Ceca Ražnatović: Porodica i odani prijatelji moj su najbolji lek

Ceca Ražnatović: Porodica i odani prijatelji moj su najbolji lek

Autor: | 04/10/2013

0


Sjajan period u životu folk dive Svetlane Cece Ražnatović, ispunjen maestralnim koncertnim nastupima, nakratko je prekinulo njeno loše zdravstveno stanje. Poznata kao veliki profesionalac, četrdesetogodišnja pevačica uvek se trudi da obraduje svoje obožavaoce, za koje često ističe da su njena snaga i motiv da bude što bolja. Njen poslednji album „Poziv“ izazvao je nezapamćeno pozitivne reakcije publike, koja jedva čeka da se njihova omiljena pevačica pojavi baš u njihovom gradu. Na jednom od poslednjih nastupa, u Kragujevcu, na stadionu "Čika Dača“, zgodna brineta pevala je pred oko dvadeset hiljada ljudi, koji su uživali u vrhunskom muzičkom spektaklu, a to je ponovila i nedavno u Nišu, pred istim brojem fanova. Svakodnevno angažovana oko proba zbog koncertnih aktivnosti, ponosna majka sina Veljka i kćeke Anastasije nije pridavala značaj malaksalosti i vrtoglavici koju je osećala. Poznata kao hrabra žena koja sa visoko podignuto glavom podnosi sve nedaće, mislila je da će njen organizam brzo prebroditi zdravstvenu krizu, zbog čega nije želela da opterećuje najbliže članove porodice. Tek poslednja dva dana pre nego što će završiti u bolnici, Ceca se požalila svojoj sestri Lidiji da se ne oseća dobro i da nema snage. U momentu kada joj je zbog isrpljenosti i malaksalosti pozlilo, u njenoj kući na Dedinju, njeni najmiliji veoma su se uplašili. Tog dana, spremala se da ide u Prvi opštinski sud, gde je sa zetom Predragom Ocokoljićem trebalo da svedoči u vezi sa optužbama izvesnog Aleksandra Olarevića, za nasilničko ponašanje. Iako se toliko loše osećala da nije mogla da stoji na nogama, poznata pevačica nije želela da ide kod doktora, ali na insistiranje svoje porodice, na kraju, ipak je popustila i pristala na lekarsku pomoć koja joj je ukazana u jednoj zdravstvenoj ustanovi. Srećom, ispostavilo se da nije reč o nekom ozbiljnijem problemu, već je organizam folk dive odreagovao na taj način usled prehlade koju je nedavno "preležala na nogama" i oslabljenog imuniteta usled stresa. Mada nije želela da komentariše nemilu situaciju u kojoj se našla, za magazin „Hello!“ Svetlana Ražnatović je dala kratku izjavu:
- Mi, žene, nekada mislimo da smo snažnije nego što zaista jesmo. Uvek sam se trudila da loše stvari nosim u sebi i da svojom patnjom ne opterećujem okolinu. Nažalost, i meni su u trenutku slabosti, iscrpljenosti od stresa i prehlade, "klecnula" kolena. Hvala Bogu, sada mi je bolje i polako se oporavljam. Žao mi je što sam uznemirila članove svoje porodice.
Folk zvezda nakon toga se odmarala, kako bi se što pre oporavila i bila spremna za susret sa publikom u Nišu, gde je imala zakazan koncert 28. septembra, na platou Niške tvrđave. Na sreću njenih brojnih obožavalaca, Ceca je tog dana bila potpuno spremna za koncert i priredila im nezaboravni tročasovni spektakl. Posle tog nastupa, Ceca planira do kraja septembra da ekranizuje još jednu pesmu sa svog novog albuma.
Inače, pre skoro godinu i po dana, naša najveća estradna diva imala je prvi ozbiljniji zdravstveni problem, kada je morala da bude zbrinuta u jednoj beogradskoj bolnici, što je u medijima izazvalo sijaset kojekakvih spekulacija, kojima pevačica nije dala naročit značaj, ali nije želela da otkriva o čemu je reč.
- Imala sam zdravstveni problem koji sam morala pod hitno da rešim. Nije reč o estetskoj hirurgiji, niti operaciji čira ili vena. Ne bih da preciziram koji je problem u pitanju - tom prilikom je rekla pevačica za jedne novine, istakavši da je po prirodi veoma emotivna i da je nepravde pogađaju, ali kako ne bi opterećivala svoje najmilije, svu gorčinu koju oseća često drži u sebi.
- Svi dobro znaju sve što mi se dešavalo, i velike tuge i radosti. Sve je to život, ljudima se dešavaju i gore stvari, ali ja sam izuzetno emotivna i ranjiva. Morate biti istančanog senzibiliteta ako se bavite umetnošću, kako bi publici mogli da prenesete emocije. Da sam po prirodi "hladna", teško bih mogla ljude da "dirnem". Veliki sam emotivac, ali imam stav i znam da se branim. Moja odbrana, poslednjih deset godina, bila je ćutanje. Nisam agresivna i svađalica, ali ne dam na sebe. A kad vidim da su neke borbe uzaludne, povučem se i ćutim. Vreme i dela su najbolji pokazatelj. Ja nisam neko ko širi negativne emocije. Ne želim da iritiram ljude. Gledam svoja posla. Imam stav o svemu, ali neke stvari zadržim za sebe. Tiče me se samo ono što je u vezi sa mnom. Već dvadeset pet godina sam na estradi, ne želim nikome da budem trn u oku. Uspela sam i da me kolege vole i poštuju, tako je i u mom rodnom mestu. Nikad nisam zaboravila odakle sam krenula - rekla je pevačica koja je ove godine svojim koncertom na beogradskom Ušću brojem posetilaca oborila rekord svih dotadašnjih manifestacija.
U svim teškim situacijama najveću podršku i utehu pronalazi u svojoj velikoj porodici i odanim prijateljima koji su uvek uz nju.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti