Milena Vasić: Nije lako odlučiti se za treće dete, ali prevagnula je ljubav

Milena Vasić: Nije lako odlučiti se za treće dete, ali prevagnula je ljubav

Autor: | 03/11/2014

0

Strast prema umetnosti, životu i pravim vrednostima spojili su glumicu Milenu Vasić i njenog verenika, reditelja Juga Radivojevića, ali će ih uskoro jače vezati prvo dete koje s nestrpljenjem iščekuju. Dok traju pripreme za snimanje filma „Vrati se, Zone“, na kome skladni partneri zajedno rade, vest o prinovi unela je novu energiju u njihov dom. Kada je tridesetšestogodišnja glumica saznala da je u blagoslovenom stanju, bila su srećna i njihova deca iz prethodnih brakova, Jugov devetogodišnji sin Vuk i Milenini jedanaestogodišnji Nikola i devetogodišnja Lana. Mališani sada smišljaju ime za brata koji će se uskoro roditi i razmišljaju na koga će najviše da liči.
Od kada je na porodiljskom odsustvu, umetnica uživa u mirnoj svakodnevici. U sedmom je mesecu trudnoće i potpuno je spremna za novo životno poglavlje koje će neminovno doći sa rođenjem bebe. Uspesi u karijeri ni sada ne izostaju, pa je tako nedavno dobila specijanu nagradu za ulogu u seriji „Mala istorija Srbije“.

Nedavno ste na „Festivalu domaćih serija“ dobili priznanje za ulogu u „Maloj istoriji Srbije“, koliko vas je to obradovalo?

- To je jedini festival te vrste kod nas, a ja sam dobitnica specijalne nagrada za žensku ulogu za doprinos kvalitetu igranog programa. Serija „Mala istorija Srbije“ je po svojoj formi neuobičajena i jako sam ponosna na nju zato što je edukativnog karaktera, što je u današnje vreme prava retkost na domaćim kanalima. Kolege sa kojima radim, Milan - Lane Gutović, Vlasta Velisavljević, Milorad Mandić Manda i Milan Vasić, takođe imaju odlične uloge.

Kakav je vaš odnos prema nagradama?
- Nagrade mi znače, jer je to potvrda da je neko primetio vaš rad i da ga vrednuje. Postoje priznanja koja ne stižu od institucija. Recimo, na jednom pozorišnom sajtu proglašena sam za najbolju glumicu u prošloj sezoni, što me je takođe mnogo obradovalo. Sve te plakete koje dobijam uglavnom završe u nekoj fioci ili na polici, ali uvek kada ih vidim prisetim se rada na određenoj ulozi, ali i jednog perioda života.

Hoćete li da snimate drugu sezonu serije „Mala istorija Srbije“?
- Već smo snimili gotovo čitavu sezonu koja ima devedeset epizoda, ali je ostalo da dosnimimo još neke scene. Serija će se prikazivati na „Televiziji Vojvodina“ i srećna zbog toga jer mislim da je državna televizija prirodni partner za jedan takav edukativni program.

Publici su u poslednje vreme najzanimljivije vaše pripreme za nastavak filma o Zoni Zamfirovoj, koji radite sa vašim partnerom Jugom Radivojevićem. Kada počinje snimanje?

- Film „Vrati se, Zone“ uneo je buru u naš život u svakom smislu, jer je to jedan veliki projekat koji podrazumeva izgradnju čitavog grada. Ja sam sada na porodiljskom odsustvu, ali početak snimanja je zakazan za leto sledeće godine, tada više neću biti u drugom stanju. Jedva čekam da se ta filmska bajka snimi. To je lepa romantična priča o dvoje ljudi i svemu što nose ljubav i početak braka, a sve je „začinjeno“ komedijom karaktera i dijalekata.

Kako ćete se organizovati kada budete snimali budući da će vaša beba tada imati samo nekoliko meseci?
- U filmu igram Romkinju Veru koja ima petoro dece, a gde je petoro, tu će biti i moje šesto. Bebu ću povesti na Vlasinu jer će biti mala da bismo se razdvajale. Mislim da će sve to lepo funkcionisati jer upravo glumim ženu koja je potpuno preokupirana porodicom i decom.

Trenutno ste na trudničkom odsustvu, prija li vam pauza u poslu?

- Počela je nova pozorišna sezona, ali ja neću igrati ove godine jer su moje uloge takve da je neumesno da se na sceni pojavljujem sa stomakom. Radujem se ovoj pauzi i mislim da će mi mnogo prijati. Čitavog septembra i oktobra sam se odmarala, išla sam često na pijacu, razmišljala o tome šta da kuvam za ručak i bavila sam se kućom i decom. To su za mene divne stvari i osećam se kao da sam na godišnjem odmoru.

Prvo i drugo dete rodili ste kada su vas svi savetovali da se posvetite karijeri i da ne pravite pauze, ali ih niste poslušali. U kom trenutku je došla vaša treća trudnoća?
- Mislim da mi je ova pauza došla u pravom u trenutku i da je trudnoća za svaku glumicu pravi dar. To je period kada možeš da se odmoriš i povučeš, i da to vreme iskoristiš da pogledaš neke dobre filmove i predstave koje si propustio. Najveći problem nas koji se bavimo ovim poslom je što iz večeri u veče igramo neke druge uloge, a ne stižemo da gledamo jedni druge. Da bi se suštinski bavio ovim poslom, moraš da nađeš vreme da vidiš kako rade tvoje kolege. Zato se radujem što ću konačno moći da posećujem mnoge događaje u našem gradu, što nisam mogla ni da zamislim, ili što ću moći dugo da se šetam gradom i da tom prilikom ne gledam na sat. Volim kada imam priliku da samo koračam i da posmatram moj grad.

Da li vam je bilo teško da se odlučite na treće dete?
- Nije lako odlučiti se na još jedno dete kada već imaš dvoje tinejdžera i kada si se navikao na životni ritam koji je potreban velikoj deci. Oni zahtevaju da budeš uključen u njihov život, ali ne moraš stalno da budeš uz njih, za razliku od bebe kojoj si neophodan čitavog dana. Međutim, prevagnula je ljubav. U jednom trenutku sam pomislila da Jug i ja ne moramo da imamo naše dete i da postoje parovi koji nemaju decu, a se i vole i paze, i žive srećno do kraja života. Kada sam počela da razmišljam kako bi izgledalo moje i Jugove dete, shvatila sam da bi mi bilo žao da ga nikada ne vidim. Čim sam ostala u drugom stanju, sve je došlo na svoje. Mislim da i deci prija što sam sada više kod kuće i što mogu da se bavim njima drugačije nego što je to bilo dok sam radila.

Mislite li da će Jug biti brižan otac?

- On se već pokazao kao divan i brižan otac prema svom sinu Vuku tako da nema razloga da bude drugačije i sa našim detetom.

Kako su Vuk, Nikola i Lana reagovali kada ste im rekli da će dobiti brata ili sestru?
- Bilo im je čudno. To sam im saopštila tako što sam svakome od njih napisala pismo i svako je reagovao na svoj način. Moja rođena sestra ima dve male devojčice, Veru i Dunju, koje imaju dve godine, odnosno šest meseci, tako da mi je ona dobro utabala teren, pa moja deca znaju kako je to kada imaš bebu u kući. Beba u dom unosi potpuno novu energiju i novi pogled na život jer zahteva od vas da malo usporite i da se prisetite šta su prioriteti u životu. Moja sestra od ujaka takođe ima dve male kćerke koje su naša radost i velika razbribriga.

Jeste li saznali da li ćete dobiti dečaka ili devojčicu?

- Dobićemo dečaka, što me zaista raduje jer posle četiri devojčice u porodici desiće se osveženje. Deca su sada preokupirana time na koga će beba da liči i polako počinju da smišljaju imena i da daju svoje ideje.

Ko je najažurniji u smišljanju imena?
- Lana, ona stalno daje predloge i svakog dana joj se sviđa neko drugo ime. Ne znam gde pronalazi tolika imena. S druge strane, Jug i ja nikako da skupimo hrabrost da nešto predložimo, a ni Nikola i Vuk se nisu izjašnjavali. Oni su dečaci i drugačiji su od devojčica koje su zrelije i požrtvovanije.

Kako se osećate tokom trudnoće?
- Za sada odlično. Beba je nedavno počela da se mrda, pa sada komuniciram sa njom. Velika je razlika kada si u drugom stanju sa dvadeset i tri i sa trideset i šest godina. Sada sam, što je prirodno, obazrivija i odgovornija. Primećujem mnoge stvari koje su mi prolazile u letu u prve dve trudnoće kada sam bila znatno mlađa.

Šta su prednosti trudnoće u tridesetim godinama?
- Donela sam zrelu odluku da ostanem u drugom stanju i čini mi se da sam sada znatno više uključena u fenomen trudnoće i više uživam u svemu što on nosi. Sve što mi se dešava doživljavam na novi način. S druge strane, čekanje bebe u mlađim godinama donosi lakoću u svakodnevici, i fizički i psihički, i veliku bezbrižnost.

Vodite li računa o ishrani?
- Vodim računa tako što jedem sve što mi se jede i ne želim da sebi uskratim uživanje u hrani. Moja ishrana je raznovrsna i trudim se da zadovoljim sve svoje potrebe za ukusima. Trudnoća je prava stvar za hedonistička uživanja ukoliko žena nema probleme sa šećerom ili krvnim pritiskom. Ako je zdravlje u redu, smatram da bi se trebalo opustiti, uživati i ne obazirati se na kilograme.

Da li se vaš odnos sa Jugom promenio od kada ste saznali da ćete dobiti dete?
- Naš odnos se nije promenio, ali smo postali odgovorniji u trošenju novca. Sada vodimo računa o svakoj potrošačkoj stavci, što nije bilo karakteristično ni za mene ni za njega. Nikada sebi nismo ništa uskraćivali, a sada pravimo finansijske planove i mnogo smo smešni. Mislim da to može da bude i frustrirajuće jer u našoj zemlji ne možeš ni da zaradiš za život, a kamoli da uštediš nešto novca.

Izjavili ste da je vaša trudnoća iznenadila sve osim vas i vašeg partnera, na šta ste tačno mislili?
- Dugo smo zajedno i imali smo organizovan život, pa su svi mislili da će tako i ostati jer smo oboje ostvareni kao roditelji, a ostvarujemo se i kroz karijeru. Zbog toga je naša odluka za detetom mnoge iznenadila. I sada mi se rođaci ili prijatelji kada me vide sa stomakom, smeju, jer sam im čudna.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content
Stilistkinja: Iva Radovanović
Frizura i šminka: Srđan Petković za „Minibarstudios“, Cara Nikolaja II 17, 011 /244 - 25 - 21, 063 / 210 - 377
Mesto snimanja: „Kultura bar“, Kralja Milutina 4, 011 / 369 - 28 - 05

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još