Ana Ivanović: Mečevi i druženje u Kaliforniji

Ana Ivanović: Mečevi i druženje u Kaliforniji

25/08/2011

0

Najlepša teniserka Ana Ivanović beleži sve bolje rezultate od kada ima novi tim trenera. Deveta teniserka po zaradi na svetskoj listi sportistkinja nedavno je boravila u Kaliforniji gde je, osim turnira, imala bogat program. Pre odlaska u Kaliforniju letovala je u svojoj kući na Majorki, tako da je, osim što se takmičila i vredno trenirala, imala dovoljno snage i energije za mnoga zanimljiva dešavanja.
Najpre je bila specijalna gošća promocije jedne knjige u kalifornijskom gradu Stenford, gde je imala dirljiv i zanimljiv susret sa mališanima. Naša ambasadorka „Unicefa“, poznata po velikoj ljubavi prema deci, kaže da je druženje sa mališanima bilo vrlo emotivno iskustvo za nju.
- Lokalna knjižara „Kepler” u Stenfordu bila je mesto susreta sa decom iz tog grada. Organizatori turnira, koji sam tamo igrala, zamolili su me da posetim tu knjižaru i razgovaram sa decom o jednoj knjizi. Bila mi je čast što sam tamo jer je događaj bio zanimljiv i veoma emotivno sam ga doživela. Sa mališanima sam razgovarala o mnogim životnim temama. Inače sam takva da u knjigama tražim različita značenja i poruke, i zbog toga mi je sve ovo bilo veoma zanimljivo. Diskusija se proširila na nekoliko tema koje je ta knjiga pokrenula - na početku razgovora za magazin „Hello!“ kaže poznata brineta, kojoj Stenford zauzima posebno mesto u srcu.
- Prošle godine sam u Stenfordu posetila tamošnju dečju bolnicu, što su takođe organizatori turnira isplanirali. Uvek se dosete da organizuju važne vanterenske aktivnosti za igrače turnira. Dok sam bila u knjižari, primetila sam da su deca stidljivija u komunikaciji sa mnom, samo je nekoliko njih postavljalo pitanja. Najviše smo razgovarali o uspešnom prevazilaženju nedaća i koliko je bitno da tražimo podršku drugih da bismo dostigli svoje ciljeve - kaže Ana, aludirajući na njen rad sa novim trenerom Najdželom Sirsom, kao i sa trenerom fitnesa Skotom Bajrnersom, sa kojima je i ranije radila, a nedavno obnovila saradnju. Sa Skotom je u San Dijegu, sledećem gradu u Kaliforniji, u kom je igrala, išla na surfing.
- Prelepo mi je u San Dijegu. Turnir „Mercury Insurance Open“ je odličan i jedan od najpopularnijih u tom delu Amerike. Rizort u kome sam odsela je predivan, nalazi se na plaži. Sa mojim trenerom fitnesa Skotom išla sam na surfing po Pacifiku - zadovoljno kaže dvadesettrogodišnja Beograđanka koja je poznata po tome što je na turnirima roditelji uvek prate i pružaju joj podršku. No, ovoga puta, na turnirima po Kaliforniji, Ani društvo nisu pravili majka Dragana i otac Miroslav.
- Moji roditelji nisu bili sa mnom, vratili su se u Evropu i otišli na letovanje u Španiju, dok se moj brat Miloš priprema da upiše fakultet u Engleskoj. Budući da imam novi tim trenera smatrali smo da je najbolje da budem sama sa njima u ovom trenutku, kako bismo provodili što više vremena zajedno u upoznavanju. Naravno, mislim na Najdžela, s obzirom na to da se sa Skotom dobro poznajem odranije - kaže Ana koja je posle Kalifornije otputovala u Toronto kako bi učestovala na „Rodžers kupu“.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još