"Žućko": Topla priča o legendarnom košarkašu

"Žućko": Topla priča o legendarnom košarkašu

Autor: | 04/03/2012

0

Igrano-dokumentarni film "Žućko - priča o Radivoju Koraću", istinita i topla priča o legendarnom košarkašu, ali i o bivšoj Jugoslaviji pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, premijerno je prikazan u Centru "Sava". U ulozi harizmatičnog mladog čoveka i košarkaške zvezde Radivoja Koraća, koji je poginuo 1969. godine u saobraćajnoj nesreći, poznati je glumac Vlada Aleksić. Boravak u Australiji, gde nastupa u dve italijanske predstave, sprečio ga je da prisustvuje premijeri filma o legendarnom košarkašu.
- Ovo je moje najlepše glumačko iskustvo. Žao mi je što nisam prisustvovao premijeri zbog obaveza u Australiji, ali se nadam da će film, pun emocija, oduševiti bioskopsku publiku i kritičare - kaže glavni protagonista filma.
Iz Jugoslovenske kinoteke potiče zanimljiv arhivski materijal koji se prvi put pojavljuje u filmu scenariste i reditelja Gordana Matića i producenta Marka Paljića. Filmsko remek-delo o istinitoj priči je sa uspehom prikazano na "Evropskom prvenstvu u košarci" u Litvaniji, a na Festivalu u Palermu osvojilo je dve nagrade. Ekipa, koju čine slavni košarkaši Aleksandar - Saša Đorđević i Milenko Tepić, Katarina Radivojević, Tihomir Stanić, Tamara Krcunović, Voja Brajović, očekuje uspeh i u srpskoj prestonici.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin