Sanja Marinković: Biblija za zdrav život

Sanja Marinković: Biblija za zdrav život

Autor: | 23/09/2012

0

Popularna voditeljka Sanja Marinković spremila je za dame knjigu o zdravom životu, koja će sredinom oktobra ugledati svetlost dana. Vodič "Moja tajna" nastao je kao odgovor na pitanja pripadnica lepšeg pola, koje voditeljku "Magazina in" već godinama "zatrpavaju" pitanjima tipa "šta jede kad je tako vitka". 
Sanja ne spada u kategoriju ljudi koji su davali sebi lažna obećanja da će navike promeniti od ponedeljka.
Od šeste godine bavi se svojim telom kroz klasičan balet, i pauzu nije imala do danas, a uskoro puni 39 godina. Zdrave navike prihvatila je ozbiljno u pubertetu.
Dok su njene drugarice kuburile sa viškom kilograma, isprobavajući farbe za kosu i kozmetičke preparate, ona je u svemu bila umerena. Vodila je računa o ishrani, slušajući savete mame i bake, koje su umele da je opomenu, ako primete da se malo ugojila.
Nije eksperimentisala sa kozmetičkim preparatima, a kosu je počela da farba kada su joj se pojavile prve sede.
- Možda će zvučati neverovatno, ali nikada nisam bila debela - kaže nam Sanja Marinković.
- Najviše kilograma, svega deset više, imala sam u trudnoći. Zahvaljujući pravilnoj ishrani i treninzima, trebalo mi je mesec dana da ih se rešim. Nisam imala čarobni štapić, kako su žene tešile sebe. Na meni je sve na svom mestu, kao kada sam imala 18 godina, osim izraza lica koji se menja s godinama.
Ako završavate džogiranje, pre sedam izjutra, da li je vaša tajna uspeha ustajanje pre petlova?
- Niste dobro čuli (smeh). Kažu da prosečna poslovna žena u Srbiji ima za sebe svega sat i 26 minuta dnevno i ja se savršeno uklapam u tu statistiku. Uz to, trudim se da bar svaki drugi dan odvojim sat vremena za trening, bazen, masažu... Obaveze usklađujem prema rasporedu snimanja emisija, a treniram kad god imam vremena. Redovno kuvam. Ako ne sve obroke, onda je priprema doručka i večere obavezna. Srećom, moj suprug je takođe odličan kulinar.
Da li se suprug i sin pridržavaju vašeg režima ishrane?
- Svi se kod kuće slično hranimo, čak nam je i pedijatar savetovao da Strahinja jede ono što i mi. Njegovi obroci često podrazumevaju i masniju hranu, koju baka Seka i baka Nada odlično spremaju. Mama i tata nisu vični čorbastom pasulju, punjenim paparikama, sarmi... jelima koje moj sin obožava, ali ima vremena.
Kada zdrav način života ne bude dovoljan saveznik u "ratu" protiv sile zemljine teže, hoćete li posetiti plastičnog hirurga?
- Nikad ne reci nikad. Sve više se divim fizičkom izgledu Suzane Mančić i Dragane Katić, koje koriste razne korekcije da bi se toj sili suprotstavile. Još ih nisam koristila, osim tretmana za celulit.
Osim što za 20 minuta možete da odvežbate i spremite zdrav obrok, šta još možete da uradite za to vreme?
- Da spremim pitanja za emisiju, ako mi je tema inspirativna, i da se slatko ispričam sa drugaricom uz jutarnju kafu.
Šta za vas znači biti dobra kuvarica?
- Dobra kuvarica može da bude svaka žena, isto kao i svaki muškarac, samo ako to želi. Kulinarske ambicije zavise najčešće od toga kome i šta kuvate. Do udaje, moje najveće umeće bila je supa iz kesice i sendvič. Uživanje u zajedničkim večerama sa svojim mužem podrazumevalo je i uživanje u pripremanju istih. Imam tu sreću da moj muž i ja volimo ista jela, te da i on vodi računa o ishrani i vežbanju. Rituali i zajednički trenuci u kuhinji veoma su bitni za skladan brak. Savršena linija čini ženu srećnijom od savršenog muškarca. Zamislite osećaj zadovoljstva kada imate i jedno i drugo.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti