Dragan Marinković: Brižni otac

Dragan Marinković: Brižni otac

Autor: | 14/07/2012

0

Glumac i televizijski voditelj Dragan Marinković Maca sa radošću je dočekao završetak pozorišne sezone i pauzu u igranju predstave „Ludi od terapije“, jer sada ima dovoljno slobodnog vremena da se što više posveti sinovima, osmogodišnjem Lavu i dvogodišnjim Fjodoru Simeonu. Stariji Lav, koga je Maca dobio u vanbračnoj zajednici sa bosanskom šminkerkom Amrom Redžić, došao je kod oca u Novi Sad čim se raspustio. Maca je srećan kada je njegova porodica na okupu, jer su za njega trenuci koje provodi sa naslednicima, pogotovo sa starijim sinom koji ne živi sa njim, od neprocenjive vrednosti.
- Leto ću provesti sa porodicom. Nemam nijedan angažman pa mogu u potpunosti da im se posvetim. Lav je došao iz Sarajeva i sa njim, mlađim sinom i suprugom putujem u Grčku na more. Boravićemo na Sitoniji, u mestu Toroni. Nikada nisam bio u Grčkoj, ali su mi prijatelji preporučili Halkidiki kao idealno mesto za decu. Posle mora idemo u „Gardenlend“, veliki dečji park u Italiji, poput „Diznilenda“. Izgovor je da tamo idem samo zbog dece, jer sam u duši i sam veliko dete koje se raduje tim atrakcijama - iskreno priča Dragan za magazin „Hello!“.
Otkako je Lav doputovao u Srbiju Maca se ne odvaja od njega. Svuda ga vodi jer želi da mu nadoknadi sve trenutke koje ne provode skupa.
- Lav je završio drugi razred osnovne škole, uglavnom dolazi za raspuste, dok ja češće idem u Sarajevo. Razgovaramo zašto nismo svakog dana zajedno i on shvata šta je razlog tome. Ne želim da ga opterećujem, a za mene je bitnije kako provodim vreme sa svojom decom, nego koliko. Kvalitet je bitniji od kvantiteta. Trudim se da decu vaspitavam tako da izrastu u poštene ljude, da se sami izbore za svoje mesto u društvu, a ne da budu sinovi poznatog tate. To neću da dozvolim - kaže Maca.
Glumac, koji je nedavno sarađivao sa jednom italijanskom produkcijom, nije strog otac, ali je za sinove veliki autoritet. Sa Lavovom majkom je u korektnim odnosima i dogovaraju se o svemu što se tiče deteta. I sa sadašnjom suprugom Tijanom se odlično dopunjuje u vaspitavanju Fjodora Simeona.
- Tijana je prava Novosađanka, kod nje se sve radi po principu „to ćemo lagano“, dok sam ja drugačiji. Decu nisam razmazio, nisam strog, ali sam autoritet za njih. Ne želim sada mnogo toga da im dopuštam, jer kada porastu, mogu da mi traže nešto što neću moći da im pružim i krenuće stranputicom. Od onih sam roditelja koje deca pola vole, a pola ih se boje. Ne mislim na batine, jer ih nikada nisam udario, ali moraju da poštuju moju reč.
Lav i Fjodor raduju se danima koje provode zajedno. Iako ne žive na istoj adresi, vezani su, a Lav se već zaštitnički ponaša prema mlađem bratu.
- Slični su po karakteru, kada nešto zacrtaju, sve će učiniti da bi to ostvarili. Tu su na mene. Kao i ja, vole mnogo da jedu. Mali je već prešao na veliku kašiku - sa osmehom kaže voditelj.
Poznati šoumen će sa suprugom u avgustu proslaviti dve godine braka i smatra da je vreme da prošire porodicu. Beba bi ga obradovala i voleo bi da mu i treće dete bude sin.
- Sa Tijanom sam pričao o proširenju porodice i voleo bih da nam se to uskoro dogodi. Želim trećeg sina za koga već imam spremno ime. I njegovo ime je znak, ali ga neću otkriti. Razgovarao sam i sa sinovima i oni su spremni za još jednog brata. Ne bih imao ništa protiv i da budu blizanci, sin i kćerka, ali mora još jedno muško - završava Maca.

Piše: Sandra A. Rilak
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin