Vimbldon: Novak Đoković prvi na svetu

Vimbldon: Novak Đoković prvi na svetu

Autor: | 01/07/2011

0

Srbija prvi put u istoriji ima najboljeg tenisera na svetu. Novak Đoković se plasirao u svoje prvo finale Vimbldona, savladavši u pretposlednjem meču na gren slemu Francuza Žo Vilfrida Congu sa 7:6 (7:4), 6:1, 6:7 (9:11), 6:3.
- Ostvario sam snove. Ceo život sam radio za ovo. Sanjao sam da igram finale Vimbldona i sada sam tu, u nedelju sam na terenu - istakao je Novak odmah posle meča.
Osim na samom početku, kada je Francuz servirao za osvajanje prvog seta, Novak je ostatak meča držao pod svojom kontrolom.
Ubedljivo osvojen drugi set dao je Đokoviću samopouzdanje, pa je već prvi servis gem Conge u trećem setu uspeo da mu oduzme. Mogao je Srbin već u trećem setu da reši pitanje pobednika, servirao je za osvajanje meča, ali je francuski teniser uspeo da se izvuče i u veoma neizvesnom taj brejku ostane u meču.
- Teško je sada bilo šta reći. Ovo je najlepši osećaj koji sam doživeo na teniskom terenu. Teško je iskazati osećanja, slavlje tek sledi - rekao je Novak, istakvaši veliku ulogu porodice u svim dosadašnjim uspesima.
- Sjajno je što su ljudi koji su mi važni uz mene. Bez njihove podrške bi sve bilo mnogo teže.
Odlučujući četvrti set Novak je odigrao bez greške. Kao i u prethodnom, odmah na početku je napravio brejk, koji je rutinskom igrom pretvorio u plasman u finale Vimbldona i dolazak na prvo mesto na ATP lisiti. U finalu će Đoković igrati sa boljim iz duela Endija Mareja i Rafaela Nadala.
- Sada mi ostaje da se odmorim i malo proslavim. Učiniću sve što mogu da osvojim Vimbldon, ali ono što je sigurno jeste da ću uživati u finalu - dodao je Novak.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti