Sanja Marinković: Moje nezaboravno letovanje sa sinom Strahinjom

Sanja Marinković: Moje nezaboravno letovanje sa sinom Strahinjom

Autor: | 31/08/2014

0

Samo nekoliko dana pred ulazak u televizijski studio, voditeljka Sanja Marinković vratila se sa letnjeg odmora, koji je iskoristila da napuni baterije pred predstojeće poslovne izazove, ali i novu životnu fazu u odrastanju sina Strahinje, koji u septembru polazi u prvi razred. Iako su priželjkivali porodični odmor utroje, neposredno pred polazak na put suprug Aleksandar dobio je poslovnu ponudu koja se ne odbija, pa su se ponosna majka i njen šestoipogodišnji mališan sami uputili u Grčku, gde je njihova letnja avantura počela. Vođena idejom da detetu priredi nezaboravne dane odmora pred polazak u školu, Sanja se opredelila za proverene destinacije, a prvi deo odmora proveli su na predivnom grčkom ostrvu Santorini. Za magazin "Hello!" voditeljka govori kako su se ona i njen mališan proveli.

- Ove godine Strahinja i ja smo se provodili sami, a suprug je uspeo da nam se pridruži na nekoliko dana u Grčkoj. Ostrva u Egejskom moru za mene su raj na zemlji. Iako Santorini ne važi za mesto porodičnog odmora, uverili smo se u suprotno. Nekada se tamo išlo zbog dobrog noćnog provoda, ali to mesto je sada preraslo u pravu oazu za odmor i opuštanje za odrasle i decu. Ne sećam se kada smo se poslednji put toliko kupali svi zajedno - sa osmehom govori voditeljka koja je posebno zadovoljna jer je njen mališan posebno uživao na obali Egejskog mora.

- Strahinja je veliki ljubitelj kupanja, trenira vaterpolo i obožava vodu, tako da je za njega to bila savršena destinacija, a za mene potpuno novo iskustvo da sama letujem sa sinom, bilo je fenomenalno. On je sada već veliki dečak, u godinama je kada je odličan sagovornik, uživali smo u razgovorima i u šetnjama, tako da sam imala savršenog partnera za odmor.

Posle deset dana boravka u popularnom grčkom letovalištu, uigrani tandem vratio se u Beograd, ali tek toliko da raspakuje kofere i spakuje se za drugi deo odmora, potpuno drugačiji od prethodnog. Posle odmora na plaži pod suncem grčkih ostrva, usledio je aktivan odmor na kruzeru, kome je prethodio boravak u Barseloni.

- Strahinja je vatreni navijač Fudbalskog kluba "Barselona", zbog čega smo čitav jedan dan posvetili obilasku stadiona "Kamp Noa". Trebalo nam je nekoliko dana da obiđemo sve što je on želeo da vidi i doživi - kaže poznata majka, otkrivajući detalje nezaboravnog sedmodnevnog putovanja evropskim obalama Sredozemnog mora.

- Moj sin voli da putuje brodom, uverena sam da za dete ne postoji ništa lepše od krstarenja kruzerom, koji je prilagođen porodičnom odmoru. Zbog toga smo odabrali plovidbu sa najpoznatijom svetskom brodskom kompanijom "Royal Caribbian International", na čijem smo kruzeru "Liberty of the seas" proveli nezaboravne trenutke ispunjene zabavom i odmorom. Vreme nam je bilo ispunjeno od jutra do večeri. Strahinji se posebno svidelo surfovanje na brodu, golf, fudbal, a najinteresantniji su mu bili bazeni. Nije zaobilazio ni igraonice, gde je bio sa decom svih nacionalnosti, što mu je odlično poslužilo za usavršavanje engleskog jezika. Uveče smo obavezno gledali pozorišne predstave, mjuzikle i predstave na ledu - opisuje zadovoljna voditeljka, koja je na odmoru mogla da se posveti sebi.

- Redovno sam odlazila u spa, a najviše sam uživala u sunčanju na palubi i čitanju knjige i zaista je poseban osećaj uživati u takvom odmoru nasred Mediterana. Na brodu telefoni nemaju signala, sedam dana nismo imali nikakav kontakt sa ostatkom sveta, što mi je bio dodatni odmor. Dugo mi se nije dogodilo da ne vadim telefon iz torbe.

Po povratku sa desetodnevnog odmora na pučini, Sanja spremno kreće u realizaciju nove sezone emisije "Magazin in" i "Bračnog sudije".

- Radujem se nastavku rada na televiziji. "Magazin in" će novu sezonu početi sa potpuno novom scenografijom, na čemu se radilo tokom leta. Koncept je ostao isti, ali će publika od prve subote u septembru videti nove rubrike u novom ruhu. Nastavlja se snimanje "Bračnog sudije", jedva čekam da vidim nove priče koje su snimane tokom leta - završava Marinkovićeva.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti