Džo Koker u Beogradskoj areni pred oko 5.000 ljudi

Džo Koker u Beogradskoj areni pred oko 5.000 ljudi

Autor: | 30/05/2011

0

Britanski muzičar Džo Koker održao je sinoć koncert u Beogradskoj areni pred oko 5.000 ljudi, koji su uživali u odličnim pesmama i jedinstvenom Kokerovom glasu. Sa pola sata zakašnjenja Koker je izašao na scenu i zapevao "Hitchock Railway", što je nateralo publiku da siđe u parter i zaigra. Tokom sat i po vremena smenjivali su se hitovi "Feelin' Alright", "When the Night Comes", "Summer in the City", a publici su se dopale i numere sa novog albuma "Hard Knocks" i "Unforgiven". Nisu izostale i čuvene obrade pesama grupe "Bitls" - "Come together", „With a Little Help from My Friends" i "She Came in Through the Bathroom Window", koje u Kokerovom izvodjenju ne podsećaju na originalne verzije.
Prepoznatljivim hrapavim i snažnim glasom, odličnom i emotivnom interpretacijom, Koker ni večeras nije ostavio publiku ravnodušnom, kao i pre četiri godine na istom mestu. Još jednom je pokazao zašto već 40 godina važi za jednog od najuspešnijih muzičara, od čuvenog nastupa na "Vudstoku" 1969. sa pesmom „With a Little Help from My Friends", a kritičari i danas ocenjuju njegov glas kao jedan od najboljih "belih" glasova svih vremena.
Dobitnik Gremija, Zlatnog globusa i Oskara, nosilac ordena Britanske imperije za doprinos u oblasti muzike, koji je prodao na milione primeraka albuma, uspeo je i da razneži deo publike, pa su neki i zaplesali uz balade "Up Where We Belong" i "You Are So Beautiful".
Najveće oduševljenje svakako su izazvale njegove najpopularnije pesme "You Can Leave Your Hat On" i "Unchain My Heart", a Koker je publiku "častio" i sa tri melodije na bis i poručio da će se vratiti u Srbiju.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još