Davor Jovanović: Zaljubljeni romantik

Davor Jovanović: Zaljubljeni romantik

Autor: | 19/01/2012

0

Dvadesettrogodišnji apsolvent Visoke elektrotehničke škole Davor Jovanović do pre nekoliko meseci nije ni sanjao da će početkom 2012. cela Srbija znati za njega. Talentom, koji su njegovi roditelji otkrili dok je bio trogodišnji dečak, odličnom interpretacijom i blistavim osmehom osvojio je armiju fanova. Zahvaljujući njihovim glasovima,posle nekoliko kvalifikacionih krugova i dvomesečne borbe sa još devet najuspešnijih kandidata postao je pobednik takmičenja Prvi glas Srbije. Kao nagradu simpatični mladić iz Kladova je osvojio snimanje CD-a na kojem će raditi sa članovima žirija Vladom Georgievim i Sašom Miloševićem Maretom, ali i drugim eminentnim autorima. Davor polako ostvaruje svoj životni san za koji se dugo borio. Počeo je da peva sa četrnaest godina dok je još pohađao osnovnu školu. Često je nastupao po kafićima u rodnom gradu i na raznim veseljima. Pre pet godina se zbog studiranja preselio u Beograd, ali se i pored toga što mu je obrazovanje veoma bitno nije odrekao muzike. Za džeparac je zarađivao pevajući po beogradskim lokalima, a veliko iskustvo je stekao kroz saradnju sa pevačicom Miom Borisavljević sa kojom je dugo nastupao. Posle učestvovanja u popularnom televizijsko-muzičkom šou-programu uvek nasmejani Davor je postao miljenik tinejdžerki, ali za njega postoji samo jedna devojka. Pre tri godine osvojila ga je izvesna Sonja koja ga je sve vreme takmičenja iz publike podržavala zajedno sa njegovim roditeljima Nenadom i Aleksandrom, devet godina mlađom sestrom i prijateljima.
- Potajno sam se nadao da ću pobediti i osvojiti titulu prvi glas Srbije. Drago mi je što je publika prepoznala moj talenat i izabrala baš mene od svih odličnih kandidata. Osim što sam sa učesnicima ovog takmičenja i ljudima koji su radili na njemu proslavio pobedu, organizovao sam i žurku za desetak meni veoma bliskih osoba. Sve vreme su bili uz mene, mnogo mi znače i želeo sam da sa njimapodelim svoj uspeh. Na toj zabavi već oko ponoći mi je klonula glava, ali me je bend ubrzo podigao na noge pesmom Something Got Me Started koju sam pevao u finalu. Bilo je zanimljivo pevati zajedno sa svim tim ljudima uz harmonike i akustične instrumente - kaže Davor na početku razgovora za magazin Hello!.
Koliko vam se promenio život otkako ste postali prvi glas Srbije?
- Za sada se ništa bitno u mom životu nije promenilo. Jedina promena se desila na profesionalnom polju jer više ne nastupam sa Miom Borisavljević koja mi je pružila veliku podršku u karijeri. Nastavio sam da se normalno krećem po gradu što popularnost nikada neće promeniti. Na sve što mi se dešava gledam kao na sastavni deo posla koji sam odabrao. Drago mi je kada vidim nekog ko me sa osmehom pozdravlja, kada mi mašu, kada se fotografišem se obožavaocima.
Da li je tačno da vas je Zdravko Čolić posavetovao da se prijavite na takmičenje?
- Zdravku Čoliću sam prišao u studiju posle njegovog gostovanja u emisiji kod Ivana Ivanovića kada sam bio u publici. Razgovarali smo i on me je uputio na ovaj projekat. Rekao mi je da se sprema veliki i ozbiljan šou, tako da sam na njegovu preporuku popunio prijavu, našao se u takmičenju i pobedio.
Jeste li ostali u kontaktu?
- Ne. Naš dijalog kod Ivana Ivanovića nije dugo trajao, sve se brzo odigralo, ali sam siguran da je čuo da sam pobedio, jer je ovaj šou pratio veliki broj ljudi.
Kada ste shvatili da je muzika ono čemu želite da se posvetite?
- Pred završetak osnovne škole počeo sam aktivno da se bavim pevanjem. U to vreme sam trenirao rukomet, ali zbog mnogobrojnih poziva da nastupam na raznim veseljima i u manjim kafićima u Kladovu prestao sam da se bavim sportom.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin