Saša Milošević Mare: Romantik "Prvog glasa"

Saša Milošević Mare: Romantik "Prvog glasa"

Autor: | 13/12/2012

0

Popularni tekstopisac, aranžer i kompozitor Saša Milošević Mare simpatije publike osvojio je ulogom člana žirija televizijskog šou-programa "Prvi glas Srbije". Svojom odmerenošću, pravednim odlukama, korisnim savetima i istančanim smislom za humor, koji pomaže budućim mladim pevačima da se izbore sa tremom koja ih često savlada kada se nađu ispred muzičkih autoriteta poput proslavljenog kompozitora, pleni pažnju kako učesnika šou-programa tako i televizijskog gledališta. Sašina dugogodišnja uspešna karijera doživela je vrhunac kada je napisao tekst i uradio aranžman za pobedničku kompoziciju "Molitva" na takmičenju "Pesma Evrovizije", 2007. godine. Od tada ta pesma postala je njegova muzička lična karta. Svoju kreativnost ispoljio je i u filmskoj umetnosti, producent je dokumentarnog filma o trubi, pod nazivom „Od Hana do Kana“, na koji je veoma ponosan. U tom ostvarenju učestvovali su svi najbolji trubački orkestri, a jedan od sagovornika bio je i Emir Kusturica. Dokumentarac koji je osmislio očekuje mnogo festivala i televizijska premijera. Po prirodi emotivan, umetnik je veoma posvećen dvanaestogodišnjem sinu Ognjenu i osmogodišnjem Luki koji su nasledili njegovu ljubav prema muzici.
- Ognjena i Luku sam upisao u nižu muzičku školu na klavir, ne zato što imam bolesne ambicije već što smatram da je veoma poželjno decu u ranom uzrastu upoznati sa umetnošću koja je svuda prisutna i koju svi konzumiramo, a to je muzika. Stariji Ognjen se sada dvoumi da li da nastavi i upiše i srednju muzičku školu, ali ta odluka je na njemu i na to neću uticati jer je on formiran dečko koji ima svoje želje i ciljeve, ali ističem da je niža muzička škola za moju decu bila obavezna.
Porodica i sinovi uspešnog umetnika navikli su na njegova povremena pojavljivanja na televiziji i pre muzičkog takmičenja "Prvi glas Srbije".
- Moji sinovi su navikli na sve što moj posao nosi, iznenađeni su kako njihovi drugari u školi reaguju, ali prate ono što radim i interesuju se za "Prvi glas", iznose svoje mišljenje o tome ko su im favoriti, a često dođu i na snimanja.

Osim što je popularna emisija veoma zabavna Saša ima veliku odgovornost jer njegovi saveti mogu ozbiljno da utiču na razvoj karijere budućih pevača.
- Da budem član žirija najmanje sam prihvatio zbog zabave. Do sada sam veći deo života posvetio radu sa mladim ljudima i to mi je uvek izazov. Učestvovati u ovakovom projektu velika je odgovornost jer lako možete da se ogrešite o nekoga, ali tvrdim da niko nije nezasluženo prošao. Mislim da smo ove godine obavili odličan posao i odabrali sjajne finaliste. Veoma vodim računa kako ću pristupiti svakom takmičaru i dati njabolje smernice kako da se formira u ozbiljnog pevača. Talenat učesnika je nesporan i samo nijanse odlučuju. Prave zvezde pored lepog glasa i tehnike pevanja koju uče moraju imati i to nešto po čemu će se izdvojiti, poželjno je da imaju harizmu. Na našoj muzičkoj sceni već ima mnogo talentovanih pevača, ali mnogi od njih se teško odlučuju da rade kvalitetnu muziku jer se takva muzika često ne poklapa sa njihovim afinitetima, pa se snimaju lake note i hitovi koji kratko traju i brzo padaju u zaborav, tako da su mnogi vrhunski talenti sakriveni iza tih nekvalitetnih pesama.
Četrdesetčetvorogodišnji muzičar izuzetno je romantičan i smatra da svi ljudi koji se bave kreativnim poslom poseduju tu osobinu. Emotivno je ispunjen, u stabilnoj je vezi, što ga dodatno inspiriše na romantiku.
- Ja ne znam nijednog čoveka iz ovog našeg posla koji nije romantičan, ali danas je i taj pojam relativan i mnogi ga čak smatraju staromodnim, ali ja za sebe smatram da sam po svojim merilima romantičan, pogotovo kada sam emotivno ispunjen kao što je to sada slučaj.

Intervju: Jelena Vlahović

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još