Dino Merlin posle 20 godina održao prvi koncert u Beogradu (Foto)

Dino Merlin posle 20 godina održao prvi koncert u Beogradu (Foto)

Autor: | 25/11/2011

0

Nakon gotovo dvadeset godina, Dino Merlin zapevao je ponovo u Beogradu. Beogradska arena polako se popunjavala od 19h, a zbog jakih mera obezbeđenja i detaljnog pretresanja svih posetilaca, kako bi se sprečili bilo kakvi neredi, početak koncerta kasnio je više od 30 minuta.


Nešto posle 21h bend je izašao na binu, što je najavilo da će i Dino Merlin uskoro kročiti na scenu. Dino je na scenu izašao u beloj košulji i crnim dimijama, sa naočarima i uz pesmu "Ispočetka" otvorio koncert, na oduševljenje publike. Ovu pesmu propratila je neobična koreografija. Nakon toga, obratio se publici:
- Dobro veče, Beograde! Da vidim koliko ima ljudi... Beograd je tamo gde je spektakl! - i nakon toga zapevao "Zar je to sve što je ostalo".
Pevač je nakon toga odlučio da krene sa pesmama sa poslednjih albuma, te je izveo "Halimu", a potom i "Ja potpuno trijezan umirem"...

Nakon što je otpevao numere "Umri prije smrti", pa "Baška ti" pevač se ponovo obratio publici:
- Hvala lepo! Svaka duša sebi traži par i nađe put do srca! 
Na scenu je tada stao član benda, koji je svirao flautu, a Dino je zapevao "Nedostaješ". Posle ove pesme, na scenu su izašli momak i devojka i izvodili performans, dok je Merlin pevao "Ne zovi me na grijeh".

- Bog nek nas čuva, a vi pazite jedan na drugog, pa neka bude šta bude - rekao je Dino, najavivši tako pesmu "Sredinom".
U sred pesme, dok su prateći vokali pevali svoj deo, Dino je "nestao" sa bine. Kada se vratio, presvukao se u belu košulju sa plavim rukavima, pa zapevao "Smijehom strah pokrijem".
- Ljudi, ja sam starac, imam 50 godina, ali ipak najvažniji datum u mom životu je kad si rekla da me voliš - kazao je Dino i otpevao pesmu - "Kad si rekla da me voliš", što je publika propratila vriskom. Dino je potom seo i zapevao "U ovim godinama".

Potom su se ređale pesme "Da ti kažem šta mi je" i "Moj je život Švicarska", pre koje je pevač rekao publici:
- Moram nešto da vam kažem, nikad nisam bio na koncertu Dina Merlina i ne znam kako to izgleda - što je publika propratila vriskom.
Zapevao je i "Noćas nešto lepo treba da se desi", što je podiglo i VIP deo na noge, a onda "Danas sam OK", kada više niko nije sedeo, već je skoro 20.000 ljudi igralo u ritmu pesme.

Potom je zagrejanu publiku ponovo primirio pesmom "Da je tuga snijeg". Dino je otpevao "Kremen" i ponovo publiku digao na noge. Na sceni se potom Dinu pridružila Ivana Banfić i otpevali su pesmu "Godinama". Ivana je bila odevena u haljinu na šljokice, bez leđa, a njeno pojavljivanje na sceni publika je oduševljeno pozdravila.
Merlin je potom publici rekao:
- Uželeo sam vas se, nisam vas dugo video - i otpevao "Deset mlađa", a zatim i "Sve je laž".

Dino je tada krenuo polako da se pozdravlja sa pristunima, ali mu je malo ko poverovao da je stvarno kraj. I zaista nije bio. Na sceni mu se pridružio Željko Joksimović, odeven u crni sako i farmerke, i zajedno su otpevali pesmu "Supermen". Posle Željka, na binu je kročila Vesna Zmijanac, odevena u dugačku zelenu haljinu od satena, i sa Merlinom zapevala "Jorgovane".
Potom, Dino je zapevao "Lažu me", ali gotovo da je publika u Areni bila glasnija od njega. Posle ovoga, obratio se fanovima u Areni rečima:
- Ako Bog da, videćemo se opet, živela mladost! Hvala vam što ste bili uz mene!
Tada je publika zapevala "Lažu me", a Dino i muzičari su stajali i sa oduševljenjem slušali. Potom, vratili su se za instrumente i otpevali "Ako me ikada sretneš".
- Hvala puno, volim vas puno! Tu smo sutra, prekosutra, zauvek smo tu! - rekao je Dino na kraju, poklonio se publici i otišao sa scene, što je označilo i definitivni kraj koncerta.

Od poznatih ličnosti na koncertu su viđeni Nigor, Jelena Stožinić i Vlada Stanojević, Mia Borisavljević, Marko Bulat, Verica Rakočević, Ivana Selakov i Nikola Lazetić.
Iako su ekstremističke organizacije mesecima unazad najavljivale nerede, na sreću, sve je proteklo mirno. Oko Arene nije bilo zastava, niti bilo kojih drugih obeležja ekstremističkih organizacija.

Izvor: Svet.rs

Foto: Dragan Gajić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin