Irina Radović: Šarmantna majka i voditeljka

Irina Radović: Šarmantna majka i voditeljka

Autor: | 18/06/2011

0

Nekada zaštitno lice produkcijske kuće „Emotion“ i rijaliti šou-programa „Veliki brat“, Irina Radović odnedavno je postala voditeljka televizije „Prva“. Još na startu, zavodljiva tridesetpetogodišnjakinja, koja je širokom auditorijumu postala poznata najpre po vođenju emisije „Sve za ljubav“, a potom i po šou-programu u okviru televizijskog formata „Veliki brat, veliki mozak“, izabrana je da bude jedna od pet dama voditeljki zanimljivog formata pod nazivom „Žene“, koji se odnedavno emituje na televiziji „Prva“. Irina kaže da je poslovna promena došla u pravo vreme, te da se sa ekipom koja realizuje projekat, na kome je trenutno angažovana, odlično slaže.
I pored toga što je poslovno veoma zauzeta i ambiciozna, zgodna voditeljka ističe da joj je dvoipogodišnja kćerka Iskra na prvom mestu. Irina je ponosna što je njena mezimica lepo vaspitana i, iako je mala, savršeno razume odrasle, zna šta želi i ima svoje mišljenje. Kad je reč o odevanju, Iskra se ne trudi da kopira majku, pa osim „starki“, koje obe vole, drugih sličnosti, kada je reč o garderobi, nema. Iako ju je uloga majke promenila, Irina napominje da joj je stajling pre i posle porođaja ostao isti, jer i dalje obožava da nosi kratko.
- Zaista ne primećujem da mi se stil odevanja znatno promenio otkada sam postala majka. Još volim da nosim kratko. Međutim, nedavno sam pročitala u novinama članak koji me je totalno zbunio, a koji kaže da žene od trideset pet godina ne bi trebalo da nose kratke suknje, a od četrdeset bi trebalo da se odreknu bikinija. Mislim da svako treba da nosi ono u čemu se najbolje oseća i što mu dobro stoji. Ja sam nedavno napunila trideset pet godina, pa sam se osetila prozvanom, nije fer - kroz osmeh je za magazin „Hello!“ započela razgovor Irina Radović, nova voditeljka televizije „Prva“.
Šta najviše volite da nosite i u čemu se najudobnije osećate?
- Definitivno, to su haljine. Toliko ih volim da ih imam krjanje različitim modelima i bojama, za dnevne i večernje varijante.


Na koji deo garderobe rado potrošite novac?
- Na prvom mestu to su cipele, zatim, kao što sam rekla, haljine, a potom i na farmerke.
Čije modne savete najčešće slušate?
- Žargonski rečeno, volim da budem sama svoj majstor.
Da li vaša kćerka Iskra voli slične odevne stvari kao i vi?
- Moja kćerka ima dve i po godine i njen tata je njen stilista, jer joj on uglavnom kupuje garderobu u Nemačkoj. Tako je prošle zime obožavala svoju roze bundu, ima nekoliko modela baletskih haljina i baletanki. Kao i sve devojčice njenog uzrasta obožava Anđelinu balerinu, „starke“ i voli da se presvlači po pet puta na dan. Malo mi je neobično da je tako malom detetu to beskrajno zanimljivo, ali tako je.
Volite li rasprodaje i pratite li sniženja?
- Nažalost, ne pratim, ali se obradujem kada shvatim da je nešto za šta sam se zainteresovala na sniženju. Ali naša sniženja ne mogu da se porede sa onima u inostranstvu koja me teraju da satima ne izlazim iz butika.
Čuvate li vaše stvari za vašu kćerku kada poraste?
- Nije mi to palo na pamet do sada. Uglavnom ih poklanjam, jer u mojoj najužoj familiji ima puno devojaka. Volim da ih obradujem, a eto i razloga da sebi kupim nešto novo.
Možete li da zamislite da se jednog dana ofarbate u crno?
- Ne, nikako.
Nedavno ste napravili krupan poslovni zaokret. Sa kim se savetujete kada je reč o takvim stvarima?
- Uvek se konsultujem sa majkom, jer mi je njeno mišljenje izuzetno važno, ali često uradim po svom. Pratim svoj osećaj i verujem u sebe.
Da li ste zadovoljni što ste postali član uspešne ekipe televizije „Prva“?
- Vrlo sam zadovoljna, jer neko vreme osećam želju za poslovnom promenom i drago mi je da sam deo tako profesionalne i uspešne ekipe u kojoj, što je najbitnije, vlada dobra energija.


Koliko je bilo teško napraviti krupan korak kao što je napuštanje produkcijske kuće „Emotion“ i prelazak na „Prvu“?
- Samo takve korake i pravim. Dobro sam razmislila o svemu i brzo odlučila da pređem na televiziju „Prva“, naročito da postanem deo voditeljske ekipe emisije ,,Žene“.
Zbog čega ste prihvatili da budete jedna od voditeljki u toj emisiji?
- Već duže želim da radim emisije koje se bave životnim temama i koje će razbijati tabue. Ostale četiri voditeljke su odlične za saradnju, svaka je posebna na svoj način i divno se družimo. Emisija „Žene“ je nešto potpuno novo i drugačije na našim televizijskim stanicama i mene je od početka privlačila ponuda da budem jedna od pet žena, a birali su nas ne samo po profesionalnom iskustvu, već i po onome kakve smo mi u stvari.
Budući da ste uvek vodili samostalno program, jeste li se plašili kako ćete se vas pet žena uklopiti?
- Svaka od nas se pitala kako ćemo to izvesti a da ne pričamo uglas, međutim, sve je dobro koncipirano.
Da li ste se zasitili vođenja rijaliti-programa?
- Trudila sam se da rijalitije radim iz fenomenološkog i psihološkog ugla, pa sam našla način da se osećam dobro dok radim takvu vrstu programa. Nedavno sam dobila kompliment, koji mi baš znači, a to je da svaku emisiju, pa i onu koja preti da bude površna, umem da postavim na određeni nivo.
U kakvim ste odnosima ostali sa rukovodstvom „Emotiona“?
- Vrlo mi je važno da fer i korektno završavam poslovnu saradnju i drago mi je da je tako bilo i sa čelnim ljudima ove produkcijske kuće sa kojima sam šest godina dobro sarađivala na najgledanijim projektima.
Budući da ste veoma angažovani, imate li prilike za večernje izlaske sa prijateljicama?
- Naravno, uz dobru organizaciju sve se može postići. Izlazim sa drugaricama, volim da posetim „Sinemu“, „Kajak“, „Reku“.
Iako je mala, ima li Iskra neka posebna interesovanja?
- Iskra je mala štreberka. Po ceo dan traži da joj čitam i da je učim pesmice da peva i recituje. Obožava da crta i da đuska. Za sada zna da napiše dva slova: A i N.
Koje je vaše osobine nasledila?
- Kad nešto zacrta, mora tako da bude pa makar se ceo svet srušio. To me mnogo nervira. Voli da se druži i ima mnogo drugarica, baš kao i ja. Ne voli ozbiljne razgovore koje hoću da obavim kad napravi neku glupost i onda me obasipa komplimentima, prelazi na drugu temu i slično.


Kako reaguje kada vas vidi na malim ekranima?
- Oduševi se svaki put i kaže da hoće i ona da mi sedi u krilu dok vodim emisiju.
Da li vas imitira ili oponaša?
- Ne, skroz je svoja i to me raduje.
Koliko vas je uloga majke promenila?
- Mnogo me je promenila, ali nabolje.
Koje emisije ili crtane filmove Iskra najviše voli da gleda na televiziji?
- „Pepa prase“, „Anđelina balerina“, „Garfild“ i sve Diznijeve crtaće.
Jeste li je nekada poveli sa sobom u studio?
- Vodila sam je nekoliko puta. Prilikom našeg slikanja na „Prvoj“ tražila je da se Marija Kilibarda skloni kako bi se ona slikala.
Da li ste vaš bivši suprug Sava Radović i vi podelili roditeljske obaveze?
- Naravno.
Ko je stroži prema kćerki i da li je Sava brižan i nežan roditelj?
- Realno, uopšte nisam strog roditelj, ali u poređenju sa Savom jesam. Iskra ga vrti oko malog prsta.
Slavite li rođendane i kako ste 2. maja proslaviti svoj trideset peti?
- Tačno 1. maja iz „Emotiona“ sam prešla na televiziju „Prva“, a sutradan sam u „Kajaku“ sa bliskim prijateljima i kolegama sa „Prve“ proslavila svoj rođendan. Bilo je ludo.
Kakvo je vaše trenutno emotivno stanje?
- Emotivna sam.
Koje osobine je neophodno da poseduje muškarac da bi privukao vašu pažnju?
- Neophodno je da zna da me nasmeje, da mi dozvoli da budem žena u svakom smislu, da je zaštitnik, svestan sebe i zadovoljan poslom koji radi. Neophodno je da ume da pročita i između redova i da voli reku i more, da voli da izlazi i putuje.
Koliko vam je važna odeća na osobi suprotnog pola?
- Volim kad taj neko miriše na čisto, to mi je prvo i osnovno, i volim sportske tipove.
Koji modni promašaj nikada ne biste oprostili partneru?
- Nisam ja od tih strogih kritičara. Opraštam ja i ozbiljnije stvari, a neću loše sklopljene boje.
Planirate li godišnji odmor?
- Naravno, planirala sam da odem na more, ali još nisam odlučila gde će to biti.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti