Nemanja Vidić: Beograd je idealano mesto za život

Nemanja Vidić: Beograd je idealano mesto za život

Autor: | 24/09/2012

0

Vratio se Nemanja Vidić u tim "Mančester Junajteda" posle osam meseci pauze, teške povrede i operacije kolena, ponovo zadužio kapitensku traku i igrama najavio da će biti onaj stari neprelazni Srbin, koji je prethodnih sezona na “Old Trafordu” izborio status jednog od najboljih defanzivnih fudbalera u Engleskoj i Evropi.
Vidićev povratak na teren obradovao je i navijače “crvenih đavola”, koji su ga zbog hrabre igre pozvali “srpska stena”, nepremostiva prepreka za protivničke napadače. Kapiten je nedavno odgovarao na pitanja fanova "Mančester Junajteda" na zvaničnom sajtu kluba. Govorio je o svemu pomalo, naravno, o fudbalu najviše.
Između ostalog, rekao da mu je bilo teško zbog osmomesečnog odsustva sa terena zbog povrede, da je Beograd za njega najlepši grad, da su mu kao dečaku idoli bili svi fudbaleri "Crvene zvezde" koji su postali prvaci Evrope 1991. godine, kao i da po završetku fudbalske karijere planira češće da igra golf…
- Trenutno ne igram golf. Išao sam na časove pre povrede, ali sada nemam vremena pošto je počela sezona. Kada završim sa fudbalom voleo bih da češće igram golf. Posle časova primetio sam da igram sve bolje i bolje, ali sada moram da se koncentrišem samo na fudbal. Inače, mnogo volim i tenis. U stvari, uvek sam tu, oko sporta.
Na pitanje o omiljenim gradovima, Vidić nije imao mnogo dilema.
- Beograd je divno mesto u kojem volim da provodim vreme. Sviđa mi se i London. Tokom karijere imao sam priliku da putujem po svetu, video sam mnogo lepih gradova i arhitektura u njima, ali Beograd je na broju jedan. London pruža mnogo mogućnosti, čini mi se da se sve dešava u prestonici Engleske.
Nemanja Vidić je posle neuspeha u kvalifikacijama za EP 2012, odlučio da “orlovima” kaže zbogom.
- Odluka da se povučem iz reprezentacije bila je teška, doneo sam je posle mnogo razmišljanja i nemam nameru da je promenim. Bio sam 10 godina u reprezentaciji i mislim da je vreme za mlađe momke. Naravno, biću uvek tu da pomognem na neki drugi način. Uveren sam da i bez mene Srbija može na Mondijal u Brazil - rekao je nedavno Vidić u intervjuu za sajt FIFA.

Izvor: Vestionline

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti