Aleksandra Meljničenko: U centru svetske prestonice glamura

Aleksandra Meljničenko: U centru svetske prestonice glamura

Autor: | 07/02/2013

0


Nekadašnja beogradska manekenka i članica grupe „Models“ Aleksandra Meljničenko, pošle nedelje plenila je svojom elegantnom pojavom na najvažnijem svetskom događaju među modnim sladokuscima - "Nedelji visoke mode" u Parizu. Pre početka spektakularne revije Sandrine prijateljice, ruske dizajnerke kreacija visoke mode, Ulijane Sergenko, zanosna Beograđanka je strpljivo, s osmehom na licu, pozirala fotografima.
Supruga ruskog milijardera Andreja Meljničenka, s kojim se venčala 2005, a prošle godine dobila kćerku Taru, veliki je poštovalac visoke mode. Tridesetpetogodišnja lepotica je na parisku "Nedelju visoke mode" stigla sa Kariba, gde od „Nove godine“ krstari sa porodicom na njihovoj velelepnoj jahti dugoj sto osamnaest metara. Pre novogodišnjih praznika Aleksandra je sa suprugom i kćerkom prvi put boravila u Moskvi, kako bi cela Andrejova porodica upoznala novog člana porodice Meljničenko. Porodica je u Moskvu stigla iz Antiba, gde se nekadašnja manekenka i porodila.
Kao najbolju destinaciju za novogodišnji praznik poznati supružnici odabrali su karipska ostrva, koja obilaze krstareći jahtom. Sandra i njen suprug isplanirali su da još dva meseca plove, a boravku na brodu posebno se raduje Andrej, jer uživa u ronjenju i pecanju, što su samo neka od mnogih njegovih interesovanja.
Zgodna supruga četrdesetogodišnjeg biznismena koji ima diplomu „Plekhanov“ instituta, smer finansije, i specijalizaciju na temu kredita, boravila je nekoliko dana u „gradu svetlosti“, posle čega se vratila na jahtu koja nosi naziv „A“. Iako je pogledala nekoliko revija visoke mode, najznačajnije joj je bilo da prisustvuje maštovitoj reviji talentovane Ulijane Sergenko, sa kojom neguje prijateljstvo i ljubav prema kreacijama visoke mode. Osim Sandre, u publici na reviji na kojoj su manekenke „izlazile iz otvorene knjige" bile su i poznate dame, supermodel Natalija Vodjanova i kraljica burleske Dita fon Tiz.
Osim fenomenalnim modelima koje dizajnira od 2011, moskovska modna kreatorka Ulijana svetsku modnu scenu intrigira i zbog privatnog života. Naime, pošto je čuveni „Tajms“ pre nekoliko meseci objavio zanimljiv tekst o njenom životu, cela modna industija počela je više da se interesuje o njenom bogatom suprugu nego o njenim kreacijama. Tridesetdvogodišnjakinja iz Kazahstana, koja ima dve kćerke, druga je supruga "ruskog oligarha“, kako ga je „Tajms“ nazvao, milijardera Danila Kačaturova. Bogate Ruskinje svake sezone se utrkuju koja će pre da kupi njene preskupe kreacije, pa haljine u proseku koštaju oko sedamnaest hiljada evra. Među poznatim poštovaocima njenog rada je i internacionalna modna ikona Ana delo Ruso, kreativna urednica japanskog „Voga“.
Zbog svega ovoga, mnogi osporavaju rad lepe devojke kojoj je uzor u odevanju njena pokojna baka, a kao zamerku navodi to da ima mnogo novca a malo iskustva u kreiranju. Uprskos svemu, Ulijanin rad poštuju mnogi, među kojima je i bogata Srpkinja Aleksandra. U intervjuu koji je pre nekoliko godina dala za ruski „Tatler“ Aleksandra je iznela svoj stav o visokoj modi.
- Mnoge devojke kupuju kolekcije „pret-a-porter“, ali na revijama visoke mode ih nikada nisam videla. Zatim se pojavljuju kod modnih kuća kao što su „Chanel“, „Dior“, ali ih nema kod brendova „Givenchy“ i „Lacroix“. Ja sam tamo jedina iz ruskih krugova. Haljine koštaju od petnaest do trideset hiljada evra. Potrebno je finansijsko ulaganje da bi taj umetnički žanr opstao i to je moj lični stav - rekla je tada ruskom novinaru Sandra, objašnjavajući da neko ulaže u slike, a neko u dela visoke mode.

Tekst: Life Content, Nadežda Jokić
Foto: Getty

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin