali i destinacija koja ima aerodrom na koji mogu da slete ljudi sa svih strana sveta, što nam je bio prioritet. Dubrovnik je bio prva stanica devetodnevnog krstarenja. Bilo je logično da se tu venčamo, a onda da rasterećeni nastavimo plovidbu. Obišli smo Pelješac, Korčulu, Vis, Hvar, Split, Trogir... Niko nije imao potrebu za ludim provodom, prijalo nam je da budemo u dobrom društvu, da budemo opušteni, da uživamo u miru mora, vedrom nebu, čistom vazduhu i savršenoj hrani - kaže Haris.


Iako samo po sebi intrigantno, venčanje poznatog para dodatno je izazvalo pažnju javnosti izborom kumova. Imena Slavice Eklston i Filipa Ceptera svakako su zvučna i na globalnom nivou, međutim, Haris i Melina kažu da su se prilikom izbora svedoka isključivo vodili metodom bliskosti.


- O tim prijateljstvima nevoljno govorimo. Reč je o ljudima koji izazivaju preveliku pažnju javnosti i sigurno da ih javnost vidi u potpuno drugoj dimenziji. Za nas su oni tek bliski prijatelji, koje smo odabrali isključivo kroz intiman i interan odnos. Slavica je svetska lepotica i najbogatija Srpkinja, tako je vidi ceo svet, dok je za mene ona bezuslovna podrška, žena koja me svojim savetima i mudrošću uči kako da budem jaka i srećna. Ne znam koji bih joj kompliment uputila niti kako bih je nazvala. Srele smo se pre osam godina u Beogradu, prepoznale, i do danas smo veoma bliski. Odlično se zabavljamo i uvek smo tu da se međusobno podržimo. Svojevremeno je došla na moju prvu reviju, iako je bilo pitanje da li će to što radim propasti ili eskalirati. Zahvaljujući Slavici moje samopouzdanje dosegnulo je nivo koji nije poznavalo. I prema njoj, kao i prema Filipu, gajimo emocije dublje od prijateljskih, oni su istinski članovi naše familije i to smo napokon ozvaničili - objašnjava Melina.


Jedan ovakav događaj odlična je prilika za evociranje uspomena. Bračni par Džinović se sa osmehom priseća dana kada su se sreli i ljubavi koja je usledila.
- Imala sam samo dvadeset dve godine kada sam upoznala Harisa. U današnje vreme to je premalo za tako velike odluke kao što je osnivanje porodice, ali ja sam tip žene koja je predodređena za brak i decu. Nikada mi ništa nije zafalilo niti sam za bilo čim zažalila. Presrećna sam što imam suprugovu bezrezervnu podršku, što imam muškarca kome je porodica osnovna preokupacija. Haris je ostvarenje mojih snova i ne osvrćem se na kritike da ga previše hvalim i da je naš odnos pomalo patološki. I da jeste, u vreme neposvećenosti i deficita ljubavi, ponosna sam na to. Mislim da treba pokazati beskrajno divljenje i poštovanje, jer ogroman je trud iza zidina savršenog braka, mnogo ulaganja, ljubavi. U našem slučaju razvod kao opcija ne postoji. Smatram da smo time dosegli perfekciju jednog odnosa prepunog poštovanja i pozitivnih emocija. Prvi put me je video u Sarajevu, upoznali smo se u Zagrebu, sedam ili osam meseci kontaktirali smo telefonom, zatim sam na nekoliko dana otputovala u Pariz i tamo ostala zauvek.


Haris se u svom maniru nadovezuje i objašnjava shvatanje ljubavi:
- Ljubav je preširok, imaginaran pojam. Svako je objašnjava na svoj način, od banalnog osećaja u stomaku, kako ga opisuju deca, do komplikovane Kantove filozofije. U našem slučaju ljubav je prešla na drugu, višu instancu, ali nas još pokreće i vezuje fatalna strast, baš kao prvog dana. Da ona ne postoji, s godinama bi nastao animozitet jer bi nastupilo zasićenje, zamor materijala. Posebnu dimenziju našem odnosu daju deca, koja su divna i veoma bistra. Sve kapiraju i vide, čak i neke naše sitne čarke i neslaganja. Ali i to je veoma bitno za zdrav odnos između dvoje ljudi, da svako ima svoj stav. U porodici je svaki sukob premostiv jer postoje više interesne sfere. Da je to samo ljubavna veza, pukla bi odavno jer je život takav.

 

 


Piše: Nikola Golubović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti