Bora Đorđević: Supruga mi je najveća inspiracija

Bora Đorđević: Supruga mi je najveća inspiracija

Autor: | 01/03/2012

0

Poznati rokerBora Đorđević, muzičar koji je stvorio predivne pesme uz koje su odrastale mnoge generacije, ne prestaje da intrigira javnost, što ne čudi budući da i dalje, s mnogo ljubavi i žara, pristupa stvaralaštvu. Bez dlake na jeziku, sasvim iskreno iznosi svoje stavove, ne obazirući se na komentare. Na poslednjem "Sajmu knjiga" predstavio je knjigu "Šta je pesnik hteo da kaže", koja je izazvala veliku pažnju. Mada je Bora Đorđević napisao više od tri stotine pesama, u knjizi je predstavio tek tridesetak najpoznatijih. Kroz pitko, duhovito štivo Bora čitaoce upoznaje sa svojomstvaralačkom prošlošću i otkriva kako su se rađale ideje, odakle je stizala inspiracija za pesme koje su slušale generacije u Jugoslaviji.
Dok su njegovi fanovi čitali knjigu i slušali najveće hitove, slavni roker, lider rok sastava "Riblja čorba" nedavno se požalio lekarima na jake bolove u grudima i nesnosan kašalj, zbog čega je zadržan u bolnici kako bi se uradile detaljne pretrage, posle čega je pušten na kućno lečenje sa spiskom lekova koje mora da pije.
U razgovoru za magazin “Hello!” poznati pevač kaže da je priča u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem preuveličana, da je dobro i da uveliko radi sa bendom na novom albumu. Inspiraciju za pisanje novih pesama nalazi i u supruzi Aleksandri sa kojom uživa u harmoničnim odnosima i ljubavi.
- Tačno je da sam bio dva dana u bolnici, ali su mediji sve preuveličali. Nije ništa opasno. Pošto vlada sibirskazima, prehladio sam se, te sam imao problem sa bronhijama i kašljao sam. Sve je prošlo, obavio sam sve preglede, sada sam dobro, pazim se -kaže popularni Đorđević koji je u ovim hladnim danima napisao petnaest pesama za novi album.
- Napisao sam petnaest pesama, od kojih će se možda sve naći na mom novom albumu. Pesme su zanimljive kao i uvek, čak su se i članovi benda "šokirali" na tekst jedne koja će se, siguran sam, dopasti i slušaocima. Svakodnevno radim sa bendom i sada sam na probi, što je još jedan od dokaza da nisam bolestan i da nije ništa alarmantno - kaže Bora.
- Sve pesme svakog dana zvuče sve bolje. Finalni proizvod je ono najbolje, iako ja više volim ove radne tekstove i melodije. Danas je nama muzičarima teško da izdajemo albume zbog napredne kompjuterske tehnologije, ali se borimo, ne damo se - kaže Bora koji je veći deo pesama posvetio supruzi Aleksandri.
- Inspiraciju sam pronalazio u svojoj supruzi kojoj sam posvetio veći deo pesama. U nekima opisujem i našu ljubav, lepe trenutke. Kome bih ako ne njoj - pita se Bora i dodaje da se raduje ponovnoj saradnji sa britanskim muzičarem Džonom Mekojem koji će biti producent.
- Džon Mekoj je britanski bas gitarista i kompozitor koji je slavu stekao radeći sa legendarnim Janom Gilanom, ali i sa mnom - kroz smeh priča šezdesetogodišnji umetnik. Osim što je muzičar, Mekoj je “Ribljoj čorbi” bio producent tri značajna albuma: "Mrtva priroda", "Buvlja pijaca" i "Istina".
-
Raduje me što ćemo opet sarađivati i siguran sam da je to pun pogodak.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin