Dejan Cukić: Oreol ljubavi i umetnosti

Dejan Cukić: Oreol ljubavi i umetnosti

Autor: | 06/10/2011

0

Poznati rok muzičar Dejan Cukić nedavno je završio novi spot za još jednu pesmu sa poslednjeg albuma „Ubrzanje“. Sve bi bilo uobičajeno da reditelj spota za numeru „Samo jedna tvoja reč“ nije njegov petnaestogodišnji sin Aleksa, koji je nedavno krenuo u prvi razred srednje škole.
- Pre nekoliko godina dobili smo kameru od mog rođaka iz Amerike, i kako sam ja potpuni antitalenat za snimanje, dao sam je Aleksi. On odlično crta i slika, i ima jako dobar osećaj za fotografiju. Sam je počeo da se poigrava snimanjući najčešće pejzaže, ali je snimao i nas na porodičim putovanjima. Snimljen materijal, porodične dogodovštine sa putovanja, dao sam svom saradniku Milanu, inače montažeru. Mozgali smo kako da napravimo još jedan spot sa poslednjeg albuma i rodila se ideja da iskoristimo snimke sa prošlogodišnjeg nastupa na „Beer festu“. Onda smo „ukrstili“ taj odličan koncert, koji je imao neverovatnu energiju publike sa Aleksinim snimcima, kao vrstu nadogradnje „priče“ same pesme. Numera govori o putujućem muzikantu koji se vraća u svoju sigurnu luku - a šta je to nego porodica. Tu su ključnu ulogu odigrali snimci mog sina, koje je napravio ovog leta na porodičnom proputovanju po Evropi. Na Aleksinim snimcima u spotu mama Milica je „glavni junak“, kao i naša kćerka Ana, dok se Aleksa se slabije vidi, jer je snimatelj. Zanimljivo je da sam sebi delujem prirodnije na snimcima koje je beležio Aleksa, za razliku od onih profesionalnih, kada moram da poziram - za magazin „Hello!“ veselo govori Dejan, kome je porodica najveći oslonac. Vrlo je posvećen suprugi Milici, i naslednicima – sinu Aleksi i trinaestogodišnjoj kćerki Ani. Kaže da su njegova deca veoma talentovana za muziku, s tim što Ana ima disciplinu, dok je Aleksa nešto nemirnijeg duha i čim savlada neku melodiju, odmah se fokusira na nešto drugo.
- Dobio je na poklon električnu gitaru, i čim je naučio solo iz jedne rok pesme odmah se zainteresovao za nešto drugo. Više ga zanima da crta i da slika, tome je okrenut. Moja supruga je istoričar umetnosti, pa je zaslužna za ljubav naše dece prema likovnoj umetnosti. Kada god putujemo, obilazimo muzeje. Naša deca su odmalena volela da provode vreme učeći o umetnosti, najpre u Muzeju primenjene umetnosti, gde njihova mama radi. To je lepo, bolje nego da budu muzičari - šali se nekadašnji član grupe „Bajaga i instruktori“, dok sa velikom ljubavlju govori o tome kako vaspitava naslednike:
- Moji roditelji su mene pustili da odaberem put kojim ću ići. Moja deca su poverenje kod mene i Milice stekla time što su vredni, ozbiljni i što imaju dobar stav prema školi. Sami biraju da rade šta im se dopada, a od nas mogu da dobiju svaku moguću pomoć. Inače, oboje vole moju muziku, ali radije slušaju stranu rok muziku. Osim roka, vole džez, ali i hip-hop. Mlađe generacije su „otvorenije“ prema muzičkim pravcima, i mnogo toga slušaju. Nedavno su bili u prvom redu na koncertu benda „Jamiroquai“.
Poznati pevač kaže da deci ne voli ništa da nameće, jer to automatski kod njih izaziva otpor.
- Pogotovo je bitno ne nametati im ništa kada su u „tananoj dobi“, godinama koje sada imaju. Od kada su se rodili, Milica i ja smo im davali mnogo ljubavi, posvećivali im vreme i bili strpljivi sa njima. To su naši principi vaspitanja dece. Nenametljiv način stvaranja emotivne veze je bitan od prvih dana, i to se nikada kasnije ne može nadoknaditi. Nismo stogi roditelji, ali nijednog trenutka nismo imali potrebe za tim. Možda imamo sreće, nešto smo izgleda dobro uradili - kroz osmeh završava ponosni roditelj.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin