Dragan Stojković Piksi veran Japanu

Dragan Stojković Piksi veran Japanu

Autor: | 05/10/2011

0

Nekadašnji fudbaler i proslavljeni trener Dragan Stojković Piksi nedavno se ponovo suočio sa prirodnom katastrofom kada je Nagoju, grad gde već nekoliko godina radi kao trener tamošnjeg kluba „Nagoja Grampus“, pogodio razorni tajfun praćem velikim padavinama. Tokom velikog nevremena, uspešni sportista nije smeo da napušta svoj dom, a iz predostrožnosti je igračima dao slobodne dane.
- Meteorolozi su znali da će veliki tajfun pogoditi Pacifik, a najjače je pogođena Nagoja, a građani su bili upozoreni da ne napuštaju svoje domove. Zato sam igračima dao slobodan dan, kako bi svi bili bezbedni. Razorni vetar praćen ogromnom količinom padavina bukvalno je prošao kroz Nagoju, što je nimalo prijatno iskustvo, ali svako ko se pridržavao saveta iz medija, nije bio u životnoj opasnosti. Međutim, mnogi ljudi su iz radoznalosti izlazili iz svojih kuća i to se uglavnom završavalo kobno po njih - priča Dragan i nastavlja:
- Već sam doživeo cunami u Japanu, tako da sam se navikao na prirodne nepogode i jednostavno se saživeo sa tim. Pošto u narednom periodu neće biti opasnosti, supruga Snežana i najstarija kćerka Anja će doći kod mene i planiraju da ovde provedu neko vreme. I pored toga što su u Japanu česte vremenske nepogode, ne razmišljam o preseljenju, jer smatram da prirodne katastrofe mogu da vas zadese u bilo kom delu sveta - zaključuje Stojković.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti