Princ Albert i Šarlin Vitstok: Crkveno venčanje u Monaku (Foto)

Princ Albert i Šarlin Vitstok: Crkveno venčanje u Monaku (Foto)

Autor: | 02/07/2011

0

Crkveno venčanje princa Alberta Drugog od Monaka i Južnoafrikanke Šarlin Vitstok održano je danas u ovoj maloj kneževini na Mediteranu. Misa na otvorenom počela je u palati Grimaldi umesto u katedrali u kojoj su se pre više od pola veka venčali Albertovi roditelji - princ Renije i Grejs Keli.
Albert i Šarlin u petak su sklopili građanski brak, a danas je obavljeno crkveno venčanje pred oko 4.300 zvanica. Među zvanicama bili su modni kreator Karl Lagerfeld, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog, kralj Švedske Karl XVI Gustav, libanski predsednik Mišel Sulejman i predsednica Irske Meri Makalis. Ceremoniji u kraljevskoj palati priustvovali su i Rodžera Mur, francuski predsednik Nikola Sarkozi, manekenka Naomi Kembel, kao i srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.
Versku službu građani su pratili na video bimovima raspoređenim širom grada. Nakon ceremonije, mladenci su prošli gradom u automobilu otvorenog krova a potom je zakazana svečana večera. Za kraj venčanja predviđeni su bal i vatromet.  Albert Drugi (53) i bivša sampionka u plivanju Šarlin Vitstok (33) upoznali su se 2000, a svoju vezu obelodanili su 2006. godine.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti