Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža: Radosna vest iz Bakingemske palate

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža: Radosna vest iz Bakingemske palate

Autor: | 24/09/2014

0

Iz Bakingemske palate konačno je potvrđeno ono o čemu se na Ostrvu nedeljama spekuliše. Početkom naredne godine princ Vilijam i njegova supruga vojvotkinja Ketrin ponovo će postati roditelji, a mali princ Džordž dobiće brata ili sestru. Vest koja je istog trena postala udarna informacija u svim svetskim medijima na neki način je i zvaničan odgovor na pitanje nacije zbog čega je lepa vojvotkinja bila toliko otečena kada je pre desetak dana svečano otvarala čuvenu biciklističku trku "Tur de Frans". Nagađalo se da li je nevolje izazvala alergija od koje, inače, pati ili je opet u drugom stanju. Na veliku radost budućih roditelja i cele zemlje, ispostavilo se da je reč o lepšem razlogu.
Iako se pričalo da je slavni par u svađi sa kraljicom Elizabetom Drugom i da su se zbog nesuglasica nedavno iselili iz palate "Kensington", u kojoj žive, glava porodice i Velike Britanije presrećna je što će, ako je zdravlje posluži, dočekati još jedno praunuče. Vilijam, koji će je jednog dana naslediti na prestolu, više puta je isticao da želi da se njegova porodica što pre proširi. Želja će mu se ispuniti za nekoliko meseci.
"Bi-Bi-Si" prenosi da Kejt ima jutarnje mučnine, od kojih je patila i u prvoj trudnoći, a o njenom zdravlju brinuće isti lekar kao i dok je bila trudna s prvim detetom. Ona neće odlaziti u bolnicu, već će doktor obavljati preglede u porodičnom domu u Kensingtonu. Prema nekim informacijama, vojvotkinja još nije ušla u treći mesec, ali je upravo zbog učestalih mučnina bila primorana da otkaže brojne obaveze. Njena česta odsustva su i otkrila da čeka bebu, iako je mladi par nameravao da ta vest još neko vreme ostane njihova mala tajna.
- Presrećni smo zbog prinove, naravno, i naše porodice su potpuno oduševljene zbog toga, ali pred nama su teški dani jer se Kejt ne oseća najbolje. Ima velike mučnine i trese je groznica - zabrinuto je rekao njen suprug u prvom obraćanju novinarima posle objavljivanja vesti. Zbog dijagnoze "hipermezis gravidarum", koja može da izazove velike probleme kod trudnih žena, Kejt je preležala dobar deo prethodne trudnoće. Ovog puta ne želi da rizikuje, te će aktivnosti svesti na minimum. Prošle nedelje Vilijam se sam pojavio na jednom događaju u Oksfordu, a pošto su studenti već čuli da će ponovo postati otac, dočekali su ga burnim aplauzom i lepim željama za dobro zdravlje majke i bebe. Čestitkama se pridružio i premijer Dejvid Kameron.
Samo što je stiglo zvanično saopštenje da je Kejt trudna, kladioničari širom Britanije već su "predvideli" da će budući član dinastije Vindzor biti dečak. Osim pogađanja pola deteta, napravljena je i ponuda za potencijalno ime bebe. Obrće se veliki novac, što samo govori koliko je kraljevska porodica popularna među Britancima, pogotovo njeni mlađi članovi. Muško ime koje trenutno vodi je Džejms, sledi Albert, a ako bude devojčica, većina veruje da će se zvati Viktorija, po čuvenoj baki iz pretprošlog veka. Mediji su zabeležili da su mnoge domaćice, kada su čule radosnu vest sa dvora, pravile torte po istom receptu po kojem je spremljena i ona koju su Kejt i Vilijam zajedno sekli na venčanju veka.
Princ Džordž došao je na svet 22. jula prošle godine. Dočekan je uz sve kraljevske počasti i veliko slavlje, a postao je najpopularnija beba na svetu mnogo pre nego što se rodio. Nedavno su planetu oduševile njegove fotografije sa nasmejanim roditeljima, na kojima se vidi da je prohodao. Vojvotkinja od Kembridža porodila se u privatnom krilu bolnice, gde je i princeza Dajana na svet donela Vilijama i njegovog mlađeg brata Henrija. Po svemu sudeći, Medicinski centar "Sent Meri", u srcu Londona, prvih meseci sledeće godine ponovo će se naći pod opsadom medija i obožavalaca vojvode i vojvotkinje od Kembridža iz svih krajeva sveta.

Piše: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti