Milan Popović oštar: Za majke koje vrše psihičko nasilje nad očevima ne postoje sankcije

Milan Popović oštar: Za majke koje vrše psihičko nasilje nad očevima ne postoje sankcije

Autor: | 01/04/2016

0


Milan Popović odlučan je u nameri da pokuša da promeni zakone kako bi ravnopravno učestvovao u vaspitanju sina Aleksandra, kojeg je dobio sa pevačicom Severinom.

Podsetimo, Popović se nedavno pridružio Hrvatskom udruženju za ravnopravno roditeljstvo i javno progovorio o svojoj borbi sa bivšom partnerkom.

- Svi koji imamo zlonamerne majke za bivše, nisu te majke problem jer majka će uvek biti majka svom detetu. Problem je to što prilikom razvoda sistem ne predviđa mere i sankcije za nesaradnju bivših supružnika ili partnera. Sve ostaje na radnicima socijalne zaštite i sudijama - rekao je on za emisiju "Provjereno" na hrvatskoj TV Nova.


On smatra da su majke zakonski mnogo zaštićenije od očeva, a neretki su slučajevi u kojima upravo bivše partnerke ucenjuju očeve za vreme koje mogu provesti sa detetom.

- Za majke koje vrše psihičko nasilje nad očevima ne postoje sankcije. Imate stroge zakone u slučajevima fizičkog zlostavljanja od strane očeva, a nikakve zakone za majke - uzrujano je izjavio Popović.

Nastavio je govoreći da mu ne smeta to da dete živi kod majke, ali da to automatski ne znači da je majka jedini staratelj.

- Nemam problem s tim da dete ima adresu kod majke jer to ne znači da je jedan roditelj jedini staratelj tom detetu - zaključio je Popović.

Milan Popović je u vezi sa Severinom dobio sina Aleksandra 20. februara 2012. Veza je potrajala još sedam meseci, a nakon njihovog raskida dečak je ostao da živi sa majkom. Popović od tada vodi bitku na sudu.

Srpski milioner nezadovoljan je time što retko viđa sina jedinca, ali i zato što ga je Severina bez njegovog znanja upisala u privatni vrtić. Osim toga, Popović želi da pevačica bude ta koja će njemu plaćati alimentaciju, ne on njoj, a dodatno ga izuzetno uzrujava Severinino objavljivanje fotografija četvorogodišnjaka na društvenim mrežama.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Svet style hellomagazin