Snežana Babić Sneki: U životu sam imala teških trenutaka, ali nikada nisam odustala od zacrtanih ciljeva

Snežana Babić Sneki: U životu sam imala teških trenutaka, ali nikada nisam odustala od zacrtanih ciljeva

Autor: | 15/02/2014

0


Posle velikog povratka u jednom od najgledanijih televizijskih šou-programa kod nas „Tvoje lice zvuči poznato“, pevačica Snežana Sneki Babić podsetila je publiku zbog čega je devedesetih godina bila jedna od najpopularnijih dama sa javne scene. Folk zvezda bivše Jugoslavije razbila je predrasude o izvođačima narodne muzike, pokazavši izuzetan talenat za pevanje svih muzičkih žanrova, čak i repovanje, otkrivši dugo skrivani talenat za glumu. Njene duge noge i u petoj deceniji i dalje su kao izvajane, a transformacijama na velikoj sceni „ukrasila“ ih je ožiljcima i modricama, koje joj nimalo nisu smetale. Prepoznatljiva po dugoj plavoj kosi, rođena Pančevka se posle mnogo godina odlučila na promenu imidža, a na , koju je podelila sa svojim prijateljima na jednoj društvenoj mreži, Sneki je otkrila da je postala brineta. U intervjuu za magazin „Hello!“ popularna pevačica otkriva šta je bio povod da donese ovakvu odluku i ističe da je prezadovoljna komentarima.
- Komentari su zaista fantastični, žene kažu da su mi oči došle do izražaja, a i muškarcima se dopada. Lično mi se sviđa kako je sve ispalo, krajevi su svetliji, ali napravili smo jednu igru boja koja se meni sviđa - oduševljeno komentariše odskora brineta, koju su transformacije u šou-programu „Tvoje lice zvuču poznato“ inspirisale na promenu.
- Predugo sam plavuša i najzad sam se odlučila da kosu ofarbam u tamniju boju. Nosila sama različite perike i videla kako mi koja boja pristaje. Nije mi se dopalo kako mi stoji crna boja kose, ali kada sam imitirala Anu Nikolić, ta boja mi se mnogo dopala, ne samo meni nego i drugima pa sam odlučila da izvršim tu promenu - kaže pevačica, kojoj se hrabrost očigledno isplatila. Novi imidž u potpunosti će pokazati krajem marta, kada će objaviti novu pesmu i spot, koji takođe predstavljaju malu promenu, budući da nije reč o folk zvuku.
- To je prava klupska pesma, pop muzika u urbanom ritmu sa modernijim aranžmanom. Pesma je životna, kao i tekst koji zadire u moju ličnost i događaje iz mog života. Sve moje pesme su na neki način autobiografske, čovek se u svakoj pronađe nekim svojim delom.
Period promena na poslovnom planu, prate i transformacije u privatnom životu, na prvom mestu u sferi prijateljstava, koja su od učešća u popularnom muzičkom šou-programu obogatila njen život. Na pitanje o eventualnim promenama na emotivnom planu, Babićeva zagonetno odgovara:
- Možda se i na tom planu nešto promeni u narednom periodu, ja ću vam to svakako javiti. Za sada ih nema.
Uz prepoznatljiv osmeh, atraktivna četrdesetšestogodišnjakinja priznaje da joj nedostaju druženja sa novim-starim prijateljima, sa kojima je tri meseca iz nedelje u nedelju uživala u različitim transformacijama na sceni.
- Ovaj šou je nešto najbriljantnije u mojoj karijeri, jer sam na pravi način pokazala sve svoje kvalitete. Najviše vremena provodili smo na probama i u šminkernici, pa su mi najlepša sećanja na ovaj šou vezana za pripreme. Uživam da budem neko drugi. Na taj način odem u potpuno drugi karakter i u potpuno drugi svet.
Najprisniji odnos ostvarila je sa članicom žirija Marijom Mihajlović, za koju ima samo reči hvale.
- Marija nam je svima mnogo značila i veliki deo našeg posla i tereta ponela je zajedno sa nama, zbog čega je ja još više cenim i poštujem. Ona je predivna osoba i ponekad zajedno odlazimo u Narodno pozorište da gledamo Aleksu Jelića, koji je na mene ostavio snažan utisak kao kompletan umetnik i veoma talentovan mladi čovek - sa oduševljenjem kaže Babićeva, koja je prisan odnos izgradila i sa voditeljkom Marijom Kilibardom.
- Marija je fenomenalna žena i u razgovoru se zaista dopunjujemo. Obe smo samostalne, svesne svojih kvaliteta i kod nje mi se posebno dopada što je svesna svoje ličnosti - ističe pevačica, uz priznanje da su teme o muškarcima nezaobilazne.
- Uvek se dotaknemo teme o muškarcima. Jednoj jakoj, emancipovanoj ženi, koja je elokventna, druželjubiva, obrazovana i uspešna u svom zanimanju, danas je vrlo teško da pronađe srodnu dušu. Ali, ja i dalje verujem u ljubav i emotivno sam ispunjena. Smatram da u čoveku i kada kaže da je razočaran u ljubav, postoji neka iskra za koju verujete da je ugašena, a kada sretnete svoju osobu, ta iskra se ponovo rodi i vi opet verujete u ljubav. Zato sam uverena da ću ponovo naći muškarca svojih snova - samouvereno govori Sneki, za koju brak ne predstavjja nikakav dokaz ljubavi, ali ne odbacuje ideju da ponovo izgovori sudbonosno „da“.
- Nikad se ne zna, ali moja teorija je da dve osobe ili funkcionišu ili ne, parče papira ništa ne znači - konstatuje.
- U životu sam imala teških trenutaka, ali nikada nisam odustala od zacrtanih ciljeva. Upornost je moja verna pratilja u životu, a moj život je muzika.
Najveću podršku dobijala je od svoje porodice, a njen sestrić prati svaki njen nastup, bez izuzetka.
- Majka i sestra su moja najveća životna podrška i snaga. Naravno, tu je i moj najiskreniji kritičar, tetkin mezimac koji je uvek uz mene. On kaže da sam ja najbolja tetka na svetu, a on je tetkino najdivnije dete. Iako je imao sve u životu i može da dobije sve što poželi, vrlo je skroman i ne traži gotovo ništa. Zbog toga je moja ljubav prema njemu još veća.
Pozitivna energija kojom zrači u kombinaciji sa vitkom figurom čine je pravom zavodnicom, a ona priznaje da je osim genetika za to zaslužna i disciplina, ali nikako odricanje od raznih đakonija sa mamine trpeze.
- Veliki sam gurman i najviše jedem sve one pikantne i kalorične stvari iz naše kuhinje. Najviše volim maminu sarmu sa domaćom vrućom pogačom, ali uvek kažem da moje telo mene sluša, jer sve potiče iz glave - samouvereno govori Babićeva.
Njene uske haljine mnogima su zavrtele pamet, ali Super Sneki uspela je da se sačuva od velikih skandala i afera, zbog čega je njeno ime i danas isključivo asocijacija na profesionalne uspehe.
- Možete poneti manje ili više provokativnu haljinu, ali svaka žena mora da ima stav, jasnu granicu i postavku šta želi a još jasniju onoga što ne želi. Ja sam to u svom životu jasno razgraničila, i to je rezultat karijere bez skandala - zaključuje Snežana Babić.

Piše: Deana Đukić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin