Sa malo mašte i uz minimalne troškove budite sveži i negovani

Sa malo mašte i uz minimalne troškove budite sveži i negovani

Autor: | 03/11/2014

0

I vi ste uvereni da su za dobru negu potrebni poznati i skupi proizvodi? To apsolutno nije tačno. Zapanjujuće je kako se sa malo mašte i uz jeftina sredstva mogu negovati lice i telo.

Mnoge stvari koje možete iskoristiti za vašu lepotu sigurno već imate u kući. Pročitajte 15 super saveta za negovanje lica i tela jogurtom, medom, limunom i drugim kućnim sredstvima.

1. Med pomaže ispucalim usnama

Ukusan je, lepljiv i zahvaljujući visokom sadržaju grožđanog i voćnog šećera idealno vezuje tečnost. Supstanca koju sadrži (inhibin) svojim protivupalnim svojstvima neguje ispucale usne i čini ih mekanim i glatkim. Dovoljno je na usne naneti nešto meda i ravnomerno ga razmazati.

2. Hladne kašike kod natečenih kapaka

Dve kašike stavite u zamrzivač i ostavite neko vreme da se ohlade. Sada zaobljenu stranu pritisnite na natečene kapke i ostavite oko pet minuta. Kašike povremeno lagano pomerajte. Prvo odozgo prema dole i zdesna ulevo.

3. Feniranje pomaže kod ukočenog vrata

Kod napetosti pomaže toplina, pa i ona koju proizvodi fen. Kosu visoko podignite i fenirajte ukočenu muskulaturu sa razmaka od barem desetak centimetara.

4. Krema za lice sprečava zaplitanje kose

Kosa vam je oštećena, a nemate pri ruci posebna sredstva za ispucalu kosu? Da vrhovi ne bi cvetali, namažite ruke kremom za lice i umasirajte u vrhove. To će učvrstiti strukturu.

5. Uz sebe nemate četkicu i pastu za zube

To uopšte nije problem. Posle jela pojedite jabuku. Dobro prožvaćite svaki zalogaj. To će regulisati lučenje pljuvačke, izmasiraće zubno meso i očistiti ostatke hrane.

6. Lokne s papirom

Ako hoćete da promenite frizuru, napravite lokne sa papirnim maramicama. Nasecite ih na trake, čvrsto ih zaokrenite, opranu kosu razdelite u tanke pramenove pa je uvijte papirnim trakama, učvrstite i osušite.

7. Latice ruže za crvene oči

Predugo ste sedeli pod svetiljkom? Opuštanje za crvene oči omogućiće latice od ruže. Uz masnoće, tanine i jabučnu kiselinu sadrže i eterična ulja. Jednostavno na kapak stavite nekoliko latica te ih ostavite nekoliko minuta.

8. Limunov sok za lepe nokte

Isceđene limunove ne bacajte. Još uvek će odlično poslužiti za negu noktiju. Limunov sok će izbeliti obojene nokte i omekšati kožu oko njih. Prste umočite u limunov sok na nekoliko minuta.

9. Prašak za pecivo za lepše zube

Gotovo je s naslagama na vašim zubima! Prašak za pecivo ima bazični sastav i neutralisaće agresivne kiseline u našim ustima i posvetliće zube. Malo praška stavite na četkicu za zube i istrljajte.

10. Pivo će kosi dati sjaj

Verovali ili ne, pivo je čudotvoran eliksir. Ne samo da će kosu učiniti opuštenijom pa će lakše moći da se raščešlja, nego će je i učvrstiti. Nakon pranja prelijte glavu svetlim pivom i raspodelite po kosi. Ne brinite da će se kosa lepiti, a osim toga i miris piva začas će izvetriti.

11. Jogurt kao osvežavajuća maska

Prirodni jogurt učiniće umornu kožu ponovo svežom. Lice prvo dobro očistite, a zatim na njega nanesite jogurt. Ostavite neka deluje oko pola sata i na kraju ga dobro isperite toplom vodom.

12. Kockice leda za dekolte

Ako vam se učini da vam je koža dekoltea sivkasta ili bezbojna, masiranje kockicama leda učiniće pravo čudo! Malim, kružnim pokretima pređite preko kože. Hladnoća će pospešiti prokrvljenost kože te će koža postati raužičastija, i optički će izgledati napetijom. Važno! Kožu pre masaže dobro namažite kremom.

13. Kopriva za masnu kosu

U koprivi se skriva pravo skladište različitih materija koje nam pomažu u održavanju naše kose: kremena kiselina, enzimi, vitamini A i C. Šaku svežih listova koprive (upotrebiti rukavice!) prelijte vrelom vodom, ostavite neka stoji, ocedite i upotrebite kao vodu za ispiranje kose.

14. Zubna pasta protiv bubuljica

Ako vam se pojavi bubuljica na licu, namažite je s malo zubne paste. Većina zubnih pasti sadrži kalcijum karbonat. Ovaj mineralni sastojak će upiti višak masnoće i tečnosti i na taj način će osušiti bubuljicu. Ako zubna pasta sadrži cink sulfat koji dezinfikuje, pojačaće se njeno delovanje na bubuljice....

15. Menta protiv kamenca

Ubodi komaraca su postali nepodnošljivi? Da biste izbegli svrab plikova, uveče pod jastuk stavite listiće mente. To će rasterati napasnike.

Izvor: Life Content

Foto: freedigitalphotos.net

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti