Grupa "Riblja čorba" objavila novi album

Grupa "Riblja čorba" objavila novi album

Autor: | 29/11/2012

0

Danas se na 500 prodajnih mesta "Siti rekordsa" širom Srbije, pojavio 19. studijski album naše najstarije i najuticajnije rok grupe "Riblja čorba", pod nazivom "Uzbuna". 
Album je kasnio više od mesec dana, jer dizajneri Jugoslav i Jakša Vlahović nisu na vreme završili omot. Vlahovići su pile sa korica albuma "Mrtva priroda" na "Uzbuni" pretvorili u krvožedno sajber-pile, koje predstavlja modernu tehnologiju.
Na unutrašnjoj strani omota Jugoslav Vlahović, koji je inače dizajnirao sve omote za "Čorbine" albume" video je srpske rokere kao vojsku generala Kastera koja gubi rat protiv pileta-terminatora. Bora Đorđević drži zastavu na kojoj piše "Uzbuna", Vicko Milatović je dobošar, Miša Aleksić i Vidoja Božinović Džindžer pucaju iz gitara, a Nikola Zorić iz klavijatura, sa dirkama umesto redenika.
"Uzbuna" ima 12 pesama, od kojih su "Lelek Serba" i "Šerše la fam" već na koncertnom repertoaru grupe, ali i "Monetarni udar" (koja počinje rifom pokojnog "Čorbinog" gitariste Rajka Kojića), "Užasno mi nedostaje", "Malograđanska pesma" u kojoj svira producent Džon Mekoj, obrada "Kondorovog leta".

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin