Pola sata sa... Nikola Rađen

Pola sata sa... Nikola Rađen

Autor: | 30/08/2012

0

Uspešni vaterpolista Nikola Rađen nedavno je imao veliki povod za slavlje jer je sa svojim kolegama iz reprezentacije osvojio bronzanu medalju na "Olimpijskim igrama". Dvadesetsedmogodišnji sportista izuzetno je ponosan jer je to samo jedna u nizu medalja koju je osvojio sa svojim kolegama u poslednje četiri godine, koliko igra za državni tim. Njegovom uspehu veoma se obradovala i supruga, pevačica Ana Rađen, sa kojom ima dve kćerke, Ninu i Teu. Njih dvoje planiraju da se uskoro i po treći put ostvare u ulozi roditelja, a atraktivni vaterpolista priznaje da priželjkuje sina.
Jeste li očekivali da ćete se iz Londona vratiti sa medaljom?
- Moram da priznam da smo očekivali da ćemo se naći među četiri najbolje ekipe na svetu, što smo i otvoreno rekli pred odlazak u Veliku Britaniju. Cilj nam je bio da uđemo u polufinale, a potajno smo se nadali da ćemo biti i u samom finalu. Do toga ipak nije došlo, ali smo posle poraza od reprezentacije Italije uspeli da smognemo snage i da iz dramatične utakmice za treće mesto protiv Crne Gore izađemo kao pobednici.
Koji je trenutak tokom "Olimpijskih igara" za vas bio najstresniji?
- To je svakako poslednjih pet minuta finalne utakmice. Isključen sam i bilo mi je užasno krivo što nisam mogao da pomognem mojim drugovima u bazenu. Pošto su pravila takva da nisam smeo da budem ni na klupi, kraj utakmice posmatrao sam na ekranu i svaki gol sam proživljavao intenzivnije nego da sam bio u bazenu.
Kakve uspomene nosite sa proteklog takmičenja?
- Ovo je moje drugo učešće na "Olimpijskim igrama", a pošto sam imao iskustvo iz Pekinga znao sam otprilike šta me čeka u Londonu. Nosim vrlo lepe uspomene sa ovogodišnjeg takmičenja i srce mi je puno što smo još jednom pokazali da smo odličan tim koji se od 2008. godine do sada ni sa jednog takmičenja nije vratio bez medalje. Već sada s nestrpljenjem očekujem naredne "Igre" u Rio de Žaneiru.
Da li vaše kćerke, troipogodišnja Nina i dvoipogodišnja Tea, znaju koliki ste uspeh postigli?
- One znaju da je njihov tata bio na najvećem svetskom takmičenju i da se vratio sa medaljom, ali su još male da bi shvatile koliko je to bitno. Kada malo porastu, bolje će shvatiti šta se sada dešava, a trenutno ih najviše raduje da me samo vide, pošto sam duže vreme bio odsutan od kuće i mnogo sam im nedostajao, kao i one meni.
Jeste li im doneli poklone iz Londona?
- Naravno, iako sam imao mnogo obaveza, odvojio sam vreme da im kupim poklone. Najviše ih je obradovala jedna ogromna čokolada, pošto su mi pred odlazak na put rekle da žele da im kupim najveću čokoladu koja postoji u Engleskoj, a ja sam se potrudio da im ispunim želju.
Koliko vam je značilo što je vaša supruga Ana bila uz vas u Londonu?
- Moja supruga nije mogla sve vreme da bude sa mnom, već samo poslednjih nekoliko dana tako da je uživo gledala moje dve poslednje utakmice. Njen dolazak mi je mnogo značio i bilo mi je zaista lepo kada je došla, a posebno mi je drago što je bila sa mnom u trenutku kada smo u Londonu slavili osvajanje medalje.
Na koji način ste slavili uspeh?
- Slavilo se nekoliko dana. Najpre u Londonu, a potom i ispred Skupštine grada u Beogradu. Osim toga, imali smo i prijem kod najviših državnih zvaničnika.
Hoćete li karijeru nastaviti u klubu „Hios“ u Grčkoj ili planirate promene?
- Još nisam doneo odluku. Posle ozbiljnih razgovora koje ću obaviti narednih dana odlučiću da li ću se vratiti u Grčku ili ću nastaviti karijeru u Srbiji.
Već ste sa suprugom najavili da želite još jedno dete, ostajete li pri tom stavu?
- Naše želje su da imamo još jednu bebu što će se sigurno dogoditi, ali još ne mogu da kažem kada. Videćemo kakve ćemo poslovne obaveze imati u narednom periodu i u odnosu na to donećemo odluku kada je pravo vreme za novog člana porodice.
Priželjkujete li da vaše treće dete bude muškog pola?
- Naravno. Želim sina, ali ukoliko dobijem treću devojčicu, podjednako ću joj se obradovati. Ipak je najvažnije da dete bude živo i zdravo.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin