Brus Vilis otvara "Kustendorf"

Brus Vilis otvara "Kustendorf"

Autor: | 05/01/2013

0

- Festival otvaramo Brus Vilis i ja, i to krvavom tučom iz koje će on izvući deblji kraj. Naravno, radi se o montiranom hologramskom sukobu, koji će na zidu crkve biti prikazan specijalnim projektorom. Dok pretučen bude napuštao poprište bitke, pitaće ga holivudski prijatelji 'da li Kusturici ima kraja'. Na to će on odgovoriti: 'Ne, Kusturica je neuništiv' - prenosi Emir detalje koje će posetioci "Kustendorfa" videti prve festivalske večeri.
Pesničenje reditelja i glumca pratiće direktor Kanskog festivala Tjeri Fremo, Vinsent Marval, vlasnik producentske kuće "Wild bunch" i Zang Jimou, jedan od najvećih kineskih filmskih stvaralaca današnjice, čiji će film "Cveće rata" biti prikazan iste večeri. Jimou će biti posvećen i filmski ciklus "Retrospektiva velikana" na Kustendorfu koji će biti održan od 16. do 22. januara.
- Monika Beluči i Brajan Feri na Kustendorf stižu 19. i ostaju tu do 22. januara. U međuvremenu će doći i Dejvid Gilmur i Nik Mejston, pevač i bubnjar 'Flojda' - kaže Kusturica za "Blic".
Iako će u Drvengrad da dođu svetske zvezde, niko od njih nije imao listu sa posebnim zahtevima, pa će Kusta da ih dočeka domaćinski.
- Nikakve specijalne zahteve u vezi sa boravkom nisu imali. Još ne znam ni gde ću ih ugostiti, ali u svakom slučaju smeštaj neće biti ni po čemu poseban. Čekam ih uobičajenom trpezom na kojoj će se naći meso, čvarci, pršuta, sir, kajmak, podrazumeva se i domaća rakija.

Izvor: Mondo

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još