Vlade i Snežana Divac: Uživanje i dobročinstvo

Vlade i Snežana Divac: Uživanje i dobročinstvo

Autor: | 16/02/2012

0

Predsednik „Olimpijskog komiteta Srbije“ Vlade Divac i njegova supruga Snežana posetili su početkom godine Australiju gde su u Melburnu bodrili Novaka Đokovića na „Australijan openu“ i zajedno sa najboljim teniserom na svetu proslavlili njegovo osvajanje još jednog grend slem turnira. Po završetku ovog prestižnog teniskog takmičenja, poznati bračni par produžio je na daleki kontinent, a u njihovu čast organizovana je glamurozna humanitarna večera, u hotelu „Hilton“ u Melburnu, na kojoj je prikupljan novac za Fondaciju „Divac“ koja pomaže izbegle i interno raseljene ljude koji su tokom ratova na područiju bivše Jugoslavije morali da napuste svoje domove.
Organizatori ovog velikog skupa u čast bračnog para Divac bili su članovi Srpske pravoslavne omladinske organizacije Australije i australijsko-novozelandski vladika Irinej, a ovoj svečanosti prisustvovalo je dve stotine pedeset zvanica koje su činili uglavom Srbi koji žive u toj zemlji, a bila je prisutna i naša ambasadorka u Australiji Neda Maletić.
Na ulazu u prestižni hotel „Hilton“ goste su dočekivale hostese i konobari sa pićem dobrodošlice i gudački kvartet, dok je svečanost održana u glavnom holu. Tokom zanimljivog programa koji je vodila naša studentkinja prava i političkih nauka koja živi u Australiji Dragica Dačić, održana je aukcija na kojoj su se prodavali dresovi i patike nekadašnjeg slavnog košarkaša, zatim njegove karikature, a mnogi gosti su donosili svoje drage predmete od kuće kako bi im se na njima potpisao čuveni sportista.
- Koktel-veče bilo je ispunjeno dobrim raspoloženjem svih koji su prisustvovali. Svirala je domaća muzika uživo uz aukciju karikatura, Vladovih patika, košarkaške lopte i dresa, između ostalih stvari. To veče su se delili autogrami i fotografisalo se, organizovana je lutrija iprezentovan rad Fondacije „Divac“ - rekla je gospođa Divac neposredno po završetku koktela.
Ovaj poznati bračni par koji se godinama bavi humanitarnim radom imao je priliku da se upozna sa našim ljudima u Australiji i da razmeni mnoge utiske, a posebno je bilo interesantno to što su većinu gostiju činile uglavnom izbeglice. Koktel je protekao u odličnoj atmosferi, a posle oficijelnog dela gosti su imali priliku da se opuste uz zvuke naše stare narodne muzike koja je svima prijala. Na kraju večeri, prisutni su zaigrali i kolo koje je poveo upravo Vlade Divac.
Na ovom svečanom koktelu sakupljen je prihod u iznosu oko četrdeset hiljada australijskih dolara koji je uplaćen na račun Fondacije „Divac“.
- Prihod koji smo prikupili na koktelu je fenomenalan, ali ne samo to. I organizacija, muzika, vreme i ljudi su bili divni - iskrena je Ana Divac.
Poznati supružnici su tokom boravka u Melburnu proslavili i Svetog Savu u istoimenom manastiru gde su uživali u pravoj slavskoj atmosferi i druženju sa novim prijateljima koje su stekli na ovom putovanju. Oni su u Australiji posetili i Sidnej i Kanberu, gde su se takođe sreli sa pripadnicima naše dijaspore koji su sa velikim zadovoljstvom prihvatili da doniraju novac u njihovu fondaciju, a čitav prihod koji su ostvarili na ovom putovanju biće objavljen posle njihovog povratka u Srbiju.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti