Hju Lori na svetskoj turneji

Hju Lori na svetskoj turneji

Autor: | 30/07/2012

0

Večeras, samo za vas, peva čovek nekad poznat kao Gregori Haus! Ovim rečima najavljen je koncert britanskog glumca Hjua Lorija u Barseloni, koja je jedna od stanica na svetskoj turneji na kojoj Doktor Haus promoviše svoj album prvenac.
Posle 176 epizoda, više od 80 miliona gledalaca i osam sezona emitovanja u 66 zemalja, britanski glumac Hju Lori rekao je „zbogom“ Doktoru Hausu. Odlučio je da nakratko promeni glumačku profesiju i posveti se drugoj velikoj strasti - muzici. Kada su čuli da Lori planira snimanje prvog albuma, producenti iz muzičkog odeljenja studija „Vorner braders“ ponudili su mu blanko ček, samo da budu izdavači. Lori nije uzeo novac, ali je tražio (i dobio) vrhunske muzičare za svoj debi album „Neka pričaju“, premijerno objavljen u maju.

„Neka pričaju“ je intimno putovanje inspirisano klasičnim bluz zvukom muzičke scene Nju Orleansa, zato su i gosti na albumu ugledni umetnici iz tog regiona. Kraljica soula iz Nju Orleansa Irma Tomas, čuveni džez pijanista Alen Tusen, kantautor Doktor Džon i legendarni Tom Džons čine samo deo ekipe prvoklasnih umetnika koji sviraju ili pevaju sa Lorijem.
- Mislim da ovako izgleda raj - kratko je opisao britanski glumac susret sa legendarnim muzičarima. Na albumu Lori peva, uz sopstvenu klavirsku ili gitarsku pratnju. Verni fanovi Doktora Hausa ove njegove talente mogli su da otkriju u seriji, jer je najčuveniji TV mizantrop često sedeo za klavirom.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin