Dženifer Lopez najmoćnija slavna ličnost

Dženifer Lopez najmoćnija slavna ličnost

Autor: | 17/05/2012

0

Dženifer Lopez proglašena je za najmoćniju poznatu ličnost na svetu na Forbsovoj godišnjoj listi "100 najmoćnijih slavnih"  listi.
Ona je zamenila na vrhu kontroverznu pop divu Lejdi Gagu, a iza sebe je ostavila dugogodišnju najmoćniju poznatu ličnost, američku voditeljku Opru Vinfri.
Kako prenosi Rojters, 42-godišnja pevačica i glumica, koja je uspela da se iz skromne njujorške sredine vine u sam vrh šoubiznisa, prošle godine je bila na 51. mestu liste koju "Forbs" sastavlja na osnovu nekoliko faktora kao što su lično bogatstvo, uticaj u medijima, pogotovu društvenim mrežama i ugovori sa sponzorima. U saopštenju "Forbsa" se ističe da je Lopez u protekloj godini zaradila 52 miliona dolara zahvaljujući ulozi sudije u popularnoj emisiji "Američki idol", sopstvenoj modnoj liniji i najavljenoj svetskoj turneji.
Opra Vinfri, koja se bori da održi televizijsku mrežu OVN koju je osnovala po završetku svog čuvenog "Opra Vinfri šoua", zadržala je svoju prošlogodišnju poziciju na listi, sa zaradom od 165 miliona dolara. Kao i prošle godine, na trećem mestu je 18-godišnji kanadski pevač Džastin Biber, sa zaradom od 55 miliona dolara. "Forbs" navodi da je mladi zabavljač u međuvremenu postao ozbiljan investitor koji poseduje značajnu imovinu. Pop zvezda Rijana beleži svoje prvo pojavljivanje na "Forbsovoj" listi sa zaredom od 53 miliona dolara koju pre svega duguje hitovima poput "We Found Love" i "Talk That Talk", ali i ugovorima sa poznatim brendovima kao što je "Nivea". Prošlogodišnja najmoćnija slavna ličnost, Lejdi Gaga, pala je za četiri mesta, dok se Britni Spirs nakon jednogodišnje pauze vratila na listu, zauzevši šesto mesto. Na sedmom mestu je još jedan novajlija - Kim Kardašijan sa zarađenih 18 miliona dolara, što je najniži iznos u top 10, ali se visoka pozicija rijaliti kraljice obrazlaže ogromnom pažnjom medija koju je privukla svojim raskošnim venčanjem i još više brzopoteznim razvodom. Među prvih deset su još pevačica Kejti Peri (8), glumac Tom Kruz (9) i reditelj Stiven Spilberg (10), a među onima koji su prvi put na "Forbsovoj" listi je Ešton Kučer koji je debitovao na 51. poziciji.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još