Pola sata sa...  Bora Đorđević

Pola sata sa... Bora Đorđević

Autor: | 09/08/2012

0

Legendarni roker, frontmen grupe „Riblja čorba“, Borisav - Bora Đorđević ne prestaje da intrigira javnost. Otkako je u medijima objavljeno da se razvodi od dvadeset šest godina mlađe supruge Aleksandre, što je muzičar odmah demantovao, u centru pažnje se našao ponovo kada je na koncertu „Riblje čorbe“ izbio požar. Na nastupu koji je pevač sa grupom imao u Sokobanji zapalio se transformator koji je bio smešten na bini, što je izazvalo požar i nestanak struje. Požar je uspešno saniran kada su stigli vatrogasci, a koncert u tom gradu potom je odložen za 24. jul. Ipak, proslavljeni šezdesetogodišnjak u razgovoru za magazin „Hello!“ kaže da je koncert ponovo odložen, ovog puta zbog loših vremenskih uslova.
Pevač, pesnik i tekstopisac, rodom iz Čačka letnje mesece provodi u kući na Rudniku, čije renoviranje još nije završeno. Ostatak leta provešće radno, ali će sa suprugom Aleksandrom nekoliko dana boraviti na primorju. U avgustu će sa čuvenim britanskim producentom Džonom Mekojem početi sa radom na novom albumu „Riblje čorbe“.
Jedan od najpoznatijih rok muzičara na prostoru nekadašnje republike u iskrenom razgovoru najpre govori o ponovnom odlaganju koncerta u Sokobanji.
- Nevreme i oluja besneli su prošle nedelje u Sokobanji, te smo koncert ponovo morali da odložimo. Uoči koncerta, vetar je toliko jako duvao da nam je oduvao scenu. „Nesrećni“ koncert ćemo u tom gradu održati 6. avgusta.
Da li ste vi i članovi grupe bili u direktnoj opasnosti od požara koji je izbio na bini pre nekoliko nedelja?
- Transformator je bio opterećen pritiskom, te se desio kratak spoj, a onda je izbio požar. Deo bine bio je zahvaćen vatrom, ali transformator se nalazio sa strane, te vatra nikoga nije direktno ugrozila. Od nas su u većoj opasnosti bili članovi predgrupe koji su u tom trenutku bili na sredini bine.
Gde provodite ove tople letnje dane?
- U mojoj šumadijskoj oazi na Rudniku prijatnije je preko leta nego u gradu. Kada imam nekoliko dana pauze u koncertnim aktivnostima, Aleksandra i ja obavezno neko vreme provedemo tamo, jer nije toplo kao u Beogradu. Sledećih nekoliko nedelja imam nekoliko zakazanih koncerata zbog čega smo trenutno u beogradskom domu.
Jeste li završili sa radovima u kući koju ste izgradili na Rudniku?
- U šali često kažem da se naša kuća svakodnevno renovira. Još doterujemo enterijer, ali je reč o sitnicama.
Kakvi su vam planovi za odmor?
- Trudiću se da spojim nekoliko koncerata koji su planirani na Crnogorskom primorju i da tako Aleksandra i ja provedemo mini-odmor na moru. Pre toga nameravam da odem na manifestaciju „Ja, Krčedinac“ koja se održava u Krčedinu. Posle toga imam još nekoliko nastupa u Srbiji, potom u Makedoniji i Sloveniji, a onda odlazimo u Crnu Goru. Tada ćemo iskoristiti veliki nastup koji grupa ima na plaži "Jaz", te ćemo supruga i ja nekoliko dana provesti u Budvi.
Hoćete li snimiti novi album?
- Početkom avgusta iz Londona dolazi Džon Mekoj, poznati engleski producent koji će raditi na našem novom albumu. „Radni snimci“ novih numera su Džonu već poslati u London. Veoma smo zadovoljni kako zvuče sada, a posle njegovog produciranja biće još bolji. Ne sumnjamo u njegov rad, on je radio na našim najboljim albumima „Mrtva priroda”, “Buvlja pijaca” i „Istina“. Planiram da za novi album snimimo bar tri spota.
Prošle godine objavili ste knjigu “Šta je pesnik hteo da kaže”. Da li radite na novoj knizi?
- Radim na zbirci pesama, koju planiram da objavim, a pišem i nastavak knjige “Šta je pesnik hteo da kaže”. Videćemo kako ću uspeti da uskladim sve obaveze.
Pišete li pesme za ostale izvođače?
- U ovom trenutku ne jer biram za koga ću da radim. Ne želim da potpišem bilo šta i nikako ne bih voleo da otaljam posao. Uživam da stvaram kvalitetne pesme.
Hoćete li otvoriti klub „Čorba kafe“, kako ste planirali?
- Još mi je to u planu, ali čekam bolja vremena kada ću biti manje zauzet. To je veliki posao. U kafeu koji i dalje radi pod tim imenom odavno nemam nikakav udeo u poslovanju.
 Nekada ste slobodno vreme provodili u boemskim mestima, čuvenim kafanama koje pripadaju „bermudskom trouglu“ - „Grmeč“, „Pod lipom“ i „Šumatovac“. Kako danas provodite vreme?
- Ne sedim u „Šumatovcu“, jedinom mestu koje je „preživelo“. U slobodno vreme „skočim“ do kladionice.
Osećate li još istu strast za motorima?
- Volim motoriste i često sviramo na bajkerskim skupovima. Ne vozim motocikl dugo, nekada davno sam imao skuter.
Vozite li automobil?
- Ne. Vozio sam automobil dok sam pio. Kada sam prestao da konzumiram alkohol, prestao sam i da vozim. Od tada me samo voze.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin