Emina Jahović: Uželela sam se posla i muzike

Emina Jahović: Uželela sam se posla i muzike

Autor: | 25/04/2012

0

Pevačica Emina Jahović posle samo dva meseca od rođenja sina Javuza bila je u kratkoj poseti Beogradu, gde je snimila spot s Dženanom Lončarevićem.
Na pitanje novinara šta je to što je vezuje za Beograd, pevačica kaže:
- Moji prijatelji, atmosfera grada i jezik. Sve. Ovde imam stan u kojem, kada dođem iz Turske, boravim sa sestrom. Uželela sam se posla i presrećna sam što smo konačno Dženan i ja snimili spot za pesmu „Beograd priča“.
Emina je ispričala i kako se snašla u ulozi majke dva sina.
- Nije lako. Pošto sam mnogo vezana za Jamana, mislila sam da ću, kada rodim drugo dete, tu ljubav podeliti na dva dela, ali nije tako. Stariji je malo ljubomoran na Javuza i čim mu okrenem leđa, vuče me za ruku. Trudim se da budem malo s jednim pa sa drugim. Javuz liči na mene, ali ima dosta i na Jamana. Ponekad mi izgleda kao da sam rodila blizance.
Emina svoje recepte deli na Tviteru. Na pitanje da li često kuva, pevačica odgovara:
- Bilo bi super da se pojavim u nekoj emisiji i da nešto skuvam. Kuvanje je moja velika strast i redovo gledam Najdžela i Džejmija Olivera. Volela bih jednog dana da izdam knjigu jer često eksperimentišem u kuhinji. U trudnoći sam redovno kuvala jer sam imala dovoljno vremena. Imam i svoje recepte.
Eminin komentar da u seriji „Sulejman Veličanstveni“ svi sviraju „vijolinu“ naišao je na kritiku i komentare da je zaborava naš pravopis.
- Namerno sam na Tviteru napisala „vijolina“, a ne violina jer pre 100 godina sigurno nije postojao takav model tog žičanog instrumenta. Ne pratim turske serije. Više volim da gledam „Budvu na pjenu od mora“ jer cenim to što radi Mima Karadžić.
Emina je otkrila i koje jezike će učiti njeni sinovi.
- Razmišljala sam da angažujem dadilju koja govori srpski kako bi nam pomogla oko Jamana. Teško podnosim to što stalno pričam samo na turskom ili na engleskom jeziku. Osećam kao da zaboravljam svoj jezik i da se sve teže snalazim u komunikaciji. Dobro je što mi to ne predstavlja problem dok pišem pesme. Ipak je osam godina života u Turskoj učinilo svoje.
Eminin suprug Mustafa Sandal je velika muzička zvezda u Turskoj. Emina odgovara i da li je on nekada izrazio želju da nastupi u Beogradu.
- Napisala sam nedavno jednu pesmu koja mu se jako dopala, ali Mustafa je pripremio fenomenalan novi CD i mislim da mu ta numera sada nije potrebna. Ipak ću je zadržati za svoj četvrti album, koji privodim kraju. Nije mi simpatično da muž i žena budu zajedno na sceni, čak mi izgleda banalno. U Turskoj stalno dobijamo pozive da pevamo zajedno.
Pevačica se okušala u glumi igrajući u seriji "Polje Lala". Na pitanje da li će ponovo glumiti u nekoj turskoj seriji Emina kaže:
- Stalno dobijam ponude za serije, ali poučena prethodnim iskustvom, više ne želim bilo kakvu ulogu. Volela bih da dobijem ulogu koja me inspiriše i u kojoj bih mogla da imam slobodu. Suviše su monotone ljubavne priče u kojima gledaocima izgledam kao dobrica. Sledeći put ću prihvatiti neku ulogu zlobnice.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još