Aleksandra Perović: Luksuzni sjaj starina

Aleksandra Perović: Luksuzni sjaj starina

Autor: | 14/12/2011

0

Pop pevačica Aleksandra Perović prošle godine je svojim učešćem u rijalitiju "Survivor" dokazala da se odlično snalazi u divljini, ali, naravno, i da ume da se prepusti čarima luksuza i uživanju. Nedavno je sebi dala oduška i otputovala u Nemačku. Sa društvom je boravila u prelepom zamku od istorijskog značaja, smeštenom u blizini Kelna, koji je namenjen svim zaljubljenicima u duh starih vremena.
Zamak „Lerbach“ imućnijim Nemcima je poznat po tome što u prelepom ambijentu nudi izuzetan luksuz minulih vremena. Iako je enterijer restauriran, sav nameštaj je originalan, datira iz vremena nastanka, pre više od jednog veka. Smešten u prirodi, okružen je parkovima i jezerima u kojima nestvarnu sliku stvaraju isključivo crni labudovi. Zamak koji je pripadao buržoaskim porodicama danas ima velelepne apartmane, spa centar, pistu za sletanje helikoptera i čak nudi gastronomsku avanturu sa restoranom koji ima tri „mišelin“ zvezdice.
- Bila sam u mnogim luksuznim hotelima do sada, ali ovo je zaista jedinstven doživljaj. Zamak je u prošlosti pripadao bogatim porodicama, a sada ima nekoliko desetina soba i luksuznih apartmana. Dok sam tamo boravila, poželela sam da se vratim u to romantično vreme, koje su opisano u filmovima i serijama. Saznala sam da je zamak prvobitno izgrađen u četrnaestom veku, a da je potom više puta restauriran i proširivan. Smešten je na privatnom posedu i ima ogroman vrt sa jezerom. Nekadašnje konjušnice su sada adaptirane u sobe, mada je spolja zadržan stari izgled konjušnica. Fasada celog zamka, kao i pomoćnih objekata je originalnog izgleda. Enterijer je potpuno restauriran, ali svi komadi nameštaja su antikviteti. U holu postoje potpuno pohabane kožne garniture koje su namerno zadržaletakav izgled. Čak su i hotelske papuče, koje sam našla pored kreveta, u starinskom ruhu i ne liče na današnje. Imaju izvezeno slovo A, pa sam ih ponela za uspomenu - kroz osmeh kaže pevačica, koja je sa posebnim zadovoljstvom uživala u „gastronomskim vratolomijama“ restorana u zamku.
- Restoran ima tri „mišelin“ zvezdice, što je najviša kategorizacija za dobre restorane. Prvi put sam se susrela sa tim specijalnim ophođenjem osoblja prema gostima. Deset etapa zanimljivih zalogaja sam sa velikim uživanjem jela. Hrana na tanjiru je aranžirana poput umetničkog dela. Posebno mi se dopao sladoled od krastavca - kaže Aleksandra koja je uživala u šetnjama parkom i u posmatranju crnih labudova, koji su zaštitni znak ovog zamka.
- Labudovi se slobodno šetaju i gosti ih hrane. Oni doprinose nestvarnoj slici koju uređeni park oko zamka pruža. Zanimljivi su mi bili i prozori u sobi u kojoj sam boravila jer su potpuno okrugli, onakvi kakvi su bili nekada. Ključ od sobe je bio kao iz filmova, veliki, težak, sa „bućkicom“ na kraju.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti