Kad suze peku: Ilda mu je bila mezimica, a Goca mu je bila večna ljubav

Kad suze peku: Ilda mu je bila mezimica, a Goca mu je bila večna ljubav

Autor: | 17/02/2019

0

U jutarnjim časovima kao bomba je odjeknula vest u koju mnogi nisu mogli da poveruju, da je u stravičnoj nesreći poginuo jedan od najboljih pevača u regionu Šaban Šaulić.

Zbog nečije bahatosti i pijanstva u stravičnom sudaru je poginuo Šaban Šaulić, koji je tog jutra samo želeo da što pre stigne u Beograd i zagrli svoje najmilije. Sudbina je htela drugačije.

Svoju suprugu je voleo najviše na svetu, jer je znao da je ona bila uz njega i u dobru i u zlu:

- Gordana je, osim što je moj životni partner, uvek bila i neko čije je mišljenje izuzetno važno za moju karijeru. Uostalom, neke od velikih hitova koje sam otpevao ona je napisala, a pritom je već decenijama i moj menadžer i neko kome najviše verujem u svim segmentima, i poslovno i privatno. Gordana drži tron kao jedina, a samim tim i najdraža i najznačajnija žena u mom životu, i tako je već više od četiri decenije - rekao je Šaban jednom prilikom.

Pre samo nekoliko dana je sa svojom Gocom proslavio njen jubilarni 60. rođendan, radujući se godinama koje su pred njima, uputivši joj nežne reči: "Ja danas dižem čašu za sve lepe godine koje su za nama, i one jos lepše koje nam predstoje! Srećan ti rođendan, voljena moja Gordana!"

Ona je jutros uporno pokušavala da dobije Šabana na mobilni telefon, jer joj se nije javio da je poleteo. Zvala ga je i bio je nedostupan satima, a onda joj se javio njegov vozač s rečima: "Goco, ja sam se upravo probudio u bolnici, ne znam ništa, ne znam šta se desilo, ne znam ni šta je sa Šabanom."

Porodica je ubrzo saznala da je Šaban izgubio bitku za život i da njegovo srce nije izdržalo. Menadžer koji je sinoć organizovao nastup Šabana Šaulića u Nemačkoj, Bogdan Markata, oglasio se i otkrio šta se zaista dogodilo u bolnici:

- Probali su da ga povrate u život, ali nisu uspeli. Smrt se dogodila u bolnici i umro je od srčanog udara. Srce ga je napustilo. U kontaktu sam sa njegovom familijom iz Hamburga, mi smo svi tu. Bio je kao i uvek raspoložen, ali nije bilo znaka da bi tako nešto moglo da se desi. Nažalost, takva je sudbina - rekao je on za “Premijeru vikend specijal”.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/saban-saulic-otisao-u-smrt-zbog-pijanog-vozaca/

 

 

Njegova ćerka Sanela i sin Mihajlo otputovali su u Nemačku da pruzmu posmrtne ostatke. Ilda i Goca su ostale slomljene u Beogradu.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/sin-mihajlo-cerka-sanela-otputovali-u-nemacku-da-preuzmu-ocevo-telo/

 

 

Ilda je bila Šabanova mezimica koja je krenula očevim stopama, ali nije želela da karijeru gradi na njegovoj slavi. Volela ga je do obožavanja.

– Obožavam da nastupam sa Šabanom, a toga, hvala bogu, ima sve češće. Životna privilegija je kada imate nekoga kao što je Šaban za roditelja - rekla je jednom prilikom Ilda koja je zajedno s ocem nastupila na obeleževanju svoh jubileja - decenije na sceni.

Šaban je bio izuzetno ponosan na Ildu i često je to isticao u mnogobrojnim intervjuima koje je davao:

- Prezadovoljan sam kako se Ilda snašla na estradnoj sceni i sada mi je pomalo žao što sam se ranije protivio njenim željama da krene mojim stopama. Bez ičije pomoći, sa teretom moga imena, ona je uspela da se izbori za svoje mesto i ne samo to. Svojim ponašanjem i oblačenjem postavila je nove standarde na estradi i posle nje mnoge pevačice su počele da se ukusnije oblače. Nadam se da ću Ildi u godinama koje dolaze biti od mnogo veće pomoći - rekao je ponosni otac koji je za svoju ćerku napisao pesmu "Ne okreći se kćeri", koju su zajedno snimili.

 

Od velikog umetnika, prijatelja i kolege oprostili su se mnogi širom regiona.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/kolege-neutesne-pevaj-gore-sabane-sad-pevaj-neka-celo-nebo-grmi-a-ovde-ces-ziveti-vecno/

 

 

Jedan od njih, Aleksandar Milić Mili se oprostio od Šabana Šaulića emotivnim video snimkom na Instagramu, pa rečima punim ljubavi ispratio kralja narodne muzike na večni počinak: "Počivaj u miru legendo. Šaban Šaulić. Ne plači dušo", piše u opisu klipa koji je objavio muzički sastav.

- Otišao je velikan narodne muzike i jedan od retkih po kojem se prepoznavala naša muzička baština. Zasluženo noseći titulu kralja narodne muzike više od pola veka je punio srca lepotom, a naše duše vanvremenskom ljubavlju koja će trajati večno koliko i pesme kojima je zadužio sve nas koji se bavimo muzikom. Kako se gradi karijera, voli publika, neguje muzika, samo je mali deo nasleđa ovog doajena. Hvala ti Šabane za sve. Počivaj u miru, jer pesme će tvoje veseliti, tugovati i odgajati još mnoge generacije dok poslednji zvuk harmonike ne utihne - napisao je Mili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mili (@miligramofficial) on Feb 17, 2019 at 9:49am PST

hellomagazin.rs/m.g. Boško Karanović/Mirko Tabašević/Privatna arhiva

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti