Ana Ivanović održala javni čas

Ana Ivanović održala javni čas

Autor: | 17/09/2011

0

Ana Ivanović, poznata teniserka i nacionalna ambasadorka UNICEF-a, održala je juče javni čas sa učenicima iz deset osnovnih škola uključenih u program „Škola bez nasilja“ i razgovarala sa decom o značaj čitanja i obrazovanja. Druženje je održano u knjižari "Delfi" u Studentskom kulturnom centru gde je naša teniserka otkrila deci šta voli da čita, ko su njeni omiljeni pisci i uz koje knjige je odrastala.

- Dopala mi se knjiga „20.000 milja pod morem“ i „Dnevnik Ane Frank“. On novijih izdanja, svidela mi se „Mati pirinča“, „Devojka sa tetovažom“, i „Sumrak saga“. Uvek smo imali lektire, mada nisam to preterano volela. Više sam uživala u onim knjigama koje sam sama birala da čitam - kaže Ana i dodaje da je kao mala provodila dosta vremena čitajući, u svojoj sobi.

- Znam da svi vole više da igraju igrice u slobodno vreme, nego da čitaju. Nije ni to loše, ali u svemu treba naći meru. Ipak su knjige približnije životu nego igrice.
Ivanovićeva je otkrila i da mašta o sobi punoj knjiga u svom domu.
- Volela bih da imam biblioteku istu kao onu iz crtanog filma „Lepotica i zver“. Sakupila sam stotine knjiga, ali su mi rasute na raznim stranama. Valjda ću jednog dana da ostvarim i taj san - zaključila je Ivanovićeva.

- Čitalačke navike stvaraju se u detinjstvu. I danas se sećam onoga što sam pročitala kada sam bila dete. Mnoge knjige su imale veliki uticaj na moj život i na to kako sam rasla i razvijala se. Ja sam imala sreću da imam slikovnice i knjige kod kuće. Strašno je, i nedopustivo, da u Srbiji i danas čak svako peto dete mlađe od pet godina nema ni jednu slikovnicu u kući - rekla je Ana, koja je svakom od prisutnih učenika kao poklon uručila knjigu izdavačke kuće "Laguna", a za uzvrat je od svakog deteta dobila obećanje da će redovno da čitaju i da stimulišu svoje vršnjake da otkrivaju nove knjige.

Ana Ivanović, imenovana za nacionalnu ambasadorku UNICEF-a u Srbiji 2007. godine, podržava i promoviše program „Škola bez nasilja“. Svojim ličnim donacijama, poznata teniserka omogućila je da se 16 škola u Srbiji uključi u ovaj program koji ima za cilj stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje i razvoj dece.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti