Ana Ivanović: Još nisam naučila da igram golf

Ana Ivanović: Još nisam naučila da igram golf

06/01/2012

0

Nekada je bila prva teniserka sveta, sada pokušava da se vrati na vrh. Za Anu Ivanović, šampionku Rolan Garosa iz 2008. godine, ova 2012. će biti značajna kako na privatnom planu, tako i na terenu. Početak godine najbolji svetski igrači i igračice provode na australijskom kontinentu. Ivanovićeva u Australiji ima rodbinu i dolazak na prvi grend slem sezone uvek je prilika da ih poseti. Novu godinu je provela u Brizbejnu, a božićne praznike dočekuje u Sidneju.
- U Brizbejnu sam bila za Novu godinu sa Adamom, njegovom porodicom i prijateljima, kao i sa trenerom Najdželom Sirsom. Pošto sam igrala na turniru prvog dana u godini, nisam ostala budna do kasno - kaže Ivanovićeva.
Na pitanje kakvi su joj planovi i želje za ovu sezonu, sportski i privatno, Ana odgovara:
- Tenis je veliki deo mog života i planovi su uglavnom vezani za ono što radim. Privatno, uvek mi je zdravlje na prvom mestu i želja da provedem što više vremena sa najbližima. Ulazak u top 10 je prvi cilj, kao i da dostignem drugu nedelju na grend slemovima. Nedostaje mi takmičenje, posebno na grend slemovima i verujem da posedujem dovoljno kvaliteta da ponovim uspeh, kao i da imam pravog trenera koji će mi pomoći u tome.
Ana je nedavno obnovila vezu sa Adamom Skotom, a na pitanje šta je novo naučila da kuva u skorije vreme i šta njen momak najviše voli da jede od jela koje ona sprema teniserka kaže:
- Volim da kuvam, ali u pripremnom periodu nije bilo mnogo vremena za to. Oboje volimo azijsku hranu i morske plodove, tako da sam naučila sve to da spremim na više načina.
Ipak, Ana još uvek nije naučila da igra golf, pa na pitanje da li ponekad odigra partiju golfa dvadesetčetvorogodišnja Beograđanka odgovara:
- Ne baš! Igrala sam svega nekoliko puta sa ocem, bilo je to prošle godine, i par puta sa Adamom, tako da ne mogu reći da znam da igram golf.
Kao najlepši trenutak u životu u proteklih godinu dana teniserka izdvaja osvajanje turnira na Baliju.
- Svakako, to je osvajanje turnira na Baliju, što je ujedno bio i savršen završetak sezone. To je bila prva titula sa Najdželom i lep osećaj da sam završila godinu pobednički. Zadovoljstvo je osetiti da vam se uloženi rad isplati.
Uspešna teniserka prokomentarisala je budućnost "belog sporta" u Srbiji.
- Očigledno je da je Srbija postala jedna od najjačih nacija u tenisu, pre svega osvajanjem Dejvis kupa i Novakovom dominacijom. Imamo odlične igrače u obe konkurencije. Ovo su zlatni dani srpskog tenisa, najbolji do sada svakako, i to traje poslednjih nekoliko godina. Kada pogledate druge države, vidite da one nemaju kontinuitet u grend slem šampionima i u svetskom broju jedan, kako to mi sada imamo. Teško je reći šta će budućnost doneti, ali je sigurno da mnogo dece u Srbiji počinje da igra tenis. Pojaviće se novi talenti i ja se nadam da će i oni savladati sve prepreke i izazove i dostići velike domete. Bilo bi divno gledati neke nove srpske šampione jednog dana kada ova naša generacija ode u penziju - poručila je Ana.

Izvor: 24sata.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još