Nemanja Vidić: Srbija je moj dom i uvek će biti u mom srcu

Nemanja Vidić: Srbija je moj dom i uvek će biti u mom srcu

Autor: | 07/04/2013

0


Kapiten fudbalera Mančester junajteda i nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Vidić je u intervjuu za klupski sajt rekao da će Srbija uvek biti njegova zemlja, iako trenutno živi u Engleskoj, kao i da decu smatra Srbima.
- Srbija je moj dom. Uvek će biti u mom srcu. U Srbiji sam rođen, tamo živi moja porodica, prijatelji... Uživam u životu u Mančesteru, ali se, kao i svi koji žive daleko od kuće, uvek radujem kada dolazim u Srbiju - rekao je Vidić, opisavši zemlju iz koje potiče.
- Ljudi u Srbiji su strastveni, vole da se druže. Mi nismo kao drugi narodi iz Istočne Evrope. Kada je lepo vreme želimo da izađemo napolje, da popijemo kafu, čitamo novine ili popijemo čašu vina pored reke. To je zemlja bogate istorije na koju smo ponosni. Što se prirode tiče, imamo reke, planine, ali nemamo more, kao Crna Gora.
Vidić kaže da se odlično snalazi u ulozi oca.
- Volim oba posla. To što sam roditelj mi pomaže da nekada pobegnem od fudbala. Provodim mnogo vremena sa decom i uživam u tome. Nisam uz porodicu tokom vikenda, ali ne želim da propustim njihovo odrastanje, posebno jer su u dobu kada svaki dan nauče nešto novo.
Engleze je zanimalo da li decu smatra Srbima ili Englezima, s obzirom na to da su rođeni u Engleskoj.
- Srbima naravno! Oni su Srbi, iako odlično govore engleski i obožavaju Mančester. Morao bih njih da pitam, ali što se mene tiče oni su Srbi.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin