Dodeljeni Zlatni globusi (Foto)

Dodeljeni Zlatni globusi (Foto)

Autor: | 16/01/2012

0

Meril Strip za ulogu Margaret Tačer i Džordž Kluni za ulogu u "Naslednicima" dobitnici su ovogodišnjih Zlatnih globusa. Na ceremoniji koja je održana kasno sinoć po našem vremenu, kao najbolja drama trijumfovao je upravo Klunijev film u režiji Aleksandra Pejna, a voditelj ceremonije Riki Džarvejs održao je obećanje da će njegove provokacije biti još ubojitije nego lane.

Iako je Riki Džervajs, koji je i ove godine bio domaćin dodele nagrada koja uvek služi kao dobar pokazatelj kome će otići i Oskari, obećao da će biti nemilosrdan u svojim šalama, iznenađenja su izostala.

Po mnogima najmanje zanimljiva dodela Zlatnih globusa u poslednjih nekoliko godina, prošla je u znaku velikog glamura, ali i crno-belog filma "Umetnik" koji je nagrađen u kategoriji najbolji mjuzikl i komedija.

U istoj ovoj kategoriji, ali samo kada su u pitanju najbolje glumice, pobedu je odnela Mišel Vilijams za svoju interpretaciju Merilin Monro. Globus za najboljeg redatelja nije otišao autoru niti jednog od dva filma koji su proglašeni najboljima, već ga je zaradio Martin Skorseze za "Huga".

Ipak, glavna nagrada za glumicu pripala je Meril Strip koja je u filmu "Čelična ledi" majstorski dočarala Margaret Tačer.

Najbolji animirani film je Spilbergov "Tin Tin", najbolja komedija "Modern family", Vudi Alen je nagrađen za scenario za "Ponoć u Parizu", a ni ova dodela Zlatnih globusa nije mogla da prođe bez Kejt Vinslet koja je nagrađena kao najbolja glumica u mini seriji Mildred "Pierce".

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti