Berni Eklston: Novac mi nije doneo sreću

Berni Eklston: Novac mi nije doneo sreću

Autor: | 26/06/2013

0


Milijarder Berni Eklston priznao je da je nedavnu svadbu njegove ćerke Tamare u celosti platila bivša supruga Slavica. On je venčanje "odradio" i nije bio na proslavi.
Čelnik Formule 1, Eklston (82) priznao je u intervjuu za "Times 2" da nikada u životu nije doživeo pravu sreću. Britanac čije se bogatstvo procenjuje na 3 milijarde funti, tvrdi da slava i bogatstvo nisu mogli da mu kupe sreću.
- Nisam siguran šta je to sreća. Šta ona znači? Osetio bih zadovoljstvo kada bih nešto isplanirao i to ostvario. Ali, sreća? Nisam baš siguran - rekao je Berni koji spava šest i po sati dnevno i radi "kao manijak" dok je budan.
Njegova ćerka Tamara Eklston (28) nedavno se u južnoj Francuskoj, nakon šest meseci veze, udala za Džeja Ratlenda (31), bivšeg brokera koji je izgubio dozvolu za rad jer je koristio poverljive informacije i manipulisao cenama deonica kako bi profitirao.
Berni je iskreno priznao da uopšte nije proslavio njen "veliki dan".
- Nisam bio na zabavi sledećeg dana. Otišao sam kući. Bio sam tamo da to odradim i srećan sam što sam to učinio. Nisam hteo da ostajem. Cela stvar je bila veoma nezgodna, stvarno mi je bilo previše. Nisam platio svadbu, moja bivša supruga je to učinila - dotakao se Berni i Slavice Eklston (55), od koje se razveo 2009. nakon 23 godine braka.
Slavici, koja je prema "Sunday Timesu" na vrhu liste najbogatijih raspuštenica, nakon razvoda je pripalo 740 miliona funti. Brak je, kako je navela, okončan zbog njegovog "nerazumnog ponašanja".
Berni je prošle godine na svom 23 miliona funti vrednom odmaralištu u Gštadu oženio direktorku marketinga Fabijanu Flosi (35).
Milijarder je po treći put izrekao sudbonosno "da" 46 godina mlađoj Brazilki što se nije dopalo njegovim ćerkama Petri i Tamari, koje nisu došle na venčanje jer su ostale lojalne majci.
Berni se osvrnuo i na mogućnost suočavanja i sa do deset godina zatvora jer ga nemački tužioci terete za primanje mita.
- Ako ću da idem u zatvor, moraću da se suočim s tim. Ali ne mislim da će mi se to mnogo svideti - rekao je Eklston.
Gerhard Gribkovski, bivši član uprave "Bayerische Landesbank", služi osam i po godina zatvora nakon što je prošle godine priznao da je prihvatio 28 miliona funti mita. Bankar je trebalo, protivno pravilima poslovanja, da proda deonice u Formuli 1 za šta mu je Eklston obećao zaposlenje na mestu svog savetnika i milione dolara provizije.
Prema pisanju dnevnog lista "Suddeutsche Zeitung", nemačke vlasti tvrde da je Eklston odgovoran za davanje mita. Berni demantuje bilo kakvu zloupotrebu i tvrdi da je "žrtva pohlepnog nemačkog bankara" kome je, zbog pretnji, iz straha dao milione.

Autor: Life Content
Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti