Slobodan - Boda Ninković: Rad i provod na „Maldivima“

Slobodan - Boda Ninković: Rad i provod na „Maldivima“

22/07/2011

0

Glumca Slobodana - Bodu Ninkovića publika od prošle nedelje može videti u novoj ulozi. Umetnik koji je snimio više od dvadeset ostvarenja prihvatio se izazova da uz Tijanu Dapčević bude domaćin novog rijaliti šou-programa „Maldivi“ koji se emituje na televiziji „Hepi“. Sto dvadeset dana Boda, koga je publika zavolela u filmovima „Policajac sa Petlovog brda“, „Vreme čuda“, „Tesna koža“, „Montevideo, Bog te video“, družiće se sa takmičarima iz cele Srbije. Predstavnici gradova će se boriti u različitim sportskim veštinama za dve vredne nagrade, prvu u vrednosti od pedeset hiljada evra osvojiće najbolji pojedinac, dok je druga od deset hiljada evra namenjena najuspešnijoj ekipi. Iako do sada nikada nije pratio rijaliti-programe, odlučio je da prihvati ovaj angažman zbog dobro osmišljene koncepcije, slične nekadašnjem televizijskom formatu „Igre bez granica“, u kojem će se kandidati nadmetati u raznim disciplinama i pokazati svoju spretnost, snagu i domišljatost.
Boda Ninković često ističe da je srećan porodični čovek. Svoj dom svio je u jednom novobeogradskom soliteru, gde uživa u društvu supruge Slavice i kćerki, dvadesetjednogodišnje Anje i devetnaestogodišnje Nađe. Nije bio strog otac, svojim naslednicama je obezbedio lepo detinjstvo i naučio ih pravim vrednostima. Nikada ih nije opterećivao svojim poslom. Njegovoj deci, Anji i Nađi, činjenica da im je otac javna ličnost nije predstavljala opterećenje dok su odrastale, niti im je smetalo što je radni vek dobrim delom posvetio deci, pa se ponekad dešavalo da je više vremena posvećivao mališanima iz domova, vrtića i škola nego njima dvema. Kada su odrasle, dopustio je da same donose odluke u koje se ne meša, pa je tako bilo i sada, kada je mlađa Nađa, uspešna odbojkašica, odlučia da napusti roditeljski dom i preseli se u Cirih gde će nastaviti karijeru.
Zbog čega ste prihvatili voditeljski angažman u rijaliti šou-programu „Maldivi“?
- Osnovni karakter projekta je najviše uticao na moju odluku. Prvenstveno mislim na sportsko nadmetanje. Nije bila u pitanju želja da se vratim u prošlo vreme i emisiju „Igre bez granica“, jer „Maldivi“ sliče njoj, već recept za ono što je svima nama neophodno, a to je da počnemo da komuniciramo bez tehnoloških sredstava, da se družimo i takmičimo, i na taj način iskazujemo radost življenja. Mnogo mi se dopala ideja da u programu učestvuju gradovi Srbije, čime pokazujemo da je naša zemlja mnogo veća nego što je Beograd.
Kako ste se uklopili sa Tijanom Dapčević, vašom partnerkom u ovoj emisiji?
- Nas dvoje se poznajemo odranije. Ona ima neverovatnu energiju, što je dobro za ovaj šou. Nemamo nijedan problem što se tiče uklapanja. U igri nećemo praviti konstrukcije, već ćemo reagovati na sve ono što nam bude ponuđeno. Prvi put se nalazim u ulozi voditelja u ovakvoj formi, ali sam u tom poslu već imao iskustva kada sam sa koleginicom Jelenom Jovičić bio domaćin muzičkog festivala „Beovizija“, tako da trema nije prisutna.
Da li biste se vi našli među takmičarima nekog rijalitija?
- Kada su me čelnici televizije „Hepi“ pozvali, bio sam direktan i tražio sam dokaz da ovde sport nije maska za neke druge stvari. Pošto su me uverili, pristao sam da budem deo ove igre. Doduše, nisam jedan od učesnika. Kada je reč o ostalim rijaliti-programima, nisam njihov ljubitelj, to me ne zanima i u njima nikada ne bih učestvovao, a što se tiče onih koji se u njima pojavljuju, nemam nikakvo pravo da ih osuđujem.
Imate dve kćerke, Anju i Nađu, kako biste reagovali da jedna od njih dve poželi da se okuša u takvoj vrsti egzibicionizma?
- Dovoljno dobro ih poznajem, zajedno smo rasli i vaspitavali se, tako da sam siguran da to nikada ne bi učinile. Ali, ukoliko bi to bila njihova odluka, porazgovarao bih sa njima, rekao šta mislim o tome i pustio njih da odluče, jer nemam pravo da bilo kome branim da živi onako kako želi.
Vaša mlađa kćerka Nađa uspešno se bavi odbojkom. Ideti li redovno na njene utakmice?
- Nađa je godinama uspešno nastupala za „Crvenu zvezdu“. Kad god su mi prilike to dozvoljavale, išao sam da je bodrim. Ona sama vodi svoju karijeru, za sada joj prilično dobro ide, talentovana je i voli to što radi. Prateći je, video sam šta to znači profesionalno se baviti sportom. Ima dosta odricanja, ali to je njen izbor koji poštujem. Nedavno je potpisala ugovor za švajcarski klub „Bolero“, a trenutno je sa reprezentacijom u Grčkoj na pripremama. I starija kćerka je pronašla svoj put, obožava pozorište, studira produkciju. Kao otac zaista ne mogu da se žalim. Srećan sam što je kritičan period odrastanja prošao bezbolno. I supruga Slavica i ja smo zadovoljni kakve su osobe i kakve odluke donose. Na njima je da utiču na kvalitet njihovog životnog puta.
Kako ste podneli to što će Nađa uskoro otići u Švajcarsku?
- Strelac sam u horoskopu, a pripadnici tog znaka poznati su po tome da vole nezavisnost. I ja sam se rano odvojio od roditelja. Običaj u Srbiji da se deca što duže drže pod maminom suknjom i nadzorom roditelja štetan je za njih. Mi nemamo pravo, hraneći svoj egoizam, da deci oduzimamo dragoceno vreme. Svojim kćerkama ću uvek pružiti podršku. Nisam nesrećan što će se preseliti u Švajcarsku. Ako je ona zadovoljna, ja sam još zadovoljniji. Kad god budem mogao, ići ću joj u posetu, a i ona će dolaziti kada bude imala slobodno vreme. Nije Cirih toliko daleko. Teže će sestra podneti odvajanje, jer njih dve imaju specifičan odnos, ali postoji „Skajp“, tako da ćemo se viđati svakodnevno.
Da li vam je žao što nijedna od njih dve nije krenula vašim stopama?
- Nimalo mi nije žao. To ne znači da ne volim svoj posao. Naprotiv, obožavam ga ali, gledajući okolnosti i uslove u kojima se taj posao obavlja u Srbiji, izuzetno je teško graditi karijeru i neizvesno je da li ćete nešto postići. Pogotovo je za devojke teško. Manja je ponuda, a teže su okolnosti.
Obe imaju muzički talenat, svojevremeno su vam pevale prateće vokale na albumu za decu koji ste snimili sa bratom Ljubom?
- Kada su bile male, sve to delovalo mi je slatko. Radovale su se tome, ali nikada nisu iskazale želju da se profesionalno bave pevanjem. Mlađa kćerka je kupila sebi električnu gitaru i vežba na njoj, a starija voli mjuzikle.
Kako je živeti sa tri ženske osobe?
- Ne znam da li su one mene razmazile ili ja njih. Meni je lepo, a kako je njima sa mnom ipak bi trebalo da kažu one.
Da li vam je žao što nemate sina?
- Voleo bih da sam imao još dece, a pol mi uopšte nije bitan.
Savetujete li se sa suprugom Slavicom o važnim odlukama?
- U principu smo autonomni, ali o voditeljskom angažmanu u „Maldivima“ smo razgovarali. Imamo isti stav o rijalitiju, pa sam zatražio i njeno mišljenje. Ipak, odlučio sam da prihvatim ovaj posao i da se kojim slučajem moja supruga protivila, to ne bi previše uticalo na moju odluku. Uvažavam njeno mišljenje, ali sam donosim odluke, jer ni ja ne utičem na njen posao. Možemo da se posavetujemo, ali ništa više od toga.
Živite u stanu na Novom Beogradu, ali sanjate da imate kuću sa prostranim dvorištem. Jeste li blizu ostvarenja tog sna?
- Na moju veliku sreću, otac moje supruge u našem rodnom Smederevu privodi kraju izgradnju jedne takve kuće, pa ja neću morati da se trudim. Naravno da je sve to šala. Često odlazim u Smederevo, jer tamo pronalazim svoj mir. U pojedinim trenucima volim da se osamim i na taj način se čistim od neminovnih stvari koje su nezaobilazne u velikom gradu, a izazivaju stres. Uživam da radim u bašti, brinem o biljkama, ali da li ću se jednog dana ozbiljnije posvetiti baštovanstvu, još ne znam. Sigurno je da ću u budućnosti više vremena provoditi tamo.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Najnovije vesti