Miloš Biković uživa na snimanju nastavka "Montevidea"

Miloš Biković uživa na snimanju nastavka "Montevidea"

Autor: | 26/06/2012

0

Drugo ime Miloša Bikovića i dalje je - Tirke. I nije da to ne imponuje ovom mladom glumcu, kojeg smo pre nekoliko dana sreli baš na snimanju nastavka filma i serije „Montevideo, Bog te video“. U dresu jednog od najuspešnijih golgetera fudbalske reprezentacije Jugoslavije iz 1930. godine, Biković je, između ostalog, imao zadatak da postigne gol protiv Brazilaca.
U predahu od snimanja, glumac nam je priznao da mu teško padaju paklene vrućine koje ovih dana caruju, ali da to ne umanjuje njegov entuzijazam da Tirketa dočara što bolje.
- Nije nam lako - kaže Biković.
- Svako jutro se budimo u 6.00 i snimamo po 12 sati na visokim temperaturama, ali atmosfera je, kao i uvek, pozitivna. Uostalom, svi želimo da opravdamo poverenje gledalaca i ponovimo uspeh prvog dela, pa prepreke ne smeju da postoje.
Ekipa „Montevidea“ se nedavno vratila sa Tenerifa, gde su snimane udarne (urugvajske) scene, a Biković priznaje da im je, zbog prijatnog ostrvskog vetra, rad tamo više prijao.
Mladi glumac, kojeg je osim ove uloge proslavio i Mihailo Petrović Alas iz „Šešira profesora Koste Vujića“, nedavno je završio snimanje nemačkog filma „Grejt“. Glavni protagonista priče, kojeg tumači upravo Biković, istorijska je ličnost - Nikola Radošević. Ovaj kinooperater je dospeo u žižu javnosti kada je, u trenutku dok je besneo Drugi svetski rat, umesto nacističkog propagandnog filma, Nemcima pustio Čaplinovog „Velikog diktatora“.
- Ovaj gest je izazvao burne reakcije u publici. Jedni su se smejali do suza, drugi su samo plakali, bilo je i onih koji su se potukli... A glavni krivac je, nekim čudom, preživeo. Kada je na zatvor u Berlinu, u kojem je bio zatočen, pala bomba, on se iskobeljao iz ruševina. Posle toga je dugo radio kao liftboj u Nemačkoj - priča glumac.
Biković kaže da je Radoševićeva životna priča toliko uzbudljiva da bi voleo da ga upozna, što je možda i moguće - s obzirom na to da on sada živi u Beogradu.
Iako mu je bila velika čast da prihvati ovu ponudu reditelja Andreasa Hena, glumac kaže da nije od onih koji po svaku cenu sanjaju inostranu karijeru. Pogotovo ne - holivudsku.
- Mene, prvenstveno, interesuju priče koje mogu da dotaknu gledaoca. Ukoliko to ne prepoznam, ne želim da u njoj učestvujem. Nedavno sam dobio scenario iz Amerike, koji sam odložio već posle 60 pročitanih stranica, jer u njemu nisam pronašao nijedan izazov. Zato sam, bez razmišljanja, odbio ponudu - objašnjava glumac.
Biković dodaje da zadatak glumca ne bi smeo da bude - učestvovanje u lakoj zabavi, već on mora da prihvati i određenu odgovornost za svoja profesionalna dela.
- Naravno da mi nismo neka institucija ili sekta koja treba da prosvećuje ljude, ali zato negde moramo da utičemo na formiranje opšte svesti - objašnjava Miloš.
A kada završi glavni zadatak ovog leta - snimanje „Montevidea“, Biković će otići na zasluženi odmor. Zasad je izvesno da se to neće dogoditi pre 15. avgusta, kada je planiran završetak snimanja.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin