Marija Kilibarda: Vreme je da osnujem porodicu

Marija Kilibarda: Vreme je da osnujem porodicu

Autor: | 30/10/2014

0

Ohrabrena mnogobrojnim uspesima koje je postigla poslednjih godina, markantna voditeljka Marija Kilibarda sa velikim entuzijazmom započela je drugu sezonu šou- programa "Tvoje lice zvuči poznato" za koju je sigurna da će po originalnosti i profesionalnosti svih učesnika prevazići prvi serijal. Tridesetčetvorogodišnja Beograđanka postala je jedna od najpopularnijih voditeljki u našoj zemlji zahvaljujući angažmanima u najgledanijim formatima "Prve" televizije, a veliki uspesi je nisu promenili, pa i danas najviše uživa u druženju sa prijateljima, kojima je uvek odana. U skladu sa vaspitanjem koje je majka usadila njoj i njenim sestrama, voditeljka je naučila da se brine sama o sebi, ali ipak smatra da to nije smisao života i pored sebe želi muškarca koji će je stalno zasmejavati i inspirisati je da mu priređuje romantična iznenađenja. Iako su je tokom leta povezivali sa jednim sportistom, Marija tvrdi da više ne želi da priča otvoreno o svojim emotivnim odnosima i da bi to mogao da promeni samo muškarac u čiju je ljubav sigurna. Televizijsko lice sa dugogodišnjom karijerom i brend-ambasador "Oriflame" kozmetike smatra da je došlo vreme da osnuje porodicu i dobije potomstvo, ali ne hrli za tim, već uživa u svim radostima koje život može da pruži.

Nedavno je počela druga sezona šou-programa "Tvoje lice zvuči poznato", očekujete li i ovog puta veliki uspeh?

- Mislim da će druga sezona biti zabavnija od prvog serijala, ma koliko bila emotivno vezana za prvu, koja je ujedinila porodice i bila šou koji se ne propušta. Takmičarima je trebalo malo vremena da se upoznaju i zbliže, što se već dogodilo i sada predstoje najbolji momenti. Žao mi je što je prva epizoda dočekana "na nož" i što su mnogi očekivali energiju koja je vladala u poslednjim emisijama prvog serijala, jer tako nešto nije moguće. Smatram da će drugi serijal biti još bolji i jako mi je drago što imamo nove članove ekipe, a to su Branko Đurić-Đura i Bojan Ivković, koji su se odlično uklopili.

Jeste li vi i voditelj Bojan Ivković dobar tim?
- Bokija znam još iz vremena kada sam radila na "Trećem kanalu", a kasnije sam pratila njegove nastupe sa "Vasil Hadžimanov bendom", jer je pre svega vrhunski perkusionista. Tada smo se poznavali površno. Pre nego što je definitivno odlučeno da će on biti voditelj, nas dvoje smo se našli na piću i već tada sam shvatila da smo odličan spoj. Poželela sam da radimo zajedno, što se i obistinilo. Oboje imamo veliku i jaku energiju, temperamentni smo, bučni, pozitivni, radoznali i nestrpljivi, tako da nam je glavni izazov da sve to malo smirimo.

Poslednjih godina ste se izdvojili kao jedna od najpopularnijih voditeljki u zemlji, prija li vam uspeh?

- Kada pogledam sve rejtinge emisija u kojima sam bila jedan od domaćina, onda ne mogu da budem skromna i da kažem da ništa nisam postigla. Drago mi je što sam radila emisije kao što su "Žene", "Prvi glas Srbije" i sada "TLZP". Uspeh je krenuo sa "Bingom" na RTS-u, ali mislim da se prelomni trenutak u mojoj karijeri desio kada sam prešla na "Prvu" televiziju. Radim od 2000. godine i postepeno sam gradila karijeru, a da sam mogla da biram kojom brzinom ću da se penjem tim televizijskim stepenicama, mislim da ne bih mogla da izaberem bolji tempo.

Jeste li ambiciozna osoba?
- Nisam ambiciozna u smislu da imam želju da budem direktor neke firme, jer onda ne bih imala ni dovoljno vremena da se posvećujem nekim stvarima i ljudima iz kojih crpim energiju. Toga se ne bih odrekla ni za kakve milione. Drago mi je da sam slučajno završila na televiziji, a tata mi je odavno rekao da sam srećna što radim posao koji volim, jer zapravo na taj način nikada i ne radim već uživam u svemu tome. Moj posao je dobar jer nemam fiksno radno vreme, što je u skladu sa mojim karakterom. Ne volim rutinu, već uživam da upoznajem nove ljude i da budem u centru zbivanja, što mi televizija i pruža. Znam da je nevaspitano da se priča o finansijama, ali zahvaljući poslu mogu sebi da priuštim sve stvari u kojima uživam, a to su pre svega putovanja.

Kako ste proveli proteklo leto?
- Tokom leta sam bila u Istri, Grčkoj, Španiji i Portugalu, ali mi je ove godine najlepše putovanje bilo kada sam početkom godine posetila Kostariku. Sa mojom drugaricom Natalijom sa "Trećeg kanala", koja sada živi u Majamiju, otišla sam na putovanje i to je najlepše mesto koje sam do sada posetila.

Ovog leta ste snimali i film "Na mlječnom putu" sa Emirom Kusturicom. Kakvo je to bilo iskustvo?

- Na njegov poziv sam otišla u Trebinje i snimila sam filmsku scenu u kojoj me je on zamislio. To je bilo sjajno iskustvo koje je meni fascinantno pre svega što sam imala priliku da radim sa profesorom, kako svi u ekipi zovu Kusturicu, a ne zbog toga što sam se oprobala kao glumica. Inače, smatram da je to jako težak posao koji ne bih mogla da radim. Jako lep utisak na mene je ostavilo i Trebinje gde se odlično jede, svi ljudi su nasmejani, ali i visoki, pa sam se tamo osećala kao minijatura.

Kakav je Kusturica na snimanju?
- On je Bog humora, ironije, sarkazma i nacionalizma. Mnogo mi je drago što sam imala priliku da radim sa njim.

Jeste li imali priliku da upoznate i Moniku Beluči?

- Sa Monikom nisam snimala u isto vreme i žao mi je zbog toga, jer mi je ona od malena najlepša žena na planeti. Nadam se da će biti prilike da se sretnemo.

Tokom leta su vas povezivali sa košarkašem Vladimirom Radmanovićem. Kakav je vaš odnos?
- Mi se znamo mnogo dugo, a naš odnos je uvek bio odličan.

Tokom veza sa bivšim dečkom Filipom i rukometašem Ognjenom Kajganićem, pričali ste o vašim vezama, a potom ste prestali. Šta se desilo, pa ste promenili mišljenje?
- Nikada nisam preterano pričala o svojim vezama, samo sam potvrđivala svoje statuse u smislu da li sam ili nisam u vezi. Nakon raskida sa Ognjenom se u meni taj osećaj promenio, a mom bivšem dečku nije prijalo da bude u medijima. Zato sam pokušavala da budem što zatvorenija i da balansiram sa kolegama iz štampanih medija o tome šta ću da kažem, jer i ih razumem kada im je potrebna dobra priča. Ne želim da moji intervjui utiču ni na jedan moj emotivni odnos, posebno zbog toga što se teško zaljubljujem i kada se upustim u vezu sa nekim, stvarno ću se truditi da to bude što privatnije.

Da li to znači da ćete ipak potvrditi svoj status kada budete bili u vezi?

- Ne znam. To zavisi od okolnosti, unutrašnjeg osećaja, druge strane ili koliko smo ozbiljno "zagazili" u odnos. Nije poenta da se bilo ko krije ako je siguran u svoju vezu, već da zaštitimo one koji su nam bliski kada im nekada ne prija da budu ekponirani. Mislim da ima mnogo tema o kojima mogu da pričam javno, kao što je moj posao na televiziji ili o "D baru", koji držim sa Ivanom Ivanovićem i drugim prijateljima. Jedina stvar koju želim da zadržim za sebe su emocije.

Sa Ognjenom ste često javno izlazili, dok sa Filipom to nije bio slučaj. Koja vrsta veze vam je više odgovarala?
- Meni je u redu da moj partner ne želi da se eksponira, a mislim da je bolje i za mene da gradim svoj mikrokosmos u koji mogu da pobegnem kada nisam na sceni.

Mislite li da vam je došlo vreme da zasnujete porodicu?
- Nemam osećaj da imam trideset četiri godine, iako kada pogledam gde sam sve bila i šta sam sve prošla shvatam da to iziskuje određeno vreme i da nisam više toliko mlada. Međutim, moj duh, energija i ponašanje su na nivou dvadesetčetvorogodišnjakinje. Ipak, smatram da svaka devojka koja je ostvarena u poslu, a samim tim i nezavisna i samostalna i ima određeni broj godina, treba da razmišlja o zasnivanju porodice. Ja ispunjavam sve te uslove, tako da mi je verovatno vreme za te stvari. Mislim da treba da pripadam nekome i on meni i da imamo cilj da dobijemo potomke.

Kakvi vam se muškarci sviđaju?
- Ja sam devica u horoskopu, a mi smo mnogo komplikovane, pravimo teatar od svega, veoma smo džangrizave i tražimo mane u svemu. Ali ako neko sve to prihvati, to je prvi signal da možda i ja treba da se posvetim toj osobi. Za početak moram da vidim da je neko za mene zainteresovan pošto sam dosta kompleksna, koliko god da ne izgledam tako. Muškarac mora da bude istrajan, da možemo da se smejemo zajedno, da mi uliva sigurnost i da bude veran i odan, jer ja verujem u monogamiju i isključiva sam po tom pitanju. Do prošle godine sam odbijala da priznam da sam romantična, ali pošto ja verujem u ljubav za ceo život, mislim da sam samim tim "bolesno" romantična.

Da li iz vašeg odgovora može da se zaključi da nikada prvi ne prilazite muškarcu?
- Ako osetim da mi se neko dopada, neću ništa konkretno uraditi, ali ja sam temperamentna osoba, verovatno bi se to videlo na meni i na neki način bih mu stavila do znanja da postoje emocije. Međutim, dok on ne pokaže da je zainteresovan, nema ništa od naše veze.

Mislite li da današnje devojke greše što sve češće prve preuzimaju inicijativu?
- Ne mislim da je to velika mana, jer se polako menjaju uloge, a muškarci su postali sve pasivniji. Nisu više lovci, kao što bi po prirodi stvari trebalo da budu. Mnogo je devojaka koje danas imaju "gard" i izigravaju nepristupačne žene, a svaka od nas je željna ljubav, pažnje i topline, pa ne znam čemu to. Baš zbog toga muškarci biraju uloge koje im ne pripadaju po prirodi i tu dolazi do mnogih zabuna.

Spadate li u žene koje sve mogu same da rade?
- Sve mogu sama. Naučena sam i vaspitavana da se dobro snalazim, ali ja to ne želim. Nije prirodno, jer smo rođeni da budemo u paru. Svaka žena koja kaže da joj niko ne treba, ozbiljno laže. Za sebe samo znam da imam neke muške principe koji muškarcima ne odgovaraju, ali ako on pronađe pravu žicu, može od mene da izvuče i ženstvenost i suptilnost i sve ono što možda ne pokazujem na sceni ili kao prijatelj.

Da li smatrate da je vaša mama možda pogrešila što vas je vaspitala da budete samostalni?
- Ne, mama je mene i sestre naučila da radimo, da možemo same da se izdržavamo i da ne zavisimo ni od koga. Možemo da izaberemo partnera samo slušajući svoje srce. Radim od svoje devetnaeste godine i zbog toga nisam završila fakultet, dok su moje sestre Olivera i Jovana takođe samostalne, jedna je arhitekta, a druga logoped. Ono u čemu nismo poslušale mamu jeste da naučimo dobro da kuvamo. Zapravo, znam da pripremim mnogo jela, ali to je ništa u odnosu na mamine recepte.

Da li vas je nekada neki muškarac inspirisao da mu pripremate romantične večere ili neka druga iznenađenja?
- Svoju romantičnu stranu osvestila sam tek pre godinu dana, dok sam ranije svojim momcima govorila da se ne snalazim u takvim situacijama i da nema potrebe da mi priređuju iznenađenja te vrste. Sada priželjkujem muškarca koji će biti romantičan i koji će me inspirisati da ne izlazim iz kuhinje. Iako sam jako društvena osoba, sve manje izlazim u poslednje vreme, a sve više se družim sa prijateljima po kućama. Mislim da je to znak da ulazim u neke ozbiljne godine.

Priželjkujete li da se ostvarite kao majka i smatrate li da ćete biti dobri u tome?
- Biću super mama, posvećena i predana, ali ne mogu da kažem ništa više o tome jer ne znam šta će se desiti kad sutra ugledam to malo biće. Inače, uvek kada pričam o svom prvom detetu pričam o njemu u muškom rodu. Ne znam da li je reč o intuiciji ili mojoj želji za sinom. Videćemo. Kada sam bila mala maštala sam o tome da imam četvoro dece, jer imam dve sestre sa kojima sam odrasla u jednoj sobi i znam koliko je važno da nisi jedinac. Mislim da sam zakasnila za četvoro, ali svakako bih volela da moj prvi sin ima brata ili sestru.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Stajling: Vanja Pantin
Šminka i frizura: Aleksandar Đikić
Mesto snimanja: Restoran Dijagonala / Zaplet 2.0, Skerlićeva 6

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti