Sanja Vučić poručila pred nastup: Idemo u finale!

Sanja Vučić poručila pred nastup: Idemo u finale!

Autor: | 12/05/2016

0

Na sceni "Gloub arene" u Stokholmu večeras će biti održano drugo polufinale 61. "Evrosonga", a trci za ulazak u subotnje finale učestvuju predstavnici 18 zemalja, među njima i Srbija. Naša predstavnica Sanja Vučić, koja će se takmičiti sa pesmom "Goodbye" Ivane Peters, sa velikim nestrpljenjem iščekuje večerašnji nastup i veruje u plasman u veliko finale.

- Vrlo sam srećna i uzbuđena pred večerašnji nastup i jedva čekam da izađem na scenu i u tri minuta pokažem šta znam - poručila je, za "Novosti", Sanja Vučić iz Švedske uoči generalne probe. - Ponosna sam što predstavljam svoju zemlju na tako renomiranom muzičkom takmičenju. Nadam se ulasku u finale, veliki sam optimista, verujem u pesmu i naš scenski nastup koji je sjajan.

Raskošan glas i talenat pevačice kruševačke grupe ZAA prepoznali su i akreditovani novinari "Evrosonga", koji smatraju da Sanja ima jedan od najboljih i najmoćnijih vokala na ovogodišnjem takmičenju. Njenu interpretaciju i pesmu hvale i ostali učesnici.

- Svi ovde jedni drugima čuvamo leđa, nisam ni u jednom trenutka osetila sujetu i zavist drugih takmičara - priča nam Sanja. - Imponuje mi što se ljudima dopadaju moj glas i pesma.

Naša delegacija je usredu tokom dana imala probu, dok je uveče održana generalna proba svih učesnika drugog polufinala, koju je gledao i stručni žiri, uz predstavnike Italije, Nemačke i Velike Britanije, članice takozvane "velike petorke". Atmosfera u srpskom timu pred drugo polufinale bila je sjajna a naša pesma o borbi protiv nasilja nad ženama, takođe je ostavila snažan utisak na mnoge na "Evrosongu".

- Svi ovde srpsku pesmu izdvajaju među 10 najkvalitetnijih na takmičenju - rekla je Duška Vučinić iz pi-ar službe RTS. - Ljudi su prvo mislili da je reč o ljubavnoj pesmi, ali kada smo skrenuli pažnju javnosti i medija na njenu snažnu poruku i da to može svakom da se desi, naš nastup je dobio veću težinu. Očekujemo ulazak u finale i to nam je trenutno glavni cilj. Sanja ima veliku podršku naše delegacije u Stokholmu, ali i novostečenih prijatelja - predstavnika Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Izraela, Malte i Belorusije. Kao što smo bodrili učesnike prvog polufinala i oni će pratiti nastupe učesnika drugog polufinala.

Nastup srpske predstavnice režirao je Marko Novaković, a sa Sanjom će na sceni biti prateći vokali Lena Kuzmanović, Dunja Vujadinović, Jelena Đurić i Iva Pletikosić, kao i baletski igrač Miloš Isailović. Od bivših jugoslovenskih republika, osim Srbije, večeras se takmiči i Makedonija koju predstavlja Kaliopi s pesmom "Dona".

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević