Severina i Milan Popović: Završeno suđenje za starateljstvo nad sinom Aleksandrom

Severina i Milan Popović: Završeno suđenje za starateljstvo nad sinom Aleksandrom

Autor: | 27/03/2014

0

Juče je završeno suđenje u Zagrebu, čiji je konačni ishod da mali Aleksandar živi sa majkom Severinom Vučković, dok roditelji dele starateljstvo. Sud je sada regulisao vršenje roditeljske dužnosti u okviru zajedničkog starateljstva: Aleksandrov otac, Milan Popović, sina moći da viđa dva puta mesečno.
Pored toga, određena je i alimentacija u iznosu od 15.000 kuna, što je malo manje od 2.000 evra (1957 eur), koju će Milan morati da isplaćuje svakog meseca.
Na pitanje da li će se Milan žaliti na odluku suda, njegov advokat, Ljubo Pavasović je rekao:
- Nećemo se žaliti, bitna je dobrobit deteta.
Advokatica Jadranka Sloković koja je u ovom slučaju zastupala Severinu, izjavila je:
- Zadovoljni smo s prvim delom presude da dete ostaje kod majke, to smo i tražili. Ali dete može ići i izvan Hrvatske na druženje s ocem što po nama nije dobro jer ne može biti bez majke po nekoliko dana.
Na pitanje jesu li zadovoljni visinom alimentacije advokatica je rekla:
- To je premalo, na to ćemo se žaliti. Nije to mali novac koji ne bi zadovoljio potrebe deteta, nego se radi o tome da otac i dete moraju deliti finansijsku sudbinu, a s obzirom da su Popovićeve financije jake smatramo da i naknada treba biti veća - rekla je ona i dodala da je još iz sudnice poslala Severini SMS poruku o ishodima suđenja, te da joj je pevačica rekla da je zadovoljna prvim delom, dok će se na drugi žaliti.
Milan se pojavio na sudu kraj svog advokata, dok je Severina iz nepoznatih razloga bila odsutna, ali se pretpostavlja da je to zbog toga što je nedavno operisala koleno i nogu, te je još uvek na štakama.
Milan Popović je pre suđenja sa svojim advokatom mirno ispijao kafu u blizini suda, a na pitanje kakvu presudu očekuju, rekao je da, bez obzira kakva bude bila, ona će biti u korist njegovog sina.
- To je najvažnije, ovo nije nikakav sukob već traženje najboljeg rešenja za mališana - u pomirljivom tonu je rekao Milan, a nakon toga ispričao i jednu anegdotu koja mu se desila pre nekoliko dana s novinarima jednog domaćeg medija:
- Pitali su me gde ću slaviti presudu kao da znaju kakva će ona biti. Ponavljam, slaviće moj Aleksandar, nadam se - zaključio je Milan.

Autor: Life Content

Izvor: Jutarnji.hr

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin