Saša Vidić: Dizajnerski izazov

Saša Vidić: Dizajnerski izazov

Autor: | 19/05/2011

0

Kreacije jednog od naših najuspešnijih modnih dizajnera Saše Vidića uskoro će se naći na svetskom tržištu mode. Naime, rad ovog talentovanog kreatora imala je priliku da vidi supruga bivšeg fudbalskog reprezentativca «BRD» i «DDR», Tomasa Dola, koja se više od deset godina bavi modom. Sa uspešnim sportistom, trenutno saradnikom na nemačkoj televiziji “Liga tortal ekspert”, i njegovom lepšom polovinom, naš umetnik sastao se nedavno u Milanu, odakle se vratio pun pozitivnih utisaka. Saša Vidić će pomoći supruzi uspešnog sportiste da svoj modni brend „postavi na noge“ i na najbolji mogući način plasira na austrijsko, nemačko i švajcarsko tržište mode, u okviru kojih posluje njihova firma.
- Bilo je veoma uspešno i lepo u Milanu. Budući da su supružnici Dol veliki profesionalci, brzo smo pronašli zajednički jezik i dogovorili se oko svega. Na preporuku zajedničkog prijatelja, nas troje smo se upoznali. Oni su obavili razgovor sa nekoliko naših dizajnera, ali su na kraju odlučili da sa mnom započnu saradnju. Zajedno smo obilazili megalomanske tekstilne centre Milana - zadovoljno za magazin «Hello!» kaže naš poznati kreator i nastavlja:
- Po mojoj želji, našli smo se u Milanu jer je taj italijanski grad najveći evropski centar tekstila. Tamo smo boravili tri dana. Veoma volim da obilazim te tekstilne centre, jer je sve ogromno, sadržajno, počevši od magacina, pozamanterije, tkanina do same mode i kreacija. Kupuje se na veliko, a cena metra tkanine je od dvadeset osam do sto osam evra - priča Saša Vidić i dodaje da pošto poslednjih deset godina dolazi u ovaj centar italijanske mode, već je posetio sve njegove kulturne znamenitosti, tako da je ovaj puta bio koncentrisan isključivo na posao. Ipak, nije propustio priliku da ode u jedan od njegovih omiljenih restorana u Milanu, kome se uvek rado vraća.
- Kao i uvek kada dođem u Milano, i sada sam uživao u jednom od mojih omiljenijih restorana, smeštenom na vrhu robne kuće “ La Rinascente“, smeštene na trgu „Duomo“, odakle se pruža predivan panoramski pogled na Milansku katedralu - ističe Vidić.
Osim da mimo širenja svojih kreativnih poslova van granica naše zemlje, podjednako angažovan i na srpskom tržištu.
- „Zekstrina“ kolekcija za proleće-leto, koju ja radim, uveliko je u pripremi - kaže naš popularni dizajner, stilista, inače jedan od najboljih prijatelja folk pevačice Svetlane - Cece Ražnatović.
Na pitanje šta je novo i kreativno napravio za svoju omiljenu muzu, saradnicu i prijateljicu Cecu, Saša odgovara:
- Na formalnom pojavljivanju, koje je očekuje, Ceca će se pojaviti u mom kostimu, prilagođenom za takve prilike. Ono što je interesantno, a javnosti manje poznato, jeste da ja mnogo više volim da radim odela i kostime nego haljine. Posle toga, Ceca planira da se potpuno povuče, kada ćemo zajedno početi da osmišljavamo kreacije za njene nove scenske nastupe i album - završio je Saša Vidić.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin